'Seeds': Κάτι ενδιαφέρον φυτεύει ο Δήμος Σαμουράκης στο παλιό "CTC"

Ένα νέο, ιντριγκαδόρικο γευστικό project προστίθεται στον αθηναϊκό χάρτη από τις αρχές Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥΡΑΚΗΣ SEEDS ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Η γωνία Ουμπλιανής και Διοχάρους, στους πρόποδες των Ιλισίων και στη σκιά του -πρώην πια- Χίλτον κουβαλά σημαντική γαστρονομική κληρονομιά, καθώς από αυτό ακριβώς το σημείο συστήθηκε στο κοινό το βραβευμένο πια με αστέρι Michelin "CTC" του Αλέξανδρου Τσιοτίνη. Το συγκεκριμένο σποτ έμεινε ανενεργό για ένα διάστημα αλλά θα αποκτήσει και πάλι μαγειρική ζωή, με τον Δήμο Σαμουράκη και το επερχόμενο "Seeds" να είναι τα νέα σημεία αναφοράς.

Μετά το "CTC", το "Seeds"

Ο ταλαντούχος σεφ που γνωρίσαμε μέσα από τη δουλειά και τα πιάτα του στο "7 Food Sins" της Πλάκας και το "La Maison" της Σαντορίνης ετοιμάζεται να προσθέσει και τον όρο "patron" δίπλα από την επαγγελματική του ιδιότητα, φέρνοντας ένα ακόμη ενδιαφέρον γευστικό project στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή, από τις αρχές Νοεμβρίου.  

Μαζί με τον συνεργάτη του Αλέξανδρο Μπελλώνια, ο οποίος έχει σημαντική εμπειρία στον ξενοδοχειακό χώρο, ετοιμάζουν αυτή την περίοδο ένα fine dining εστιατόριο, που θα έχει ως κινητήριες δυνάμεις -πέρα προφανώς από μία προσεγμένη, μοντέρνα κουζίνα- την καινοτόμο σκέψη και την περιέργεια. Η εποχικότητα και η ποιοτική πρώτη ύλη θα είναι οι βασικοί άξονες στα τρία degu μενού (ένα 19 σταδίων, ένα 14 σταδίων και ένα vegetarian) που θα σερβίρονται στο 'Seeds', ενώ θα υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις σε αυτά ανά τρίμηνο. 

"Απλό και φινετσάτο" χαρακτηρίζει τον χώρο που θα δημιουργηθεί ο σεφ Σαμουράκης και σε αυτόν θα κυριαρχεί μία ανοιχτή walk-in kitchen, που θα βοηθά τους ανθρώπους της κουζίνας να σερβίρουν οι ίδιοι τα πιάτα. Ο επάνω όροφος του εστιατορίου θα λειτουργήσει ως private dining, διαθέτοντας ένα μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι και ένα μπαρ. Εκεί ακριβώς, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί και custom made μενού αναλόγως των προτιμήσεών του και κατόπιν συνεννόησης με την ομάδα της κουζίνας.

Η ονομασία του εστιατορίου έχει διττή σημασία: Αφενός, μεταφράζεται ως "σπόροι" και προέρχεται από το μακροπρόθεσμο όραμα του Δήμου Σαμουράκη για τη δημιουργία ενός χώρου με δική του τράπεζα σπόρων και κατ' επέκταση βοτάνων, μυρωδικών και λαχανικών. Αφετέρου, είναι ένα έξυπνο λογοπαίγνιο της λέξης "see" (βλέπω) και τον αρχικών DS, που αντιπροσωπεύουν το όνομα και το επώνυμο του σεφ. 

Περισσότερα προσεχώς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γεύση υπό σκιάν: 20 ταβέρνες με αυλή στην Αθήνα

Ιστορικές και νεότερες, κλασικές και μοντέρνες, όλες εκείνες οι προτάσεις που υπηρετούν το δίπολο δροσιά-νοστιμιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
26/07/2024

Κάν’το όπως η Ρόδος! Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες που κατάφεραν να κάνουν το νησί προορισμό για τοπική κουζίνα

Το Νησί των Ιπποτών ούτε ντρέπεται ούτε ξεχνά την απολύτως ξεχωριστή τοπική του κουζίνα, φροντίζοντας να την προβάλλει συστηματικά και παντού από την πιο κλασική ως την πιο φίνα και εκλεπτυσμένη εκδοχή της. Είθε κάποτε αυτή η τάση να αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση.

Στις ταβέρνες της Μυκόνου που τρώνε και ντόπιοι και επισκέπτες - κι όμως υπάρχουν!

Ναι, έχει κι από αυτές το νησί των Ανέμων. Και μάλιστα, κάποιες αρκετά αξιόλογες.

"Belle Amie": Για belle vie στο Πασαλιμάνι

Ατμοσφαιρικό και ιστορικό, με τη ρετρό γοητεία του να φέρνει στο προσκήνιο την πυκνή αστική του παράδοση, το σημείο αναφοράς του Πειραιά στρέφει πλώρη για νέες κατακτήσεις, με ζωηρή ενέργεια στη βεράντα και την πλατεία του, αλλά και κουζίνα που δίνει διαφορετική γεύση στην έννοια του all day.

Σε μία νόστιμη γειτονιά της Σύρου

Δύο σποτ που αξίζουν της προσοχής σου, στην αρχοντικότερη των Κυκλάδων.

Ο Νίκος Ρούσσος δίνει γεύση στο 'InterContinental Crete'

Ο πολυβραβευμένος σεφ επιμελείται τα μενού στα δύο εστιατόρια του νέου ξενοδοχείου, την ίδια στιγμή που ο κορυφαίος bartender Ηλίας Στεργιόπουλος μεριμνά για όσα μπαίνουν στα ποτήρια.

Αφιέρωμα: Η γαστρονομία της καλοκαιρινής Ελλάδας | Εστιατόρια και ταβέρνες που δεν χάνουμε στις διακοπές

Το φαγητό είναι από τα κλειδιά των πετυχημένων διακοπών. Πριν ξεκινήσετε για τα νησιά και τις παραλίες δείτε το μεγάλο μας αφιέρωμα στα εστιατόρια και τις ταβέρνες του καλοκαιριού που δεν πρέπει να χάσετε.