"Huaca", για nikkei στο Μετς

Το multi-culti bar-restaurant είναι μια γευστική πύλη ανάμεσα στην Ιαπωνία και το Περού.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ HUACA ΣΤΟ ΜΕΤΣ

"Huaca" στο Περού είναι οτιδήποτε ιερό. Τόσο με την κανονική όσο και με την πιο "σκοτεινή" έννοια – ένας όρος συνδεδεμένος κυρίως με τις ιερές πυραμίδες των Ίνκας. Το όνομα αυτό αποκαλύπτει τη μία (γευστική) όψη του bar-restaurant στα πέριξ της οδού Αναπαύσεως, στην πάντοτε αρτιστίκ γειτονιά του Μετς, η οποία έχει εξελιχθεί όμορφα και έχει ωριμάσει σαν πιάτσα τα τελευταία χρόνια. Η άλλη οπτική έχει να κάνει με τις ιαπωνικές τεχνικές που κατέχουν ισχυρή θέση στο μενού. Οι δύο χώρες είναι παρούσες, πέρα από την κουζίνα, και στη διαμόρφωση του χώρου: Το μικρό, cosy και ατμοσφαιρικά φωτισμένο εσωτερικό, με την κομψή μπάρα, την εκλεπτυσμένη διακόσμηση και τις έθνικ πινελιές, σου δημιουργεί αμέσως μια αίσθηση άνεσης και χαλαρότητας.

Elegant εξωτισμός, σαφείς γευστικές κατευθύνσεις

Ιαπωνική και περουβιανή κουζίνα συνυπάρχουν στην κάρτα του "Huaca", η οποία κατορθώνει να διατηρήσει σε ισορροπία γεύσεις, υλικά και ιδέες, αποπνέοντας έναν elegant εξωτισμό σε μια ολοκληρωμένη πρόταση με σαφείς fusion κατευθύνσεις, αντικατοπτρίζοντας παράλληλα μια σύγχρονη εκδοχή της δημοφιλούς, τα τελευταία χρόνια, γαστρονομικής τάσης.

HUACA ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΕΤΣ 2

Ο Παναγιώτης Λογοθέτης, στην μπάρα και την ανοιχτή κουζίνα, τρέχει ένα προσεγμένο μενού κλιμακούμενων εντάσεων (σε επιμέλεια Δημήτρη Κότσαλη), στο οποίο εναλλάσσονται σεβίτσε και τιραντίτο, causas και σούσι.

> Διάβασε ακόμη: Τι ετοιμάζουν οι σεφ εκτός Αθηνών;

Το σεβίτσε λαβράκι με ντοματίνια, κρεμμύδι, λάιμ, αγγούρι, aji Amarillo και αβοκάντο αποτελεί ιδανική αφετηρία, με τη ζουμερή και νόστιμη σάρκα του φρέσκου ψαριού να συναντά στο σωστό σημείο τα υπόλοιπα υλικά του πιάτου.

HUACA ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΕΤΣ 4

Το τιραντίνο κιτρινόπτερου τόνου με μανιτάρια shiitake, ponzu, λάδι τρούφας και τραγανό φαγόπυρο έρχεται ως φυσική εξέλιξη όσο προχωράμε στο μενού. Το κομμάτι του τόνου (toro) με τη δροσερή, σχεδόν κρεάτινη υφή είναι ολόσωστα κομμένο, ενώ ο φαγόπυρος προσδίδει ενδιαφέρουσα τραγανότητα και βάθος στο σύνολο.

Εν συνεχεία, τα anticuchos ψητού χταποδιού με πράσινη chili dressing και πάνκο αποτελούν πραγματική έκπληξη, με ωραίο δάγκωμα, σαφείς γευστικές αναφορές και εντάσεις που έχουν εκτόπισμα, ακριβώς στα όρια.

HUACA ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΕΤΣ 5

Συνοδεύονται από καλοφτιαγμένο πουρέ γλυκοπατάτας, που εξισορροπεί τις εντάσεις του χταποδιού, σε ένα πολύ όμορφο pairing. Τέλος, δοκιμάσαμε το tataki με wagyu, truffle ponzu και μανιτάρια shiitake, στο οποίο το κρέας δεν παύει στιγμή να είναι ο πρωταγωνιστής, συνυπάρχοντας αρμονικά με τα υπόλοιπα στοιχεία.

HUACA ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΕΤΣ 6

Εξίσου προσεγμένη δουλειά έχει γίνει από τον Άρη Χατζηαντωνίου στην cocktail list, με highlights την Huaca Margarita (εκδοχή του κλασικού κοκτέιλ με θυμαρίσιο μέλι και κουρκουμά) και το Pisco Sour.

HUACA ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΕΤΣ 3

HUACA ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΕΤΣ 1

+ Τα τραπεζάκια και τα στουλ στον εξωτερικό χώρο είναι ό,τι πρέπει για τις πιο ζεστές νύχτες του χρόνου.

- Θα είχε ενδιαφέρον τα πιάτα ημέρας να ανανεώνονται συχνότερα από μία φορά την εβδομάδα.

Περισσότερες πληροφορίες

Huaca

Τιμολέοντος 1, Μετς
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.