"Huaca", για nikkei στο Μετς

Το multi-culti bar-restaurant είναι μια γευστική πύλη ανάμεσα στην Ιαπωνία και το Περού.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ HUACA ΣΤΟ ΜΕΤΣ

"Huaca" στο Περού είναι οτιδήποτε ιερό. Τόσο με την κανονική όσο και με την πιο "σκοτεινή" έννοια – ένας όρος συνδεδεμένος κυρίως με τις ιερές πυραμίδες των Ίνκας. Το όνομα αυτό αποκαλύπτει τη μία (γευστική) όψη του bar-restaurant στα πέριξ της οδού Αναπαύσεως, στην πάντοτε αρτιστίκ γειτονιά του Μετς, η οποία έχει εξελιχθεί όμορφα και έχει ωριμάσει σαν πιάτσα τα τελευταία χρόνια. Η άλλη οπτική έχει να κάνει με τις ιαπωνικές τεχνικές που κατέχουν ισχυρή θέση στο μενού. Οι δύο χώρες είναι παρούσες, πέρα από την κουζίνα, και στη διαμόρφωση του χώρου: Το μικρό, cosy και ατμοσφαιρικά φωτισμένο εσωτερικό, με την κομψή μπάρα, την εκλεπτυσμένη διακόσμηση και τις έθνικ πινελιές, σου δημιουργεί αμέσως μια αίσθηση άνεσης και χαλαρότητας.

Elegant εξωτισμός, σαφείς γευστικές κατευθύνσεις

Ιαπωνική και περουβιανή κουζίνα συνυπάρχουν στην κάρτα του "Huaca", η οποία κατορθώνει να διατηρήσει σε ισορροπία γεύσεις, υλικά και ιδέες, αποπνέοντας έναν elegant εξωτισμό σε μια ολοκληρωμένη πρόταση με σαφείς fusion κατευθύνσεις, αντικατοπτρίζοντας παράλληλα μια σύγχρονη εκδοχή της δημοφιλούς, τα τελευταία χρόνια, γαστρονομικής τάσης.

HUACA ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΕΤΣ 2

Ο Παναγιώτης Λογοθέτης, στην μπάρα και την ανοιχτή κουζίνα, τρέχει ένα προσεγμένο μενού κλιμακούμενων εντάσεων (σε επιμέλεια Δημήτρη Κότσαλη), στο οποίο εναλλάσσονται σεβίτσε και τιραντίτο, causas και σούσι.

> Διάβασε ακόμη: Τι ετοιμάζουν οι σεφ εκτός Αθηνών;

Το σεβίτσε λαβράκι με ντοματίνια, κρεμμύδι, λάιμ, αγγούρι, aji Amarillo και αβοκάντο αποτελεί ιδανική αφετηρία, με τη ζουμερή και νόστιμη σάρκα του φρέσκου ψαριού να συναντά στο σωστό σημείο τα υπόλοιπα υλικά του πιάτου.

HUACA ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΕΤΣ 4

Το τιραντίνο κιτρινόπτερου τόνου με μανιτάρια shiitake, ponzu, λάδι τρούφας και τραγανό φαγόπυρο έρχεται ως φυσική εξέλιξη όσο προχωράμε στο μενού. Το κομμάτι του τόνου (toro) με τη δροσερή, σχεδόν κρεάτινη υφή είναι ολόσωστα κομμένο, ενώ ο φαγόπυρος προσδίδει ενδιαφέρουσα τραγανότητα και βάθος στο σύνολο.

Εν συνεχεία, τα anticuchos ψητού χταποδιού με πράσινη chili dressing και πάνκο αποτελούν πραγματική έκπληξη, με ωραίο δάγκωμα, σαφείς γευστικές αναφορές και εντάσεις που έχουν εκτόπισμα, ακριβώς στα όρια.

HUACA ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΕΤΣ 5

Συνοδεύονται από καλοφτιαγμένο πουρέ γλυκοπατάτας, που εξισορροπεί τις εντάσεις του χταποδιού, σε ένα πολύ όμορφο pairing. Τέλος, δοκιμάσαμε το tataki με wagyu, truffle ponzu και μανιτάρια shiitake, στο οποίο το κρέας δεν παύει στιγμή να είναι ο πρωταγωνιστής, συνυπάρχοντας αρμονικά με τα υπόλοιπα στοιχεία.

HUACA ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΕΤΣ 6

Εξίσου προσεγμένη δουλειά έχει γίνει από τον Άρη Χατζηαντωνίου στην cocktail list, με highlights την Huaca Margarita (εκδοχή του κλασικού κοκτέιλ με θυμαρίσιο μέλι και κουρκουμά) και το Pisco Sour.

HUACA ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΕΤΣ 3

HUACA ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΕΤΣ 1

+ Τα τραπεζάκια και τα στουλ στον εξωτερικό χώρο είναι ό,τι πρέπει για τις πιο ζεστές νύχτες του χρόνου.

- Θα είχε ενδιαφέρον τα πιάτα ημέρας να ανανεώνονται συχνότερα από μία φορά την εβδομάδα.

Περισσότερες πληροφορίες

Huaca

Τιμολέοντος 1, Μετς
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/08/2022

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.

Όλη η Λίνδος σε 5 πιάτα

Γαστρονομική πρωτεύουσα της Ρόδου, με καλοφαγική σκηνή που καλύπτει όλη τη γκάμα από ιστορικές ταβέρνες μέχρι εστιατόρια υψηλού επιπέδου, η ατμοσφαιρική πόλη στα νότια του νησιού των Ιπποτών είναι ένας αυτόνομος γαστοπροορισμός κι αυτά τα πιάτα ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσετε όχι μόνο τη γεύση, αλλά και την ιστορία της.

Το χειροποίητο iced tea "Feeju" φέρνει τη βιωσιμότητα στο ποτήρι σας!

Μια αναζωογονητική δόση δροσιάς και ευεξίας με το πιο χορταστικό παγωμένο τσάι που μπορούμε να απολαμβάνουμε καθημερινά, χωρίς τύψεις.

''Libertine drinkery'': Στη Νέα Φιλαδέλφεια για cocktails και streetfood

Μία από τις πιο ιδιαίτερες και νόστιμες επιλογές για καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και εξαιρετικό streetfood στη γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας.