''Amber Athens'': Προσιτή all-day πολυτέλεια και το καλοκαίρι

Μια μοντέρνα εκδοχή της ελληνικής κουζίνας δημιουργείται στο κέντρο της πόλης.

Amber Athens

Αύρα κομψότητας, feelgood vibes, mainstream μουσικές και ένα θαυμάσια διαμορφωμένο εσωτερικό που τιμά το όνομά του, δηλαδή κεχριμπάρι, είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά του "Amber Athens", που τραβούν αρχικά το μάτι και το πνεύμα – όπως ακριβώς συμβαίνει και με το ημι-απολιθωμένο ρετσίνι που, αν το παρατηρήσεις καλύτερα, θα σου αποκαλύψει πολλά περισσότερα. Έτσι, εκεί όπου η Λεωχάρους συναντά την Κολοκοτρώνη, στην καρδιά της πόλης και σε ένα από τα πιο "ζωντανά" σημεία της, θα γευτείς τις δημιουργίες του σεφ Βασίλη Τζίμα, οι οποίες υπηρετούν με τον νοστιμότερο τρόπο τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα, με πιάτα όπως η κροκέτα μουσακά, οι παπαρδέλες με μοσχαρίσια μάγουλα ραγού ή η τσιπούρα με το σπανακόρυζο να συγκαταλέγονται δικαιολογημένα στα άχαστα της κάρτας.

Amber Athens

Παράλληλα και συμπληρωματικά, δεν γίνεται να μην τιμήσεις το καθημερινό brunch, από το οποίο τα pancakes-μπουγάτσα έχουν ήδη γίνει best seller. Επιπροσθέτως, το μπαρ λειτουργεί σε εξίσου υψηλές στροφές με προσεγμένα κλασικά ποτά και ευφάνταστα signature cocktails. Αυτά μπορούμε να τα απολαύσουμε είτε έξω στη ζωηράδα της Αθήνας ή ακόμα και μέσα στην κλιματιζόμενη προσεγμένη σάλα, που θα προσφέρει ανάσες δροσιάς τις δύσκολες μέρες του καύσωνα. Κλείνοντας, δεν θα μπορούσε να μη γίνει αναφορά στην άρτια καταρτισμένη, ευγενική και άμεση ομάδα του σέρβις, η οποία συμβάλλει με τον τρόπο της στην απόλυτη εμπειρία του "Amber".

Περισσότερες πληροφορίες

Amber Athens

Κολοκοτρώνη 38-40 & Λεωχάρους, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
10/08/2022

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.