'Seeds': Κάτι ενδιαφέρον φυτεύει ο Δήμος Σαμουράκης στο παλιό "CTC"

Ένα νέο, ιντριγκαδόρικο γευστικό project προστίθεται στον αθηναϊκό χάρτη από τις αρχές Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥΡΑΚΗΣ SEEDS ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Η γωνία Ουμπλιανής και Διοχάρους, στους πρόποδες των Ιλισίων και στη σκιά του -πρώην πια- Χίλτον κουβαλά σημαντική γαστρονομική κληρονομιά, καθώς από αυτό ακριβώς το σημείο συστήθηκε στο κοινό το βραβευμένο πια με αστέρι Michelin "CTC" του Αλέξανδρου Τσιοτίνη. Το συγκεκριμένο σποτ έμεινε ανενεργό για ένα διάστημα αλλά θα αποκτήσει και πάλι μαγειρική ζωή, με τον Δήμο Σαμουράκη και το επερχόμενο "Seeds" να είναι τα νέα σημεία αναφοράς.

Μετά το "CTC", το "Seeds"

Ο ταλαντούχος σεφ που γνωρίσαμε μέσα από τη δουλειά και τα πιάτα του στο "7 Food Sins" της Πλάκας και το "La Maison" της Σαντορίνης ετοιμάζεται να προσθέσει και τον όρο "patron" δίπλα από την επαγγελματική του ιδιότητα, φέρνοντας ένα ακόμη ενδιαφέρον γευστικό project στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή, από τις αρχές Νοεμβρίου.  

Μαζί με τον συνεργάτη του Αλέξανδρο Μπελλώνια, ο οποίος έχει σημαντική εμπειρία στον ξενοδοχειακό χώρο, ετοιμάζουν αυτή την περίοδο ένα fine dining εστιατόριο, που θα έχει ως κινητήριες δυνάμεις -πέρα προφανώς από μία προσεγμένη, μοντέρνα κουζίνα- την καινοτόμο σκέψη και την περιέργεια. Η εποχικότητα και η ποιοτική πρώτη ύλη θα είναι οι βασικοί άξονες στα τρία degu μενού (ένα 19 σταδίων, ένα 14 σταδίων και ένα vegetarian) που θα σερβίρονται στο 'Seeds', ενώ θα υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις σε αυτά ανά τρίμηνο. 

"Απλό και φινετσάτο" χαρακτηρίζει τον χώρο που θα δημιουργηθεί ο σεφ Σαμουράκης και σε αυτόν θα κυριαρχεί μία ανοιχτή walk-in kitchen, που θα βοηθά τους ανθρώπους της κουζίνας να σερβίρουν οι ίδιοι τα πιάτα. Ο επάνω όροφος του εστιατορίου θα λειτουργήσει ως private dining, διαθέτοντας ένα μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι και ένα μπαρ. Εκεί ακριβώς, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί και custom made μενού αναλόγως των προτιμήσεών του και κατόπιν συνεννόησης με την ομάδα της κουζίνας.

Η ονομασία του εστιατορίου έχει διττή σημασία: Αφενός, μεταφράζεται ως "σπόροι" και προέρχεται από το μακροπρόθεσμο όραμα του Δήμου Σαμουράκη για τη δημιουργία ενός χώρου με δική του τράπεζα σπόρων και κατ' επέκταση βοτάνων, μυρωδικών και λαχανικών. Αφετέρου, είναι ένα έξυπνο λογοπαίγνιο της λέξης "see" (βλέπω) και τον αρχικών DS, που αντιπροσωπεύουν το όνομα και το επώνυμο του σεφ. 

Περισσότερα προσεχώς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/09/2022

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.

Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.

Σαμοΐλης-Pronzato-Κατάρας αποχαιρετούν το καλοκαίρι στην "Cantina" της Σίφνου

Το ιδιαίτερο spot του Γιώργου Σαμοΐλη αποχαιρετά το καλοκαίρι με ένα ιδιαίτερο "six-hands" event.

"The Best Chef Awards": Ο Ισπανός Dabiz Muñoz ξανά στην κορυφή των 100 καλύτερων σεφ του κόσμου

Η προβοκατόρικη high-end γαστρονομική άποψη του εκκεντρικού Dabiz Muñoz τον καθιστά για μια ακόμη χρονιά ως κορυφαίο σεφ του πλανήτη σύμφωνα με το θεσμό των "The Best Chef Awards".

Ανακαλύπτουμε το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο του Πειραιά στο "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More"

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώνεται για πρώτη χρονιά το "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More" με παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την Πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή.

Στο φεστιβάλ "Ηράκλειο, Μέρες Γαστρονομίας" θα μάθετε τα πάντα για την κρητική κουζίνα

Ο γαστρονομικός θεσμός της Κρήτης που εστιάζει στην ανάδειξη του πλούτου της κρητικής γης και της τοπικής κουζίνας επιστρέφει στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου για 4η χρονιά.