"Line": Η "μέθοδος της αναρχίας" στα Κάτω Πετράλωνα

H νέα προσεχής άφιξη στα Κάτω Πετράλωνα είναι ένα all day από σπάνιο, βιώσιμο χαρμάνι.

Bartenders

Στο χώρο που φιλοξενούσε την παλιά γκαλερί "Ζουμπουλάκη" το δίδυμο των  Βασίλη Κυρίτση και Νίκου Μπάκουλη, που βρίσκεται πίσω από την μπάρα του "The Clumsies", τέταρτου στα "World’s 50 Best Bars", και ο Δημήτρης Νταφόπουλος, συνδημιουργός των αναψυκτικών "Three Cents", στεγάζουν ένα νέο project, οδεύοντας πάνω σε μια νέα "γραμμή" δημιουργικής εξέλιξης. Τι περιλαμβάνει; Χονδρικά, κρασί, μπύρα, ψωμί και φαγητό με το άγγιγμα ενός πολύ καλού σεφ. Απλό; Όχι, γιατί εδώ η ρήση "τίποτα δεν είναι πιο απατηλό από το προφανές" βρίσκει πραγματικά εύφορο έδαφος.

Όμορφα πράγματα και με ουσία ετοιμάζει η τριάδα αφού στόχος είναι στο σύνολό του, ο νέος χώρος να εκφράζει το μήνυμα της ολικής αξιοποίησης κάθε πρώτης ύλης που περνά από την κουζίνα στο μπαρ και τούμπαλιν. Τα κρασιά τους θα είναι in house παραγωγής από φρούτα και όχι από σταφύλια, ενώ θα εντάσσονται στα κλασικά, ή τα "fancy" ανάλογα με το αρωματικό και γευστικό προφίλ τους. Στο πλάνο όμως υπάρχει και μια συνεργασία με το οινοποιείο παραγωγής οργανικών κρασιών Καριμάλη στην Ικαρία, του οποίου τα κρασιά ενδεχομένως θα είναι τα μόνα "συμβατικά". Από την μπάρα αναμένεται παρέλαση κλασικών κοκτέιλ, με καινοτομίες μετρημένες και συνδεδεμένες με το κρασί ποκιλοτρόπως, όμως ενδιαφέρον έχει και το κομμάτι της μπύρας, αφού θα λειτουργήσουν στη λογική του "nomad brewing" με τη διαφορά όμως ότι θα έχουν σταθερή συνεργασία με το ζυθοποιείο που θα τους φιλοξενεί, εν προκειμένω οι εγκαταστάσεις της "Alea Brewing Co", με την οποία συνεργάστηκαν σε μία lager και δύο IPA (Indian Pale Ale) μπύρες. Στα ψωμιά, η head baker Φαίδρα Μαυροειδή αναλαμβάνει να δώσει στο ψωμί άλλη διάσταση στο πλαίσιο του project που συστήνεται ως η "μέθοδος της αναρχίας", motto που από τις πρώτες πληροφορίες συμπεραίνω ότι θα υποστηρίξουν με το παραπάνω αφού δεν θα πάνε με την πεπατημένη σχεδόν πουθενά. Στο γήπεδο της γεύσης, μπάλα παίζει ο σεφ Παύλος Κυριάκης με προτάσεις σερβιρισμένες στη λογική του μοιράσματος. Ο χώρος, που επιμελείται το αρχιτεκτονικό γραφείο "Nine Design", είναι ακόμα υπό διαμόρφωση όμως, όπως μας είπαν, το βιομηχανικό στυλ παίζει έντονα ενώ ατραξιόν του μαγαζιού θα είναι ένα φουτουριστικό άγαλμα της Αφροδίτης διαμορφωμένο από τον tattoo artist "Sake". 

Η γειτονιά είναι "άγουρη" και το αποτέλεσμα είναι σίγουρα ένα μεγάλο στοίχημα για τους εμπνευστές του. Αναμένουμε μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου που θα ανοίξουν για να σας πούμε περισσότερα.

Αγαθοδαίμονος 37, Κάτω Πετράλωνα, Τηλ: 2103421311

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αφιέρωμα στην Ελληνική Κουζίνα: 20 εστιατόρια που μας μεταφέρουν στο τραπέζι της καρδιάς μας

Από γεύσεις που επιμένουν παραδοσιακά μέχρι ελληνικές συνταγές σε μοντέρνες εκδοχές, συγκεντρώσαμε τα εστιατόρια και τις ταβέρνες που προσφέρουν πιάτα, που αγαπάμε.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/11/2026

Νέος σεφ στο Nolan o Τζον Σκοτίδας

Ο ταλαντούχος γευσιπλάστης Σκοτίδας φιλοδοξεί να φέρει στο Nolan και το νέο του σπίτι την οικειότητα των ελληνικών γεύσεων, την ακρίβεια των ασιατικών τεχνικών και την ελευθερία για πειραματισμό.

Για φαγητό και καφέ στα μουσεία και τα πολιτιστικά ιδρύματα της Αθήνας

Από ένα χαλαρό brunch μέχρι signature cocktails και γκουρμέ γεύματα ανάμεσα σε σπουδαία εκθέματα, ο πολιτισμός έχει τη γεύση της πόλης.

Στην παλαιότερη ταβέρνα της Δραπετσώνας κάνεις μια νόστιμη βουτιά στη νοσταλγία

Ένα ξύλινο ψυγείο πάγου, παλιές φωτογραφίες και οικογενειακά κειμήλια πλαισιώνουν τα τραπέζια, εκεί όπου βρίσκουν τη θέση τους σμυρναίικοι μεζέδες, φαγητά κατσαρόλας και κρέατα στη σχάρα. Από γαλακτοπωλείο του 1930, σε μια από τις πιο ιστορικές ταβέρνες της Δραπετσώνας, ο Κατσόγιαννος κρατά την ιστορία του μέσα στη σάλα του.

After office στην Αθήνα: Στέκια που μας δίνουν λόγο να μη γυρίσουμε σπίτι μετά τη δουλειά

Το σχόλασμα είναι μόνο η αρχή! Από ατμοσφαιρικά bars και δροσερά rooftops μέχρι ιταλικά aperitivo και νόστιμα μεζεδάκια, η Αθήνα ξέρει πώς να μας κρατά έξω after office.

Ιταλική κουζίνα από τη Ρώμη και το Μιλάνο, στα Ιλίσια

Ένα βέρο ιταλικό γεύμα σε μια από τις πιο γαστρονομικές γειτονιές της Αθήνας.

Από μερακλίδικα παϊδάκια σε φίνες κοπές: 3 θεματοφύλακες της κρεατοφαγίας για κάθε budget

Τρία στέκια για κρεατοφαγία με ξεχωριστή προσωπικότητα, που τιμούν την καλή πρώτη ύλη και σερβίρουν αυθεντικές γευστικές συγκινήσεις, από την παράδοση μέχρι τη σύγχρονη γαστρονομία.