11 χρόνια "Botrini's" με εορταστικό μενού και Riesling

Το γαστρονομικό όνειρο του Έκτορα Μποτρίνι συμπληρώνει μία 11άδα ετών ζωής και το γιορτάζει αναλόγως, στις 12 Οκτωβρίου.

11 χρόνια Botrini's

Το εστιατόριο "Botrini's" αποτέλεσε την εκπλήρωση ενός μεγάλου ονείρου του Έκτορα Μποτρίνι, που επιθυμούσε να μοιραστεί τις χαρές της ζωής σε ένα κοινό τραπέζι με φίλους και αγαπημένους. Η δημιουργία του εστιατορίου του όμως πέτυχε πολλά παραπάνω, φτάνοντας μέχρι το υψηλότερο επίπεδο -όπως μαρτυρούν άλλωστε και οι συνεχόμενες βραβεύσεις στους Χρυσούς Σκούφους και τον οδηγό Michelin- πάντοτε με σεβασμό στην εποχικότητα, στην ποιότητα και στην εντοπιότητα των υλικών.

11 χρόνια Botrini's 2

Κρατώντας πάντοτε ως οδηγό τα χαμόγελα, τις χαρές, τις γνωριμίες, τα νόστιμα φαγητά, τα ωραία κρασιά και τις δικές φωνές όλων εκείνων που βρέθηκαν υπό οποιοδήποτε πόστο ή ρόλο στην κομψή σάλα ή το δροσερό κήπο του Χαλανδρίου, το "Botrini’s" παρουσιάζει στις 12 Οκτωβρίου ένα ειδικά διαμορφωμένο, εορταστικό μενού 15 σταδίων, πλαισιωμένο με τα κρασιά του Weingut Emrich Schönleber, ενός εκ των κορυφαίων κτημάτων της Γερμανίας, κυρίως για τα ξηρά του Riesling.

11 χρόνια Botrini's 1

11 χρόνια Botrini's 3

Το μενού της συγκεκριμένης ημέρας περιλαμβάνει εμβληματικά πιάτα του -πολλά εκ των οποίων αποτυπώνουν την εξελικτική πορεία τόσο του ίδιου όσο και του εστιατορίου μέσα στα χρόνια- σαν την carbonara corfiot, τον ξιφία carpaccio με τον τρόπο των ψαράδων στη νήσο Elba, αναφορά σε μια κερκυ­ραϊκή νεραντζοσαλάτα και σορμπέ πιπεριάς, το "Gastro Esperanto" (μία πολύ ιδιαίτερη τάρτα με φύλλο λαδιού, κολοκύθι, τηνιακό καρίκι και τρούφα) κ.α. 

Η τιμή του μενού θα είναι €170/άτομο. Αναλυτικά το μενού: 

Περισσότερες πληροφορίες

Botrini’s

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".