35 χρόνια "Βαρούλκο" με παρέλαση εμβληματικών πιάτων

Τρεις δεκαετίες ζωής και μισή ακόμη για το εστιατόριο-τοπόσημο της ελληνικής θαλασσινής κουζίνας.

Βαρούλκο 35 χρόνια ειδικά μενού 2022

Εστιατορικό τοπόσημο για Αθηναίους και επισκέπτες της πρωτεύουσας, φάρος στην εξέλιξη της θαλασσινής ελληνικής κουζίνας και πεδίο διαρκούς ιωδιούχας γεύσης, το "Βαρούλκο", γιορτάζει φέτος τα 35 χρόνια της υπάρξής του. Ήταν 1987 όταν ο Λευτέρης Λαζάρου άνοιγε το πρώτο "Βαρούλκο" στον Πειραιά και ταυτόχρονα ένα νέο, πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην ελληνική κουζίνα.

Από το λιμάνι στα αστέρια της Michelin

35 χρόνια Βαρούλκο 1

Το δρομολόγιο Δεληγιώργη-Πειραιώς-Μικρολίμανο έπιασε λιμάνι στην ώρα του, ψάρια βγήκαν από τη θάλασσα και την αφάνεια, υψηλές τεχνικές συνάντησαν ιδέες πηγαίας νοστιμιάς και κάπως έτσι το πειραιώτικο σποτ γυαλίζει από το 2002 το αστέρι Michelin του.

35 χρόνια Βαρούλκο 4

Τα χρόνια πέρασαν και πια μετρά τρεις δεκαετίες ζωής και μισή ακόμη. Θα το γιορτάσει στα τραπέζια του, με τον Λευτέρη Λαζάρου και τον head chef Θοδωρή Κυριακίδη να ετοιμάζουν ειδικά εβδομαδιαία μενού με τα πιο εμβληματικά πιάτα του εστιατορίου, αρχής γενομένης από τα μέσα του επόμενου μήνα και φινάλε τα τέλη του Ιανουαρίου του 2023 (και απαραίτητο διάλειμμα εντός των γιορτών). 

35 χρόνια Βαρούλκο 2

Η σούπα με πεσκανδρίτσα, το κριθαράκι με τις γαρίδες, το καλαμάρι pesto και μπόλικες ακόμη από τις δημιουργίες που έγραψαν την ιστορία στην κουζίνα του εστιατορίου θα μπουν στα πιάτα ώστε "να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι".

35 χρόνια Βαρούλκο 3

> Διάβασε ακόμη: Ο "Φάρος" στον Μύτικα είναι μία ψαροταβέρνα-εμπειρία

Περισσότερες πληροφορίες

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To "Cinco de Mayo" φέρνει μεξικάνικη αλεγκρία στη Δεκελείας

Η νέα άφιξη στην πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας συνδυάζει τη θέρμη μιας παραδοσιακής hacienta με τη βαθιά νόστιμη μεξικάνικη γευστική κουλτούρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
04/10/2022

Πού θα φας διαβολεμένα νόστιμα tacos στην Αθήνα

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή Taco Day (4/10).

Κάτι "τρέχει" με τα ζαχαροπλαστεία

Η Managing Director της "La Liste", Helen Pietrini, μιλά στο "α" για το παρόν και το μέλλον της ζαχαροπλαστικής με αφορμή την πρώτη διεθνή λίστα – οδηγό για ζαχαροπλαστεία.

Ο "Κόλλιας" επιστρέφει!

Ο "Κόλλιας" έχει γράψει ιστορία, έχει αφήσει εποχή στον Πειραιά και την Αθήνα. Σε λίγο θα τον χαιρόμαστε στη Γλυφάδα.

Εσύ πού θα δώσεις τους φετινούς… Χρυσούς Σκούφους σου;

Γίνε κι εσύ αξιολογητής στο Βραβείο Κοινού των Χρυσών Σκούφων 2023 και ζήσε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.