'Seeds': Κάτι ενδιαφέρον φυτεύει ο Δήμος Σαμουράκης στο παλιό "CTC"

Ένα νέο, ιντριγκαδόρικο γευστικό project προστίθεται στον αθηναϊκό χάρτη από τις αρχές Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥΡΑΚΗΣ SEEDS ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Η γωνία Ουμπλιανής και Διοχάρους, στους πρόποδες των Ιλισίων και στη σκιά του -πρώην πια- Χίλτον κουβαλά σημαντική γαστρονομική κληρονομιά, καθώς από αυτό ακριβώς το σημείο συστήθηκε στο κοινό το βραβευμένο πια με αστέρι Michelin "CTC" του Αλέξανδρου Τσιοτίνη. Το συγκεκριμένο σποτ έμεινε ανενεργό για ένα διάστημα αλλά θα αποκτήσει και πάλι μαγειρική ζωή, με τον Δήμο Σαμουράκη και το επερχόμενο "Seeds" να είναι τα νέα σημεία αναφοράς.

Μετά το "CTC", το "Seeds"

Ο ταλαντούχος σεφ που γνωρίσαμε μέσα από τη δουλειά και τα πιάτα του στο "7 Food Sins" της Πλάκας και το "La Maison" της Σαντορίνης ετοιμάζεται να προσθέσει και τον όρο "patron" δίπλα από την επαγγελματική του ιδιότητα, φέρνοντας ένα ακόμη ενδιαφέρον γευστικό project στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή, από τις αρχές Νοεμβρίου.  

Μαζί με τον συνεργάτη του Αλέξανδρο Μπελλώνια, ο οποίος έχει σημαντική εμπειρία στον ξενοδοχειακό χώρο, ετοιμάζουν αυτή την περίοδο ένα fine dining εστιατόριο, που θα έχει ως κινητήριες δυνάμεις -πέρα προφανώς από μία προσεγμένη, μοντέρνα κουζίνα- την καινοτόμο σκέψη και την περιέργεια. Η εποχικότητα και η ποιοτική πρώτη ύλη θα είναι οι βασικοί άξονες στα τρία degu μενού (ένα 19 σταδίων, ένα 14 σταδίων και ένα vegetarian) που θα σερβίρονται στο 'Seeds', ενώ θα υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις σε αυτά ανά τρίμηνο. 

"Απλό και φινετσάτο" χαρακτηρίζει τον χώρο που θα δημιουργηθεί ο σεφ Σαμουράκης και σε αυτόν θα κυριαρχεί μία ανοιχτή walk-in kitchen, που θα βοηθά τους ανθρώπους της κουζίνας να σερβίρουν οι ίδιοι τα πιάτα. Ο επάνω όροφος του εστιατορίου θα λειτουργήσει ως private dining, διαθέτοντας ένα μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι και ένα μπαρ. Εκεί ακριβώς, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί και custom made μενού αναλόγως των προτιμήσεών του και κατόπιν συνεννόησης με την ομάδα της κουζίνας.

Η ονομασία του εστιατορίου έχει διττή σημασία: Αφενός, μεταφράζεται ως "σπόροι" και προέρχεται από το μακροπρόθεσμο όραμα του Δήμου Σαμουράκη για τη δημιουργία ενός χώρου με δική του τράπεζα σπόρων και κατ' επέκταση βοτάνων, μυρωδικών και λαχανικών. Αφετέρου, είναι ένα έξυπνο λογοπαίγνιο της λέξης "see" (βλέπω) και τον αρχικών DS, που αντιπροσωπεύουν το όνομα και το επώνυμο του σεφ. 

Περισσότερα προσεχώς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.