''Ε/Γ ταξιδεύοντας & Ε/Γ ταξιδεύοντας βόρεια'': Προορισμός για εκλεκτή ψαροφαγία

Τα φρέσκα υλικά αποτελούν τη βάση για τα δύο αγαπημένα στέκια των θαυμαστών της ψαροφαγίας.

Ε/Γ ταξιεύοντας

Πώς μπορείς να ταξιδεύεις σε καλοκαιρινούς προορισμούς ενώ βρίσκεσαι στην πόλη; Οι γευστικές αναζητήσεις είναι πάντα μια καλή μέθοδος και σ’ αυτό προσφέρονται να βοηθήσουν τα εστιατόρια "Ε/Γ Ταξιδεύοντας" στη συνοικία Ευγενεία στο Κερατσίνι και "Ε/Γ Ταξιδεύοντας Βόρεια" στη Νέα Ερυθραία, που επιβιβάζουν καθημερινά τους λάτρεις της ψαροφαγίας. Στα δύο στέκια σε περιμένουν πάντα ολόφρεσκα ψάρια με ό,τι βγάλει καθημερινά ο ψαράς. "Τα αμέσως πιο φρέσκα… κολυμπάνε στη θάλασσα" σου επιβεβαιώνει και το μότο τους, που είναι γραμμένο και στον τοίχο τους ως σφραγίδα εγγύησης φρεσκάδας. Από εκεί, λοιπόν, θα σαλπάρεις με ελληνικές και καλοκαιρινές γεύσεις και καπετάνιο τον consulting chef των εστιατορίων Ιορδάνη Ηλιάδη.  

Ε/Γ Ταξιδεύοντας

Ατμόσφαιρα που θυμίζει Ελλάδα απλώνεται για ολόκληρο το καλοκαίρι στο πιάτο, με το απαραίτητο ούζο να συμπληρώνει το κάδρο. Ιδανικό ξεκίνημα, οι αντζούγιες Καλλονής επάνω σε ψητές μπρουσκέτες από χαρουπόψωμο με ντομάτα στον τρίφτη, ελαιόλαδο και ρίγανη, αλλά και τα πολύχρωμα ντοματίνια από το οροπέδιο Λασιθίου με αχνιστές γαρίδες, βασιλικό και βινεγκρέτ αρωματισμένη με τσίπουρο από το Κτήμα Μουσών. Από τα κυρίως πρέπει να ενδώσεις στο παραδοσιακό κεμπάπ από σουπιά με πικάντικη σάλτσα και λευκό ταραμά ή στα πεντανόστιμα ρεβύθια Παναγιάς Λήμνου στη γάστρα 
με λεμονοθύμαρο και σαρδέλες ψητές με 
χοντρό αλάτι.

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξιδεύοντας...

Πλάτωνος 72, Κερατσίνι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ταξιδεύοντας... στα Βόρεια

Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".