"Line": Η "μέθοδος της αναρχίας" στα Κάτω Πετράλωνα

H νέα προσεχής άφιξη στα Κάτω Πετράλωνα είναι ένα all day από σπάνιο, βιώσιμο χαρμάνι.

Bartenders

Στο χώρο που φιλοξενούσε την παλιά γκαλερί "Ζουμπουλάκη" το δίδυμο των  Βασίλη Κυρίτση και Νίκου Μπάκουλη, που βρίσκεται πίσω από την μπάρα του "The Clumsies", τέταρτου στα "World’s 50 Best Bars", και ο Δημήτρης Νταφόπουλος, συνδημιουργός των αναψυκτικών "Three Cents", στεγάζουν ένα νέο project, οδεύοντας πάνω σε μια νέα "γραμμή" δημιουργικής εξέλιξης. Τι περιλαμβάνει; Χονδρικά, κρασί, μπύρα, ψωμί και φαγητό με το άγγιγμα ενός πολύ καλού σεφ. Απλό; Όχι, γιατί εδώ η ρήση "τίποτα δεν είναι πιο απατηλό από το προφανές" βρίσκει πραγματικά εύφορο έδαφος.

Όμορφα πράγματα και με ουσία ετοιμάζει η τριάδα αφού στόχος είναι στο σύνολό του, ο νέος χώρος να εκφράζει το μήνυμα της ολικής αξιοποίησης κάθε πρώτης ύλης που περνά από την κουζίνα στο μπαρ και τούμπαλιν. Τα κρασιά τους θα είναι in house παραγωγής από φρούτα και όχι από σταφύλια, ενώ θα εντάσσονται στα κλασικά, ή τα "fancy" ανάλογα με το αρωματικό και γευστικό προφίλ τους. Στο πλάνο όμως υπάρχει και μια συνεργασία με το οινοποιείο παραγωγής οργανικών κρασιών Καριμάλη στην Ικαρία, του οποίου τα κρασιά ενδεχομένως θα είναι τα μόνα "συμβατικά". Από την μπάρα αναμένεται παρέλαση κλασικών κοκτέιλ, με καινοτομίες μετρημένες και συνδεδεμένες με το κρασί ποκιλοτρόπως, όμως ενδιαφέρον έχει και το κομμάτι της μπύρας, αφού θα λειτουργήσουν στη λογική του "nomad brewing" με τη διαφορά όμως ότι θα έχουν σταθερή συνεργασία με το ζυθοποιείο που θα τους φιλοξενεί, εν προκειμένω οι εγκαταστάσεις της "Alea Brewing Co", με την οποία συνεργάστηκαν σε μία lager και δύο IPA (Indian Pale Ale) μπύρες. Στα ψωμιά, η head baker Φαίδρα Μαυροειδή αναλαμβάνει να δώσει στο ψωμί άλλη διάσταση στο πλαίσιο του project που συστήνεται ως η "μέθοδος της αναρχίας", motto που από τις πρώτες πληροφορίες συμπεραίνω ότι θα υποστηρίξουν με το παραπάνω αφού δεν θα πάνε με την πεπατημένη σχεδόν πουθενά. Στο γήπεδο της γεύσης, μπάλα παίζει ο σεφ Παύλος Κυριάκης με προτάσεις σερβιρισμένες στη λογική του μοιράσματος. Ο χώρος, που επιμελείται το αρχιτεκτονικό γραφείο "Nine Design", είναι ακόμα υπό διαμόρφωση όμως, όπως μας είπαν, το βιομηχανικό στυλ παίζει έντονα ενώ ατραξιόν του μαγαζιού θα είναι ένα φουτουριστικό άγαλμα της Αφροδίτης διαμορφωμένο από τον tattoo artist "Sake". 

Η γειτονιά είναι "άγουρη" και το αποτέλεσμα είναι σίγουρα ένα μεγάλο στοίχημα για τους εμπνευστές του. Αναμένουμε μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου που θα ανοίξουν για να σας πούμε περισσότερα.

Αγαθοδαίμονος 37, Κάτω Πετράλωνα, Τηλ: 2103421311

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.