Το "The Dalliance House" άλλαξε γεύση

Συμπληρώνοντας μια δεκαετία ως hot spot της Κηφισιάς, το «The Dalliance House» ανανεώνει ριζικά τη γευστική του παλέτα, με τον ταλαντούχο σεφ Γιάννη Παρίκο να αναλαμβάνει όλες τις εκφάνσεις του μενού, από το brunch μέχρι τα snacks, αλλά και φίνες επιλογές για dinner.

The Dalliance House

Μια δεκαετία στις κορυφαίες προτάσεις εξόδου της Κηφισιάς θα συμπληρώσει φέτος το "The Dalliance House", που έχει από το 2013 μετατρέψει το παλιό νεοκλασικό της οδού Κυριαζή σε ένα από τα αγαπημένα ραντεβού των Βορείων Προαστίων. Στην άνετη ατμοσφαιρική αυλή με την αφράτη πρασινάδα και τον όμορφο φωτισμό, αλλά και στην καλόγουστη σάλα, με την dandy αύρα και τη mix and match επίπλωση, όπου αντικέ κομμάτια μοιράζονται το χώρο με ντιζαϊνάτες επιλογές κάτω από σκαλιστά ταβάνια και κάδρα με στριπάκια από κόμικς, μια ολόκληρη γενιά θαμώνων έχει νιώσει το cool στέκι ως δεύτερο σπίτι του. Το έχει δει να περνά ράθυμα απογεύματα, να ξεσαλώνει τα βράδια και να υποδέχεται τους φίλους του τα πρωινά, για πληθωρικά brunch meetings. Και το έχει επίσης καμαρώσει να ωριμάζει με το πέρασμα των χρόνων, να ραφινάρει την πρότασή του σε φαγητό και ποτό (από το 2016 η παρουσία του είναι σταθερή στα Bar Awards), και να μεγαλώνει μαζί του, κρατώντας πάντα ζωηρή τη νεανική του ενέργεια.

Γιάννης Παρίκος Dalliance

Σ’ αυτή τη νέα δεκαετία του, θα το δει να ανανεώνει ριζικά το σύνολο της γευστικής του παλέτας, με τον Γιάννη Παρίκο να έχει ήδη αναλάβει όλες τις εκφάνσεις του μενού, από το brunch μέχρι τα all day πιάτα, αλλά και τις φίνες επιλογές για dinner. Μερικές απ’ τις οποίες είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε σε avant premiere, πριν μερικές εβδομάδες.

Φέρνοντας στο "Dalliance" την αγάπη του για την ελληνική πρώτη ύλη, αλλά και τις fusion συνομιλίες της με κοσμοπολίτικα φαβορί, ο ταλαντούχος σεφ έχει συνθέσει ένα μενού που μιξάρει τη μακρά πορεία του στη φινετσάτη πλευρά της γαστρονομίας, με την αγάπη του για την casual καλοφαγία. Έτσι, πιάτα όπως το σεβίτσε από λαυράκι, μαριναρισμένο με φρέσκια ντομάτα και βασιλικό, ή το ταρτάρ από μαγιάτικο με πιπεριά Φλωρίνης και μοσχολέμονο βάζουν τη φρεσκάδα των υλικών σε πρώτο πλάνο, ενώ προτάσεις όπως οι παπαρδέλες με αρνάκι ραγού, πούδρα από ελιά καλαμών, βασιλικό και ντοματίνια κονφί φέρνουν μια ρουστίκ νοστιμάδα στο τραπέζι. Παράλληλα, Rib-eye Ουρουγάης, μοσχαρίσια T-bone και μπριζολάκια μαύρου χοίρου κρατούν απασχολημένη την ψησταριά, προσφέροντας πληθωρικές λύσεις στους αμετανόητους κρεατοφάγους της παρέας.

Μοσχαρίσιο Ταρτάρ Dalliance

Μια από τις καλύτερες στιγμές του μενού, τα χτένια σοτέ συνοδεία υφών τομπιναμπούρο και ραγού μανιταριών δείχνουν το απαλό άγγιγμα του σεφ, με το ντελικάτο θαλασσινό να έρχεται τρυφερό και ζουμερό, προικισμένο με πικάντικη σπιρτάδα από την πούδρα τόνου που το περιβάλλει, και τα συνοδευτικά του να προσθέτουν γευστικά επίπεδα, ενώ στο ριζότο γλυκοκολοκύθας με κρέμα ροκφόρ και copa Μαύρου Χοίρου, η ένταση του τυριού δίνει απολαυστική γρετζάδα στις comfort υφές του δεσίματος. Το μοσχαρίσιο ταρτάρ σε "μιλφέιγ" πατάτας, απ’ την άλλη, είναι ένα πιάτο που χωράει δουλειά στις ισορροπίες, ώστε η πληθωρική ποσότητα του αμύλου και της μουστάρδας να μην σκεπάζουν το βουτυρένιο δάγκωμα του πρωταγωνιστή, ενώ το "μωσαϊκό" από πατάτες, με καπνιστό χέλι, πίκλα από σινάπι και κρέμα τσορίθο, θα είχε περισσότερα να αφηγηθεί αν οι εντάσεις του ανέβαιναν μια σκάλα.

Από τα κυρίως, στο τραπέζι μας έφτασε το τραγανό φιλέτο τσιπούρας, όμορφα διαχειρισμένο ώστε να κρατά τους χυμούς του ψαριού ζωηρούς στο εσωτερικό του παναρίσματος, και τη νοστιμάδα του πουρέ να ανταλλάσσει ωραίες εντάσεις με τη σάλτσα κάρυ – μάραθο. Στην επόμενη επίσκεψή μας, όμως, το σιγομαγειρεμένο αρνάκι με καπνιστή μελιτζάνα θα είναι σίγουρα στο στόχαστρό μας, ενώ το ψητό μαρούλι που συνοδεύει το φιλεταρισμένο λαβράκι, είναι ένα από τα γνωστά δυνατά χαρτιά του σεφ, τις ιδέες του οποίου ανυπομονούμε να δούμε και στα άλλα μενού του ανανεωμένου "Dalliance".

Ριζότο Ροκφόρ Dalliance

(+) Το καραμελωμένο τσουρέκι με κόκκινα φρούτα, μπανάνα και παγωτό banoffee έχει μια λιχούδικη οικειότητα που ελπίζουμε να μπορούμε να απολαμβάνουμε και εκτός του dinner ωραρίου.

(-) Το ταρτάρ με τραγανή "μιλφέιγ" πατάτας είναι ταρτάρ για αυτούς που δεν τους αρέσει το ταρτάρ...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.