Οδηγός Εστιατορίων

Ο Ασημάκης Χανιώτης για δύο βραδιές στο "Lindos Village"

Ο νεαρότερος σεφ που κέρδισε αστέρι Michelin στο Λονδίνο το 2020, θα βρίσκεται για δύο βραδιές στην κουζίνα του «Thalatta Fine Dining Restaurant» και μαζί με τον Executive Chef των «Lindos Hotels» Σταύρο Μανουσάκη θα ετοιμάσουν ένα μενού που οι καλεσμένοι θα απολαύσουν με φόντο την αμφιθεατρική θέα του κόλπου των Βληχών.

Μιλήσαμε με τον Ασημάκη Χανιώτη, το νεαρότερο σεφ που κέρδισε αστέρι Michelin στο Λονδίνο

Ο executive chef του "Pied a Terre", αλλά και ο νεότερος σεφ που κέρδισε αστέρι Michelin στο Λονδίνο, Ασημάκης Χανιώτης, που τιμήθηκε επίσης το 2020 με το "Βραβείο Γαστρονομίας" από τα εγχώρια "Αργώ – Τα βραβεία των Ελλήνων του Εξωτερικού", θα βρίσκεται στις 6 και 7 Ιουνίου στο νησί των Ιπποτών.

Σε συνεργασία με την μπριγάδα του εστιατορίου "Thalatta Fine Dining Restaurant" του ξενοδοχείου "Lindos Village" και τον σεφ Σταύρο Μανουσάκη, θα ετοιμάσουν ένα μενού 8 σταδίων που θα περιλαμβάνει φινετσάτες προτάσεις όπως αστακός beurre monte ποσέ με σορμπέ ντομάτας, μαριναρισμένες σαρδέλες με μάραθο και καπνιστά αυγά πέστροφας, αυγά καγιανά με αχινό, κουγκρέ με ταραμοσαλάτα και αυγοτάραχο feuille de brick τάρτα με μαρμελάδα βερίκοκο, μυζήθρα και τσέρβιλο. "Τα ψάρια και τα θαλασσινά στις ελληνικές θάλασσες είναι μοναδικά δεν τα βρίσκεις σε άλλο μέρος του κόσμου. [...] Προσπαθώ να βάζω την Ελλάδα στο μενού μου. Μ΄αρέσει η γαστρονομία γιατί αγαπάω πολύ να μαγειρεύω και να τρώω νόστιμο φαγητό. Δίνω προτεραιότητα στη γεύση και μετά στην όμορφη εμφάνιση, αυτή είναι η δουλειά μου", έχει αναφέρει μεταξύ άλλων ο νεαρός σεφ σε συνέντευξή του στο "α"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'The Bear': Η ωμή αλήθεια της κουζίνας στη νέα σειρά του Hulu

Ποτέ πριν ένα show δεν απεικόνισε τόσο ρεαλιστικά αυτά που συμβαίνουν στις σημαντικότερες κουζίνες του πλανήτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
29/06/2022

''The Zillers'': Γαστρονομική φινέτσα με πρώτο πιάτο Ακρόπολη

Μια ταράτσα λουσμένη στο φως προσφέρει τις καλύτερες γευστικές εμπειρίες.

''TGI Fridays™'': Let the summer in

Όταν τα trends της εποχής εναρμονίζονται με τις αυθεντικές συνταγές, μια νέα εμπειρία γεύσης γεννιέται.

'Dirty Sanchez': Από το Μεξικό στο Ψυχικό

Ένα νέο spot φέρνει μεξικάνικη αλεγρία στην πιάτσα του Ψυχικού.

''Ancho'': Η απόλυτη Mex-perience έρχεται  σύντομα στην πλατεία Αγίας Ειρήνη

Τα φρέσκα υλικά αποτελούν τη βάση για μοναδικούς DIY συνδυασμούς και στο νέο υποκατάστημα.

Τα επόμενα σπουδαία πρόσωπα της παγκόσμιας γαστρονομίας

Σεφ, παραγωγοί, entrepreneurs και ακτιβιστές κάτω των 35 ετών, που φέρνουν το μέλλον του φαγητού.

"Academias Hotel" και "NYX Rooftop": Ηospitality Partners του Τaste of Athens

Το μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ επανέρχεται στην Aθήνα στον εμβληματικό χώρο του Ζαππείου προσφέροντας 4 ημέρες απόλαυσης.