''Mexha'': Μεξικάνικο, κι όμως ελαφρύ!

Πιάτα που προσαρμόζονται σε όλες τις προτημίσεις μέσα σε έναν ποπ αισθητικά χώρο.

Mexha

Για το gastrobar "Mexha" στο Μαρούσι, το πιο γοητευτικό πράγμα που μπορείς να κάνεις στην κουζίνα είναι να ξεφύγεις από τις ταμπέλες. Καταρρίπτοντας τα στερεότυπα, ο σεφ Χάρης Βέντης δημιουργεί νόστιμα, ελαφριά και υγιεινά πιάτα, βασισμένα στην ιδιοσυγκρασιακή και ενίοτε hot μεξικάνικη κουζίνα. Ακόμη και ο ποπ χώρος με τις ινσταγκραμικές διακοσμητικές πινελιές δεν θυμίζει χασιέντα, αλλά παραπέμπει σε ένα fun περιβάλλον που φιλοξενεί πολύ συχνά και ανατρεπτικά live.

Mexha

Με τα tacos να πρωταγωνιστούν, θα απολαύσετε ιδιαίτερους συνδυασμούς, όπου αναδεικνύεται η φρεσκάδα των πρώτων υλών. Must try το χειροποίητο chorizo με πάστα achiote και τεκίλα. Εξαιρετικό και καθόλου λαδοπιωμένο το chimichanga, ένα παναρισμένο burrito με μοσχάρι, cheddar, sour cream και λαχανικά – και κάπως έτσι ένα θεωρητικά πληθωρικό πιάτο παραμένει ευγενικό με το στομάχι.

Mexha

Στις συναφείς απολαύσεις, η λίστα των κοκτέιλ του Νίκου Δεληβοριά παρουσιάζει μια σειρά από μείξεις με επίκεντρο την τεκίλα, που θα συνοδεύσουν τις ξεχωριστές γεύσεις της λατινοαμερικάνικης χώρας ή το αντίστροφο. Από τις signature προτάσεις ξεχωρίζει η Sinaloa που "χτίζεται" με τεκίλα, μεσκάλ, μαρμελάδα αβοκάντο αρωματισμένη με λάιμ και χαλαπένιος, όπως και το υποδειγματικό Mexican Mai Tai που χάρη στο καπνιστό, γλυκόξινο προφίλ του είναι εξαιρετικά ευκολόπιοτο. 

Περισσότερες πληροφορίες

Mexha

Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.