Οδηγός Εστιατορίων

"Line": Η "μέθοδος της αναρχίας" στα Κάτω Πετράλωνα

H νέα προσεχής άφιξη στα Κάτω Πετράλωνα είναι ένα all day από σπάνιο, βιώσιμο χαρμάνι.

Bartenders

Στο χώρο που φιλοξενούσε την παλιά γκαλερί "Ζουμπουλάκη" το δίδυμο των  Βασίλη Κυρίτση και Νίκου Μπάκουλη, που βρίσκεται πίσω από την μπάρα του "The Clumsies", τέταρτου στα "World’s 50 Best Bars", και ο Δημήτρης Νταφόπουλος, συνδημιουργός των αναψυκτικών "Three Cents", στεγάζουν ένα νέο project, οδεύοντας πάνω σε μια νέα "γραμμή" δημιουργικής εξέλιξης. Τι περιλαμβάνει; Χονδρικά, κρασί, μπύρα, ψωμί και φαγητό με το άγγιγμα ενός πολύ καλού σεφ. Απλό; Όχι, γιατί εδώ η ρήση "τίποτα δεν είναι πιο απατηλό από το προφανές" βρίσκει πραγματικά εύφορο έδαφος.

Όμορφα πράγματα και με ουσία ετοιμάζει η τριάδα αφού στόχος είναι στο σύνολό του, ο νέος χώρος να εκφράζει το μήνυμα της ολικής αξιοποίησης κάθε πρώτης ύλης που περνά από την κουζίνα στο μπαρ και τούμπαλιν. Τα κρασιά τους θα είναι in house παραγωγής από φρούτα και όχι από σταφύλια, ενώ θα εντάσσονται στα κλασικά, ή τα "fancy" ανάλογα με το αρωματικό και γευστικό προφίλ τους. Στο πλάνο όμως υπάρχει και μια συνεργασία με το οινοποιείο παραγωγής οργανικών κρασιών Καριμάλη στην Ικαρία, του οποίου τα κρασιά ενδεχομένως θα είναι τα μόνα "συμβατικά". Από την μπάρα αναμένεται παρέλαση κλασικών κοκτέιλ, με καινοτομίες μετρημένες και συνδεδεμένες με το κρασί ποκιλοτρόπως, όμως ενδιαφέρον έχει και το κομμάτι της μπύρας, αφού θα λειτουργήσουν στη λογική του "nomad brewing" με τη διαφορά όμως ότι θα έχουν σταθερή συνεργασία με το ζυθοποιείο που θα τους φιλοξενεί, εν προκειμένω οι εγκαταστάσεις της "Alea Brewing Co", με την οποία συνεργάστηκαν σε μία lager και δύο IPA (Indian Pale Ale) μπύρες. Στα ψωμιά, η head baker Φαίδρα Μαυροειδή αναλαμβάνει να δώσει στο ψωμί άλλη διάσταση στο πλαίσιο του project που συστήνεται ως η "μέθοδος της αναρχίας", motto που από τις πρώτες πληροφορίες συμπεραίνω ότι θα υποστηρίξουν με το παραπάνω αφού δεν θα πάνε με την πεπατημένη σχεδόν πουθενά. Στο γήπεδο της γεύσης, μπάλα παίζει ο σεφ Παύλος Κυριάκης με προτάσεις σερβιρισμένες στη λογική του μοιράσματος. Ο χώρος, που επιμελείται το αρχιτεκτονικό γραφείο "Nine Design", είναι ακόμα υπό διαμόρφωση όμως, όπως μας είπαν, το βιομηχανικό στυλ παίζει έντονα ενώ ατραξιόν του μαγαζιού θα είναι ένα φουτουριστικό άγαλμα της Αφροδίτης διαμορφωμένο από τον tattoo artist "Sake". 

Η γειτονιά είναι "άγουρη" και το αποτέλεσμα είναι σίγουρα ένα μεγάλο στοίχημα για τους εμπνευστές του. Αναμένουμε μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου που θα ανοίξουν για να σας πούμε περισσότερα.

Αγαθοδαίμονος 37, Κάτω Πετράλωνα, Τηλ: 2103421311

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Philos": Άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Σόλωνος

Το σοφιστικέ στέκι που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 2015 και έκλεισε λόγω της πανδημίας, επέστρεψε πριν λίγο καιρό όχι ως concept store μεν, διατηρώντας τον κομψό χαρακτήρα του δε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
21/01/2022

"Κάρλα": Για νιβατό και τσίπουρα στη... Θεσσαλία του Κεραμεικού

Άνοιξε πριν λίγο καιρό σε στενό του Κεραμεικού τρατάροντας νόστιμους μεζέδες που συνοδεύουν τσίπουρο και κρασί.

"Fika": Σκανδιναβία-Αθήνα, ένα café δρόμος

Όταν καφές και κρουασάν έδωσαν ραντεβού στον σκανδιναβικό βορρά με στάση στην Αθήνα.

"Alancia": φρέσκια άφιξη στη Γλυφάδα

Το καινούργιο εστιατόριο με τη σφραγίδα του ιστορικού "Ζέφυρου" του Μικρολίμανου εστιάζει ασφαλώς στο ψάρι και τα θαλασσινά, αλλά κάνει χώρο και για όσους αγαπούν το κρέας.

"Franco Manca": Ο "Franco" ήρθε Ελλάδα και φτιάχνει αληθινά καλή πίτσα

Αριβάρισε στην πιάτσα της πλατείας Ελ. Βενιζέλου στη Νέα Φιλαδέλφεια και έχει βαλθεί να μας μάθει τι εστί ναπολιτάνικη πίτσα.

Στο "Big Nick" η πίτσα και τα burgers είναι "big deal"

Το νέο στέκι επί της πολύβουης Λεωφ. Βουλιαγμένης, απέναντι από τον Άγιο Ιωάννη κάνει τη διαφορά στην περιοχή.

Π=3.14: Νέα arty άφιξη στο Παγκράτι

Ένα νέο all day με καλλιτεχνική εσάνς και όνομα εμπνευσμένο από την πιο διάσημη μαθηματική σταθερά άνοιξε τις πόρτες του στο Παγκράτι.