Αφιέρωμα κρέας: 13 στέκια για απόλαυση... ως το μεδούλι

Εν όψει Τσικνοπέμπτης, ετοιμάσαμε ένα μεγάλο αφιέρωμα με ταβέρνες και εστιατόρια που τιμούν το κρέας. Ψήνεστε;

Κρέας

Παϊδάκια με τραγανό λιπάκι και χυμώδεις σπαλομπριζόλες συνοδεία μερακλίδικων παρελκόμενων ή θηριώδεις "Tamahawk" και "Porterhouse" με μαγιονέζα τρούφας και chimichurri; Ο χάρτης με τις διαδρομές προς τους κρεατοφαγικούς προορισμούς σε Αθήνα και περίχωρα έχει διανθιστεί τόσο με παραδοσιακά όσο και φρέσκα ατμοσφαιρικά στέκια όπου οι "ψαγμένες" και "ξηρής ωρίμασης" κοπές αφήνονται στην καπνιστή γοητεία του κάρβουνου και της ανοιχτής φωτιάς. 

Κρέας

Δεν είναι πλέον μονόδρομος οι εδραιωμένες πιάτσες για κρέας και τα all time classic παϊδάκια αφού στο γήπεδο μπήκαν εδώ και καιρό και νέα σενάρια. Η κρεατοφαγία εξάλλου είναι από τις πιο δυνατές τάσεις των τελευταίων ετών και η βεντάλια των επιλογών ανοίγει συνεχώς με μαγαζιά που εξειδικεύονται στο κρέας προσφέροντας εναλλακτικές για κάθε ουρανίσκο. Τα σενάρια μπορεί να είναι οικεία αλλά και εμπειρίες με σοφιστικέ χαρακτήρα που διαβάζουν προσεκτικά όλες τις παραμέτρους του ευ ψήνειν σε σχάρα, josper, rotisserie, φούρνους παλιάς ή νέας γενιάς. 

Κρέας

Τα μενού απευθύνονται στους απανταχού καλοφαγάδες, ενημερωμένους και μη: μοσχαρίσιες μπριζόλες Αργεντινής, Ουρουγουάης και Αμερικής, πορκέτες και πάπια, έρχονται "αντικρυστά" με διαχρονικά σουξέ, κοντοσούβλια προβατίνας, οφτό αρνάκι, χοιρινά από ελληνικές βιολογικές φάρμες αλλά και γουρουνοκεφαλές για πιο μπρουτάλ καταστάσεις. Είναι θέμα γούστου. Ακόμα πιο εκλεκτή η συνοδεία τους, που περιλαμβάνει από home – made τυροκαυτερή, αψύ τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτες και χρυσαφιές τηγανητές πατάτες μέχρι σάλτσες chimichurri, café de Paris, harissa και βουτυράτους πουρέδες πατάτας αρωματισμένους με τρούφα. Ξαναρωτάμε λοιπόν: Ψηθήκατε;

Αν ναι, δείτε το αφιέρωμά μας με τα κρεατοφαγικά στέκια εδώ 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Από τα μεσημέρια των 80s στα βράδια του σήμερα: Το 'Παραδοσιακό Καφενείο' επιστρέφει στο Κολωνάκι

Σαράντα παρά δύο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το "Καφενείο" επανέρχεται ανανεωμένο, γράφοντας μια καινούρια σελίδα στην πορεία του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.