35 χρόνια "Βαρούλκο" με παρέλαση εμβληματικών πιάτων

Τρεις δεκαετίες ζωής και μισή ακόμη για το εστιατόριο-τοπόσημο της ελληνικής θαλασσινής κουζίνας.

Βαρούλκο 35 χρόνια ειδικά μενού 2022

Εστιατορικό τοπόσημο για Αθηναίους και επισκέπτες της πρωτεύουσας, φάρος στην εξέλιξη της θαλασσινής ελληνικής κουζίνας και πεδίο διαρκούς ιωδιούχας γεύσης, το "Βαρούλκο", γιορτάζει φέτος τα 35 χρόνια της υπάρξής του. Ήταν 1987 όταν ο Λευτέρης Λαζάρου άνοιγε το πρώτο "Βαρούλκο" στον Πειραιά και ταυτόχρονα ένα νέο, πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην ελληνική κουζίνα.

Από το λιμάνι στα αστέρια της Michelin

35 χρόνια Βαρούλκο 1

Το δρομολόγιο Δεληγιώργη-Πειραιώς-Μικρολίμανο έπιασε λιμάνι στην ώρα του, ψάρια βγήκαν από τη θάλασσα και την αφάνεια, υψηλές τεχνικές συνάντησαν ιδέες πηγαίας νοστιμιάς και κάπως έτσι το πειραιώτικο σποτ γυαλίζει από το 2002 το αστέρι Michelin του.

35 χρόνια Βαρούλκο 4

Τα χρόνια πέρασαν και πια μετρά τρεις δεκαετίες ζωής και μισή ακόμη. Θα το γιορτάσει στα τραπέζια του, με τον Λευτέρη Λαζάρου και τον head chef Θοδωρή Κυριακίδη να ετοιμάζουν ειδικά εβδομαδιαία μενού με τα πιο εμβληματικά πιάτα του εστιατορίου, αρχής γενομένης από τα μέσα του επόμενου μήνα και φινάλε τα τέλη του Ιανουαρίου του 2023 (και απαραίτητο διάλειμμα εντός των γιορτών). 

35 χρόνια Βαρούλκο 2

Η σούπα με πεσκανδρίτσα, το κριθαράκι με τις γαρίδες, το καλαμάρι pesto και μπόλικες ακόμη από τις δημιουργίες που έγραψαν την ιστορία στην κουζίνα του εστιατορίου θα μπουν στα πιάτα ώστε "να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι".

35 χρόνια Βαρούλκο 3

> Διάβασε ακόμη: Ο "Φάρος" στον Μύτικα είναι μία ψαροταβέρνα-εμπειρία

Περισσότερες πληροφορίες

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2023: η τελετή απονομής των γαστρονομικών βραβείων στα καλύτερα εστιατόρια

Η τελετή απονομής των γαστρονομικών βραβείων "αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2023", που συνδιοργανώνεται από το αθηνόραμα και τον Φιλελευθερο, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό, βραβεύοντας τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού.

28/11/2023

S. Pellegrino: Μάς υποδέχεται στο "Barile resto vino bar"

Ο κομψός all day χώρος στην κεντρική πλατεία της Αράχωβας συνδυάζει μια πλούσια γευστική εμπειρία με ενδιαφέρουσες προτάσεις για κρασί και κοκτέιλ.

Αξίζει το φαγητό στα εστιατόρια των μουσείων της Αθήνας;

Πώς τρώμε σήμερα στα μουσεία της Αθήνας; Είναι οι φάροι του πολιτισμού μας και φάροι της γαστρονομίας μας;

13 έθνικ εστιατόρια στην Αθήνα για γευστική απόδραση σε όλη την υδρόγειο

Γευστική βόλτα στα έθνικ εστιατόρια της πόλης, για tacos, burritos, fajitas, tom kha gai και ceviche.

"Ora by Ettore Botrini": Πρώτη γεύση από το εστιατόριο του Μποτρίνι στο "One&Only Aesthesis"

Στο κλασάτο εστιατόριο του διάσημου ξενοδοχειακού brand που μόλις κάνει τα πρώτα του βήματα, ο Μποτρίνι παίζει ελληνοιταλικά με λεπτομέρειες που δίνουν φινέτσα στο οικείο.

Hélène Darozze: Τολμηρή φεμινίστρια Μπάρμπι αλλά και η καλύτερη 6άστερη σεφ στον κόσμο

Μιλήσαμε με τη σημαντική σεφ που διευθύνει εστιατόρια σε Λονδίνο και Παρίσι για τη δημιουργικότητα και τα πιο συναισθηματικά πιάτα της.

Το "By The Glass" κλείνει τα 11 και το γιορτάζει

Ένα πάρτι με live μουσική, μενού, τούρτα και μια εντυπωσιακή wine list για τα εντέκατα γενέθλια του αγαπημένου wine bistro.