Ο Αθηναγόρας Κωστάκος ετοιμάζεται για Σίφνο με το "NOS"

Τοπική πρώτη ύλη και σιφνέικες γεύσεις οι άξονες στους οποίους θα κινηθεί ο δημοφιλής σεφ, στο νέο ντιζαϊνάτο συγκρότημα 18 σουιτών του νησιού, με τη θεαματική τοποθεσία στο Φάρο της Σίφνου.

Ο Αθηναγόρας Κωστάκος μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει ψωμί

Πλώρη για Σίφνο βάζει ο σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος, που προσθέτει στο γαστρονομικό του παλμαρέ μία ακόμη αιγαιπελαγίτικη στάση, αυτή τη φορά στο ολοκαίνουριο κι εντυπωσιακό συγκρότημα σουιτών "NOS". Εμπνευσμένο από το συνήθειο της ντοπιολαλιάς να κόβει τις λέξεις στη μέση, το (Sif)"ΝΟΣ Hotel & Villas" θα ανοίξει τις πύλες του στις αρχές Μαΐου, με αισθητική εμπνευσμένη από την αρχιτεκτονική των οικισμών του χωριού, αφού τα τέσσερα κτήριά του θα συνδέονται με καλντερίμια και αυλές, ενώ το ρόλο της κεντρικής πλατείας ως σημείο συνάντησης, θα κρατά η εντυπωσιακή πισίνα με θέα στο αγαιοπελαγίτικο γαλάζιο.

NOS Hotel & Villas Σίφνος

Πλάι της θα βρίσκεται και το εστιατόριο του "NOS", ανοιχτό και σε εξωτερικούς επισκέπτες, όπου ο Αθηναγόρας Κωστάκος θα επιμελείται πιάτα εμπνευσμένα από τη σιφνέικη γη και θάλασσα, με την πρώτη ύλη του νησιού και των Κυκλάδων να έχουν τον πρώτο λόγο σε ένα μενού βασισμένο σε μοντέρνες τεχνικές, sharing λογική και zero waste φιλοσοφία. Το πικάντικο ταρτάρ παλαμίδας με κάπαρη και τσακιστές ελιές, ο ταραμάς από τόνο Αλοννήσου και το αρνάκι σιγομαγειρεμένο στις κλιματόβεργες, όπως το έχουμε δοκιμάσει σε νησιωτικά σουξέ του Κωστάκου σαν το "Noema" της Μυκόνου, ή ο "Anthós" της Ελούντας, είναι μερικά από τα πιάτα που θα δώσουν γεύση στο καλοκαίρι του "NOS", με την ελληνικότητα της γεύσης να αποτελεί το απόλυτο ζητούμενο.

NOS Hotel & Villas Σίφνος

NOS Hotel & Villas
Φάρος Σίφνο
https://stayatnos.com/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Καλαμάτα update: 6+1 γευστικά στέκια στην ανανεωμένη πόλη της διπλανής πόρτας

Ολοκαίνουργια εντυπωσιακά μαγαζιά και ξενοδοχεία αλλά και κλασικές αξίες που κάνουν τη διαφορά, και απλώνονται από την διάσημη παραλία και το κέντρο ως τα περίχωρα, μπαίνουν στην ατζέντα μας για ένα από τα τελευταία σαββατοκύριακα με άρωμα καλοκαιριού στην ολοζώντανη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
26/09/2022

Για τον Dabiz Muñoz η γεύση είναι μία μεγάλη περιπέτεια

Ο προβοκάτορας Ισπανός μύστης της γεύσης βρέθηκε ξανά στην κορυφή της λίστας των 'The Best Chef Awards'. Όχι τυχαία.

Το S.Pellegrino και το Perrier μας περιμένουν στο "Lit Athens"

Το ολόφρεσκο all day στέκι του Κέντρου μιξάρει παραδοσιακή και μοντέρνα Αθήνα σε αύρα, πιάτα και shakers.

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος: "Μετά από τόσες απανωτές "σφαλιάρες" πάντα βρίσκουμε τη λύση στα δύσκολα"

Μια κουβέντα με τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο για τις φετινές εξελίξεις στην εστίαση και το νέο εκδοτικό του εγχείρημα που συμπυκνώνει τις προσωπικές του "Gefsis".

Τα Πετράλωνα κάνουν "Ζαβολιά"

Καινούργιο και "παιχνιδιάρικο" στέκι έκανε την εμφάνιση του στην αγαπημένη πιάτσα.

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.