Το ελαιόλαδο που έλαμψε στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας

Εξαιρετικό μέχρι την τελευταία του σταγόνα, το ελαιόλαδο Άλτις έφερε με τη γεμάτη, αρωματική γεύση του τη νοστιμιά της Ελλάδας στο diner de gala των βραβείων που τίμησαν τους καλύτερους της ελληνικής γεύσης.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας Άλτις Άρης Ράμμος

Εξαιρετικό μέχρι την τελευταία του σταγόνα, το ελαιόλαδο Άλτις έλαμψε στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2022, φέρνοντας στο diner de gala του κορυφαίου γαστρονομικού θεσμού της ελληνικής γεύσης, τα φίνα αρώματα που κλείνει μέσα στο ισορροπημένο χρυσαφένιο του χρώμα. Μοσχοβολόντας πράσινη ελιά, ήταν το πρώτο πράγμα που σερβιρίστηκε στα τραπέζια του λαμπερού Makedonia Palace, προσθέτοντας στο ψωμί τη ντελικάτη φρουτάδα του, σαν ιδανικό προοίμιο των όσων είχαν ετοιμάσει οι σεφ της βραδιάς, Σωτήρης Ευαγγέλου (executive chef του "Makedonia Palace") και Λευτέρης Λαζάρου (από το εμβληματικό "Varoulko Seaside").

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας Άλτις
Άρης Ράμμος

Συντονισμένοι με το μήνυμα της βιώσιμης θαλασσινής γαστρονομίας, οι πολυβραβευμένοι σεφ δημιούργησαν και μαγείρεψαν το μενού της τελετής απονομής με οικολογική ευαισθησία και έμφαση στην εξαιρετική γεύση, φέρνοντας στο προσκήνιο ψαράκια μικρά και ταπεινά κάθε είδους και στην εποχή τους, για να κλείσουν σε υψηλού επιπέδου σπεσιαλιτέ, τη γευστική δυναμική της Ελλάδας. Την ίδια δυναμική που συμπυκνώνει στη λαμπερή του στάλα και το ελαιόλαδο Άλτις. Κι όχι τυχαία, αφού ο μαγικός καρπός της ελιάς, που μεταμορφώνεται στο εμβληματικό ελαιόλαδο Άλτις, έρχεται από περισσότερους από τρεις χιλιάδες παραγωγούς από όλες τις ελαιοπαραγωγικές ζώνες της Ελλάδας. Έτσι, προϊόν – ναυαρχίδα της Upfield, παγκόσμιου ηγέτη στην παραγωγή και διάθεση τροφίμων φυτικής προέλευσης, με ειδίκευση σε φυτικά spreads, αλλά και σε 100% vegan προϊόντα εναλλακτικά του τυριού, το Άλτις αποτέλεσε highlight της μεγάλης γιορτής της ελληνικής γεύσης για άλλη μια χρονιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
02/05/2024

Γιουβετσάκια

Υποδειγματική εντελώς off Broadway ταβέρνα, που μαγειρεύει 30 χρόνια τώρα ντελικάτη ελληνική κουζίνα, βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.