Τα αποστάγματα που εντυπωσίασαν στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

Το ούζο Πλωμαρίου Άδολο έγινε η βάση για ένα πρωτότυπο cocktail που άνοιξε τη μεγάλη γιορτή της ελληνικής γαστρονομίας, ενώ το M Dry Mastiha Spirit σφράγισε το δείπνο συνοδεύοντας τα ανατρεπτικά επιδόρπια.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας M dry Άδολο Άρης Ράμμος

Ανατρεπτική γεύση είχαν τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, η μεγάλη γιορτή της ελληνικής γαστρονομίας, που έστρεψαν τον προβολέα στις αρετές της βιώσιμης ψαροφαγίας, με τους σεφ του λαμπερού diner de gala Σωτήρης Ευαγγέλου (executive chef του "Makedonia Palace") και Λευτέρης Λαζάρου (από το εμβληματικό "Varoulko Seaside"), να παρουσιάζουν πιάτα που απέδειξαν ότι οι ταπεινές και παραμελημένες λιχουδιές των ελληνικών θαλασσών, μπορούν να μετατραπούν σε δημιουργίες αξιώσεων, αν περάσουν από ταλαντούχα χέρια. Μια τρανή και πεντανόστιμη απόδειξη του πώς, εστιάζοντας την προσοχή μας μακριά από ήδη που κινδυνεύουν από την υπεραλίευση και σε θαλασσινούς θησαυρούς που αδίκως θεωρούσαμε υποδεέστερους, μπορούμε και την βιοποικιλότητα των θαλασσών μας να βοηθήσουμε, και τη νοστιμιά της ελληνικής γεύσης να εξασφαλίσουμε.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας Άδολο
Άρης Ράμμος

Την ελληνική νοστιμιά, όμως, ανέδειξαν και οι fine drinking δημιουργίες που απολαύσαμε κατά τη διάρκεια της βραδιάς, με βάση τα αποστάγματα που εντυπωσίασαν στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας: συγκεκριμένα, το εκλεκτό ούζο Πλωμαρίου Άδολο, και το φινετσάτο M Dry Mastiha Spirit. Το πρωτότυπο κοκτέιλ "Anis & Cherries", μάλιστα, με ούζο Άδολο, λάιμ και γλυκό του κουταλιού κεράσι, ήταν το απολαυστικό ποτό που άνοιξε τη βραδιά, φέρνοντας ένα απολαυστικό twist στην ιεροτελεστία της ουζοποσίας, μέσα από μια μείξη που έμοιαζε με new age γλυκό του κουταλιού. Όσο για το M Dry Mastiha Spirit, αυτό σφράγισε τη λαμπερή βραδιά με την κομψή αρωματική και γευστική του ένταση, αφού

το εξαιρετικό επιδόρπιο που ετοίμασε ο σεφ ζαχαροπλαστικής του "Βαρούλκου", Θοδωρής Μωυσίδης, συνδυάζοντας μους γιαουρτιού-αμύγδαλου με πεπόνι, χαμομήλι, ναμελάκα λευκής σοκολάτας αρωματισμένη με λέμονγκρας και σάλτσα αγγουριού, ταίριαξε περίφημα με τη μετρημένη γλύκα του φινετσάτου ποτού.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας M Dry
Άρης Ράμμος

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Αφρός και Νέκταρ": Ραντεβού για οινικές φυσαλίδες στο Ωδείο Αθηνών

Σαμπάνιες, prosecco και ελληνικά αφρώδη, μαζί με τα καλύτερα γλυκά κρασιά και σπάνιες εμφιαλώσεις του διεθνή αμπελώνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/12/2023

"Zano Athens", ή πώς λέγεται η ελληνική φινέτσα στα νεοϋορκέζικα

Στο δεύτερο χειμώνα του το εστιατόριο της πλατείας Κολωνακίου συνεχίζει να πλέει στον αφρό της ελληνόστροφης καλοφαγίας, με τον σεφ Γιάννη Κιόρογλου και την ομάδα του να μιξάρουν κλασικές ελληνικές γεύσεις με φίνα τεχνική και comfort οικειότητα.

'Cova Astir Marina' για ιταλιάνικο μπονβιβερισμό στη Βουλιαγμένη

H πιο κομψή pasticceria του πλανήτη πιάνει αθηναϊκό πόστο και ανοίγει τις πόρτες της την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.

Το δυνατό update του 'La Meat Maison'

Στο απροσποίητα elegant σποτ της Κηφισιάς, ο Μιχάλης Μερζένης παρουσιάζει μία νόστιμη και διαφορετικά δημιουργική καρνιβορική πρόταση.

Drakoulis Dry & Raw Κολωνάκι

Εδώ κάνεις και clubbing και ενδίδεις σε high end κρεοφαγία. Σ ένα από τα εμβληματικά steak house της χώρας όμως περιμένεις μεγαλύτερη σημασία στη λεπτομέρεια.

Μυρσίνη Λαμπράκη, τι θα θυμάσαι από το 'Μουντιάλ του Μπάρμπεκιου';

Η Κρητικιά Meat & Fire Chef βρέθηκε στην Κόστα Ρίκα ως κριτής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα BBQ και μοιράζεται τις εμπειρίες της.

Elena Reygadas: η καλύτερη σεφ στον κόσμο μαγειρεύει με τους ρυθμούς της φύσης

Η Μεξικανή σεφ που ανακηρύχθηκε η καλύτερη στον κόσμο για το 2023 από το θεσμό των The World’s 50 Best Restaurants έχει αφοσιωθεί στη βιώσιμη αξιοποίηση του γαστρονομικού πλούτου της γενέτειράς της.