5 στέκια για να υποδεχτούμε την κινέζικη Πρωτοχρονιά

Ταλαιπωρημένη κουζίνα στη χώρα μας, το κινέζικο βγαίνει στο προσκήνιο αυτήν την Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου, με την κινεζική Πρωτοχρονιά να μας κάνει να ψάχνουμε τραγανές πάπιες, αφράτα dumplings και ζουμερά won ton στους καλύτερους εκπροσώπους της αυτοκρατορικής ασιατικής κουζίνας στην πόλη.

Dim Sum

East Pearl

East Pearl
Απόλλωνος 2, Σύνταγμα, 2103211218
Κόκκινα μαξικαράκια, ιδεογράμματα και δράκοι αποδίδουν το πνεύμα το μαγαζιού που έφτασε στο Κέντρο το ’14, κι αποτελεί πια κλασικό κινεζικό spot της πολυπρόσωπης οδού Απόλλωνος. Η μικροσκοπική σάλα γεμίζει από ντόπιους κι επισκέπτες, για ένα μενού που φέρνει την πάπια στο προσκήνιο (τραγανή, Πεκίνου, αλλά και καντονέζικη), παρέα με γευστικά φαβορί όπως τα noodles με bok choy και οι σούπες με won ton.

Kitschen

Kitschen

Κανάρη 5-7, Πειραιάς, 2117351205

Κινέζος απ’ την πλευρά του πατέρα του ο ένας, Κορεάτης απ’ την πλευρά της μητέρας του ο άλλος, ο Δημήτρης Liem και ο Σπύρος Μινέτος ένωσαν τις κληρονομιές και τις εμπειρίες τους στο χειροποίητο, πολύχρωμο στέκι του Πειραιά, που κινείται σε πανασιατικό χάρτη μεν, έχει όμως το βαρύ πυροβολικό του κινεζικού dim sum ως αιχμή της φιλοσοφίας του. Ντελικάτα χειροποίητα dumplings ατμού με ολόφρεσκα fillings γεμίζουν με νοστιμιά το μικρό καθιστικό, αλλά και την ξύλινη μπάρα που ειδικεύεται επίσης σε ευρηματικά κοκτέιλ με ασιατικό twist.

Nama
Κύπρου 50, Αγ. Παρασκευή, 21 0600 8936
Σταθερό ασιατικό στέκι της Αγίας Παρασκευής, με κοσμοπολίτικη αύρα που αποσπά από τους τακτικούς celeb επισέκτες του, το μικρούλι, κόκκινο, χαριτωμένο, κλασικό ως προς τις γεύσεις του εστιατόριο κρατά κινέζικη ραχοκοκαλιά, λοξοδρομεί όμως και προς Βιετνάμ και Ιαπωνία, με δικό του sushi bar. Ξεχωριστός θεσμός είναι δε το all you can eat μπουφέ (23 ευρώ / άτομο) κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, με κινέζικες σπεσιαλιτέ και ατελείωτα sushi rolls.

Attic Moon

Attic Moon

Ξενοφώντος 10-12, Σύνταγμα, 2103227095

Μίνιμαλ και φιλόξενο με την ασιατική αισθητική του σε κόκκινο φόντο, μπλέκει μοντέρνο και παραδοσιακό με κόκκινα φαναράκια, λιοντάρια και φλοράλ μπορντούρες. Η κλασική συνταγογραφία της Κίνας ξεκινά από spring rolls, won ton, noodles και πάπια Πεκίνου για να προχωρήσει σε πιο εξεντρίκ επιλογές σαν τις φύτρες φασολιών στο τηγάνι, με καρότο και κρεμμυδάκι. Πράσινα και κόκκινα κάρυ ξεδιπλώνουν ένα φλερτ με την Ταϊλάνδη στις τελευταίες σελίδες του μενού, ενώ κινέζικα τσάγια και μπίρες συμπληρώνουν την εμπειρία.

Golden Phoenix

Golden Phoenix

Χαριλάου Τρικούπη 96, Κεφαλάρι, 2108013588
Θεμιστοκλέους 27, Γλυφάδα, 2109644889

Τριανταπέντε χρόνια ιστορίας μετρά η βαριά, κλασική σάλα του "Golden Phoenix" στο Κεφαλάρι, με το αδερφάκι στη Γλυφάδα να έχει έρθει λίγο αργότερα, αλλά να διατηρεί κι αυτό την ίδια γραμμή πλεύσης: ήτοι κλασικές κινεζικές γεύσεις με κάποιες βιετναμέζικες επιρροές (για παράδειγμα τα spring rolls διατίθενται και στις δύο εκδοχές), αλλά και ικανοποιητική επιλογή σε σούσι. Η τραγανή πάπια παραμένει ένα πιάτο υπογραφή, ενώ η σούπα με κοτόπουλο και καλαμπόκι είναι ένα βάλσαμο για τις κρύες βραδιές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

27/01/2023

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.

Ο Κώστας Κούφαλης είναι ο νέος chef de cuisine της "Σπονδής"

Εσωτερική μεταγραφή στην κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου

H κα Διαμαντοπούλου θα πραγματοποιήσει διάλεξη που θα εστιάζει στην εκπαίδευση μπροστά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Και εγένετο "Mezze Athens" στην Μητροπόλεως

Δεύτερο πόστο για το νόστιμο concept του Ομίλου Καστελόριζο, που μετά τη Γλυφάδα σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες και στο κέντρο.

O John Σκοτίδας πιάνει αθηναϊκό πόστο στο "Abra Ovata"

Ο νεαρός σεφ κάνει το δρομολόγιο Λονδίνο-Βουλιαγμένη, για να πραγματοποιήσει το εστιατορικό του ντεμπούτο στην Αθήνα.