Πρώτη γεύση από το ολοκαίνουργιο "Ftelia Pacha" στη Μύκονο

Η νέα πρόταση του ομίλου Pacha στο Νησί των Ανέμων είναι ένα κομψό all day beach resto & club στην παραλία της Φτελιάς που θα «ταξιδέψει» ως κόνσεπτ και σε άλλα μέρη του κόσμου. Μοντέρνες γεύσεις διά χειρός Σταμάτη Μαρμαρινού, πολύ καλά κοκτέιλ και το πάρτι ασφαλώς δεν σταματά.

fteliapacha1

Lifestyle ξενοδοχείο με "μπιτάτη" πισίνα και συναρπαστική θέα στη Χώρα από τον Άγιο Στέφανο ("Destino Pacha"), μεταμοντέρνο καμπαρέ με εξαντρίκ σόου και ανανεωμένη κουζίνα σε μια υπέροχη αυλή της Χώρας ("Lio Mykonos") και εσχάτως all day beach resto & club στην παραλία της Φτελιάς ("Ftelia Pacha"). Όλο και πιο πλούσια γίνεται η βεντάλια που ανοίγει ο διεθνής -με καταγωγή από την Ίμπιζα- όμιλος Pacha στο Νησί των Ανέμων, ξεδιπλώνοντας πλέον φέτος πλήρως τη φιλοσοφία του και καλύπτοντας διαφορετικές ανάγκες του σύγχρονου επισκέπτη της Μυκόνου. 

Το στοιχείο της σύγχρονης lifestyle διασκέδασης συνδέει σαν κοινός παρονομαστής όλες τις δράσεις του διάσημου brand και ασφαλώς την πιο καινούργια του πρόταση, που "αναπνέει" στο γνώριμο από τα παλιά πόστο στην άκρη της Φτελιάς. Είναι μόλις οι πρώτες ημέρες λειτουργίας του "Ftelia Pacha" και περιεργάζομαι σχεδόν μόνος μου τα διαφορετικά του επίπεδα, ξεκινώντας από τα πιο ψηλά που συγκροτούν το χώρο του εστιατορίου και φτάνοντας πιο χαμηλά, πάνω σχεδόν στη θάλασσα, με το open air club σε lounge διαμόρφωση, το μπαρ, το DJ booth και τη ντισκομπάλα που αστράφτει στον λαμπερό μυκονιάτικο ήλιο. 

fteliapacha2

Ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας θα παρελάσουν από εδώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (Guy Gerber, Tale of us, Marco Carola, Solomun και κάθε Κυριακή ο resident DJ Kaz James) ανεβάζοντας την αδρεναλίνη σχεδόν καθημερινά από το απόγευμα και μέχρι όσο πάει. "Στόχος του ομίλου είναι το "Ftelia Pacha” να ενταχθεί ως κόνσεπτ στο portfolio των Pacha και να ταξιδέψει αυτούσιο σε διάφορα μέρη του κόσμου" μου λέει ο Σταμάτης Μαρμαρινός, ο οποίος έχει δημιουργήσει το μενού του εστιατορίου. Ο ταλαντούχος σεφ έχει σοφά ακολουθήσει τη sharing φιλοσοφία, που σχεδόν επικρατεί στη Μύκονο αλλά και ταιριάζει γάντι στο lifestyle του χώρου. 

Τα κάθε λογής ωμά και θαλασσινά έχουν αναμενόμενα την τιμητική τους. "Βουτώ" και χαίρομαι τα στρείδια Bloody Mary, ενισχυμένα με ούζο, τον ελαφρά καπνισμένο μπακαλιάρο σε ωραίο γάμο με τραγανότατο jamon και πεπόνι, την καλοκαιρινή του μακαρονάδα με ελαφριά και ηλιόλουστη σάλτσα ντομάτας, πασπαλισμένη με καβούρι πικάντικο και τρυφερό. Η Ελλάδα δίνει το "παρών" με αλοιφές πολύ εκφραστικές, ιδίως εκείνη η τυροκαυτερή με ντομάτα, καρπούζι και αβοκάντο είναι απίθανη, αλλά κάνει την εμφάνιση της και σε εκδοχές πιο απρόσμενες, όπως στα spring rolls που γεμίζονται με ολόκληρο μπαρμπούνι και τα χρυσαφένια μουσακαδάκια που βουτάς σε πικάντικη κοπανιστή

fteliapacha3

Υπάρχουν ακόμα πρωτότυπα mini burgers, πίτσα με προζυμένιο ζυμάρι, ζυμαρικά, όπως επίσης κρέας και ψάρι για όσους πεινούν λίγο παραπάνω, σαν τη ζουμερή συναγρίδα φρικασέ που έρχεται στο τραπέζι σε πυρίμαχη κατσαρόλα. Εκτίμησα επίσης τα καλοφτιαγμένα επιδόρπια, αλλά και τα υψηλού επιπέδου κοκτέιλ που δημιουργεί ο Χρήστος Πάνου με πρώτο και καλύτερο το Sound of Freedom που κλείνει μέσα του τζιν, cherry soda, μυκονιάτικα βότανα και λίγη από την ανεμελιά του νησιού. 

"Ftelia Pacha", Φτελιά, Μύκονος, 6985726707, τιμή: € 80 – 110

( + ) Η "κλιμακωτή" διαμόρφωση του χώρου, που σου επιτρέπει αναλόγως διάθεσης είτε να βρίσκεσαι στο επίκεντρο της δράσης είτε να παρατηρείς τα τεκταινόμενα από τα ψηλά δώματα. 

( - ) Τα "tacos" από φύλλα shiso που γεμίζονται με μοσχαρίσιο ταρτάρ, σάλτσα τόνου και σόγια θέλουν αναθεώρηση γιατί οι επιμέρους γεύσεις είναι πολύ έντονες και δεν έρχονται σε ισορροπία.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.