5 στέκια για να υποδεχτούμε την κινέζικη Πρωτοχρονιά

Ταλαιπωρημένη κουζίνα στη χώρα μας, το κινέζικο βγαίνει στο προσκήνιο αυτήν την Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου, με την κινεζική Πρωτοχρονιά να μας κάνει να ψάχνουμε τραγανές πάπιες, αφράτα dumplings και ζουμερά won ton στους καλύτερους εκπροσώπους της αυτοκρατορικής ασιατικής κουζίνας στην πόλη.

Dim Sum

East Pearl

East Pearl
Απόλλωνος 2, Σύνταγμα, 2103211218
Κόκκινα μαξικαράκια, ιδεογράμματα και δράκοι αποδίδουν το πνεύμα το μαγαζιού που έφτασε στο Κέντρο το ’14, κι αποτελεί πια κλασικό κινεζικό spot της πολυπρόσωπης οδού Απόλλωνος. Η μικροσκοπική σάλα γεμίζει από ντόπιους κι επισκέπτες, για ένα μενού που φέρνει την πάπια στο προσκήνιο (τραγανή, Πεκίνου, αλλά και καντονέζικη), παρέα με γευστικά φαβορί όπως τα noodles με bok choy και οι σούπες με won ton.

Kitschen

Kitschen

Κανάρη 5-7, Πειραιάς, 2117351205

Κινέζος απ’ την πλευρά του πατέρα του ο ένας, Κορεάτης απ’ την πλευρά της μητέρας του ο άλλος, ο Δημήτρης Liem και ο Σπύρος Μινέτος ένωσαν τις κληρονομιές και τις εμπειρίες τους στο χειροποίητο, πολύχρωμο στέκι του Πειραιά, που κινείται σε πανασιατικό χάρτη μεν, έχει όμως το βαρύ πυροβολικό του κινεζικού dim sum ως αιχμή της φιλοσοφίας του. Ντελικάτα χειροποίητα dumplings ατμού με ολόφρεσκα fillings γεμίζουν με νοστιμιά το μικρό καθιστικό, αλλά και την ξύλινη μπάρα που ειδικεύεται επίσης σε ευρηματικά κοκτέιλ με ασιατικό twist.

Nama
Κύπρου 50, Αγ. Παρασκευή, 21 0600 8936
Σταθερό ασιατικό στέκι της Αγίας Παρασκευής, με κοσμοπολίτικη αύρα που αποσπά από τους τακτικούς celeb επισέκτες του, το μικρούλι, κόκκινο, χαριτωμένο, κλασικό ως προς τις γεύσεις του εστιατόριο κρατά κινέζικη ραχοκοκαλιά, λοξοδρομεί όμως και προς Βιετνάμ και Ιαπωνία, με δικό του sushi bar. Ξεχωριστός θεσμός είναι δε το all you can eat μπουφέ (23 ευρώ / άτομο) κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, με κινέζικες σπεσιαλιτέ και ατελείωτα sushi rolls.

Attic Moon

Attic Moon

Ξενοφώντος 10-12, Σύνταγμα, 2103227095

Μίνιμαλ και φιλόξενο με την ασιατική αισθητική του σε κόκκινο φόντο, μπλέκει μοντέρνο και παραδοσιακό με κόκκινα φαναράκια, λιοντάρια και φλοράλ μπορντούρες. Η κλασική συνταγογραφία της Κίνας ξεκινά από spring rolls, won ton, noodles και πάπια Πεκίνου για να προχωρήσει σε πιο εξεντρίκ επιλογές σαν τις φύτρες φασολιών στο τηγάνι, με καρότο και κρεμμυδάκι. Πράσινα και κόκκινα κάρυ ξεδιπλώνουν ένα φλερτ με την Ταϊλάνδη στις τελευταίες σελίδες του μενού, ενώ κινέζικα τσάγια και μπίρες συμπληρώνουν την εμπειρία.

Golden Phoenix

Golden Phoenix

Χαριλάου Τρικούπη 96, Κεφαλάρι, 2108013588
Θεμιστοκλέους 27, Γλυφάδα, 2109644889

Τριανταπέντε χρόνια ιστορίας μετρά η βαριά, κλασική σάλα του "Golden Phoenix" στο Κεφαλάρι, με το αδερφάκι στη Γλυφάδα να έχει έρθει λίγο αργότερα, αλλά να διατηρεί κι αυτό την ίδια γραμμή πλεύσης: ήτοι κλασικές κινεζικές γεύσεις με κάποιες βιετναμέζικες επιρροές (για παράδειγμα τα spring rolls διατίθενται και στις δύο εκδοχές), αλλά και ικανοποιητική επιλογή σε σούσι. Η τραγανή πάπια παραμένει ένα πιάτο υπογραφή, ενώ η σούπα με κοτόπουλο και καλαμπόκι είναι ένα βάλσαμο για τις κρύες βραδιές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.