Το "Saitama" μιξάρει κεμπάπ και κοκτέιλ στον Κεραμεικό

Το νέο στέκι των Σταμάτη Σταματιάδη και Άνταμ Κοντοβά εμπνέεται από το anime του τίτλου και παρουσιάζει ένα ανατρεπτικό mix n match ανατολίτικων και ασιατικών γεύσεων, με noodles, κεμπάπ και tap cocktails.

Saitama Κεραμεικός

Την έφεσή του για ατμοσφαιρικούς χώρους και ευρηματικά cocktails έφερε στον Κεραμεικό ο Σταμάτης Σταματιάδης, τον οποίο μετά το δικό του "Buñuel" στο Κολωνάκι, θα συναντούμε πλέον και στο ολοκαίνουριο "Saitama". Με όνομα εμπνευσμένο απ' τον κεντρικό ήρωα του anime "One Punch Man", το νέο αυτό spot παντρεύει το street food με τα cocktails, μιξάροντας κεμπάπ και noodles, με tap cocktails και cool vibes.

Στο κομμάτι του φαγητού βρίσκουμε τον Άνταμ Κοντοβά να περνά τα αγαπημένα street εδέσματα μέσα από το fusion μαγειρικό του φίλτρο για να συνθέσει ένα μικρό κι ευέλικτο mix n match ανατολίτικων και ασιατικών γεύσεων, που θα ακολουθεί τις αλλαγές των εποχών. Τέσσερα κεμπάπ, τέσσερα noodles, μία σαλάτα και ένα γλυκό συνθέτουν την κάρτα, με επιλογές όπως το κεμπάπ από μοσχάρι και αρνί, με σάλτσα Καμπαγιάκι, μαγιονέζα μίσο, τηγανιτό κρεμμύδι και γουακάμε, ή το vegan με κιμά λαχανικών, ταχίνι, ραπανάκια και σουμάκ, να σερβίρονται πλάι σε noodles με ψητή πανσέτα και κίμτσι, μποκ τσόι, τηγανιτό κρεμμύδι, ενταμάμε και σάλτσα Σαΐτάμα ή τα χορτοφαγικά με ντομάτα λιαστή, κολοκύθι, ελιές, πέστο και μανούρι. Όλα τα κεμπάπ σερβίρονται με αραβική πίτα, αρωματικό ρύζι και σπιτικές πίκλες, η σαλάτα θα είναι μία και εποχική (καλοκαιρινές ντομάτες, νεκταρίνια , άγρια ρόκα, εσπεριδοειδή, αμύγδαλα, φέτα και στο μενού αυτών των ημερών), ενώ το γλυκό για την ώρα είναι ένα "παγωτό που ήθελε να είναι Baked Alaska", με parfait κρέμας ή σοκολάτας.

Ο Άνταμ Κοντοβάς είναι ένας σεφ εντελώς out of the box

Όσο για τα ποτά, η μπάρα συμμετέχει στη δράση με εναλλασσόμενα tap cocktails που σχεδιάζει ο Πάνος Μιγκλής (φιναλίστ στον διαγωνισμό του World Class για το 2021), δίνοντας ταιριαστό με τις γεύσεις twist σε κλασικά φαβορί. Έτσι, αυτήν την περίοδο τα βρυσάκια σερβίρουν Negroni αρωματισμένο με φράουλα και κεράσι, Spicy Margarita με αρώματα Tom Yum, Mai Tai με cordial ψημένου ανανά και Gin & Tonic με κόλιανδρο και δυόσμο.

Με take out φιλοσοφία στην καρδιά του, αλλά και χώρο για open air άραγμα, ταιριαστό με την after drinks λογική του, το "Saitama" είναι μόνο η πρώτη φάση ενός ευρύτερου project που θα ξεδιπλωθεί στην οδό Κεραμεικού, με επόμενο στάδιο ένα speakeasy playroom όπου ο προτζέκτορας θα εναλλάσσει παλιά anime με euro cult classics όπως οι ταινίες του Tinto Brass όσο κλασικά video games θα αναβοσβήνουν στα arcades πλάι στη μπάρα – εργαστήριο του Σταματιάδη, αλλά και έναν κήπο για picnic με οικολογικό πρόσημο αργότερα.

Διαβάστε Επίσης

Κεραμεικού 101, Κεραμεικός
693 662 0780

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Topa

Το κρητισπανικό καφενείο της Κυψέλης παντρεύει γεύσεις δύο εκ των πιο περήφανων περιοχών της Μεσογείου, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
11/07/2025

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.