Ο Ασημάκης Χανιώτης για δύο βραδιές στο "Lindos Village"

Ο νεαρότερος σεφ που κέρδισε αστέρι Michelin στο Λονδίνο το 2020, θα βρίσκεται για δύο βραδιές στην κουζίνα του «Thalatta Fine Dining Restaurant» και μαζί με τον Executive Chef των «Lindos Hotels» Σταύρο Μανουσάκη θα ετοιμάσουν ένα μενού που οι καλεσμένοι θα απολαύσουν με φόντο την αμφιθεατρική θέα του κόλπου των Βληχών.

Μιλήσαμε με τον Ασημάκη Χανιώτη, το νεαρότερο σεφ που κέρδισε αστέρι Michelin στο Λονδίνο

Ο executive chef του "Pied a Terre", αλλά και ο νεότερος σεφ που κέρδισε αστέρι Michelin στο Λονδίνο, Ασημάκης Χανιώτης, που τιμήθηκε επίσης το 2020 με το "Βραβείο Γαστρονομίας" από τα εγχώρια "Αργώ – Τα βραβεία των Ελλήνων του Εξωτερικού", θα βρίσκεται στις 6 και 7 Ιουνίου στο νησί των Ιπποτών.

Σε συνεργασία με την μπριγάδα του εστιατορίου "Thalatta Fine Dining Restaurant" του ξενοδοχείου "Lindos Village" και τον σεφ Σταύρο Μανουσάκη, θα ετοιμάσουν ένα μενού 8 σταδίων που θα περιλαμβάνει φινετσάτες προτάσεις όπως αστακός beurre monte ποσέ με σορμπέ ντομάτας, μαριναρισμένες σαρδέλες με μάραθο και καπνιστά αυγά πέστροφας, αυγά καγιανά με αχινό, κουγκρέ με ταραμοσαλάτα και αυγοτάραχο feuille de brick τάρτα με μαρμελάδα βερίκοκο, μυζήθρα και τσέρβιλο. "Τα ψάρια και τα θαλασσινά στις ελληνικές θάλασσες είναι μοναδικά δεν τα βρίσκεις σε άλλο μέρος του κόσμου. [...] Προσπαθώ να βάζω την Ελλάδα στο μενού μου. Μ΄αρέσει η γαστρονομία γιατί αγαπάω πολύ να μαγειρεύω και να τρώω νόστιμο φαγητό. Δίνω προτεραιότητα στη γεύση και μετά στην όμορφη εμφάνιση, αυτή είναι η δουλειά μου", έχει αναφέρει μεταξύ άλλων ο νεαρός σεφ σε συνέντευξή του στο "α"

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
11/07/2025

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.