Ο Αθηναγόρας Κωστάκος ετοιμάζεται για Σίφνο με το "NOS"

Τοπική πρώτη ύλη και σιφνέικες γεύσεις οι άξονες στους οποίους θα κινηθεί ο δημοφιλής σεφ, στο νέο ντιζαϊνάτο συγκρότημα 18 σουιτών του νησιού, με τη θεαματική τοποθεσία στο Φάρο της Σίφνου.

Ο Αθηναγόρας Κωστάκος μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει ψωμί

Πλώρη για Σίφνο βάζει ο σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος, που προσθέτει στο γαστρονομικό του παλμαρέ μία ακόμη αιγαιπελαγίτικη στάση, αυτή τη φορά στο ολοκαίνουριο κι εντυπωσιακό συγκρότημα σουιτών "NOS". Εμπνευσμένο από το συνήθειο της ντοπιολαλιάς να κόβει τις λέξεις στη μέση, το (Sif)"ΝΟΣ Hotel & Villas" θα ανοίξει τις πύλες του στις αρχές Μαΐου, με αισθητική εμπνευσμένη από την αρχιτεκτονική των οικισμών του χωριού, αφού τα τέσσερα κτήριά του θα συνδέονται με καλντερίμια και αυλές, ενώ το ρόλο της κεντρικής πλατείας ως σημείο συνάντησης, θα κρατά η εντυπωσιακή πισίνα με θέα στο αγαιοπελαγίτικο γαλάζιο.

NOS Hotel & Villas Σίφνος

Πλάι της θα βρίσκεται και το εστιατόριο του "NOS", ανοιχτό και σε εξωτερικούς επισκέπτες, όπου ο Αθηναγόρας Κωστάκος θα επιμελείται πιάτα εμπνευσμένα από τη σιφνέικη γη και θάλασσα, με την πρώτη ύλη του νησιού και των Κυκλάδων να έχουν τον πρώτο λόγο σε ένα μενού βασισμένο σε μοντέρνες τεχνικές, sharing λογική και zero waste φιλοσοφία. Το πικάντικο ταρτάρ παλαμίδας με κάπαρη και τσακιστές ελιές, ο ταραμάς από τόνο Αλοννήσου και το αρνάκι σιγομαγειρεμένο στις κλιματόβεργες, όπως το έχουμε δοκιμάσει σε νησιωτικά σουξέ του Κωστάκου σαν το "Noema" της Μυκόνου, ή ο "Anthós" της Ελούντας, είναι μερικά από τα πιάτα που θα δώσουν γεύση στο καλοκαίρι του "NOS", με την ελληνικότητα της γεύσης να αποτελεί το απόλυτο ζητούμενο.

NOS Hotel & Villas Σίφνος

NOS Hotel & Villas
Φάρος Σίφνο
https://stayatnos.com/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.