Πού να κρύβεται το "Εν Κρυπτώ";

Ένα σύγχρονης αντίληψης μαγειρείο μας υποδέχεται στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας του κέντρου.

enkrypto2

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για όσους κινούνται στο κέντρο κάνει το σύγχρονης αντίληψης μαγειρείο "Εν Κρυπτώ", που κρύβεται πράγματι στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας της οδού Χαριλάου Τρικούπη. Οι γεύσεις που προτείνει ο έμπειρος σεφ και συνιδιοκτήτης Νίκος Βαγενάς έχουν σαν αφετηρία τους την κλασική ελληνική κουζίνα αλλά διανθίζονται σταθερά και με περίπου δέκα πιάτα ημέρας που δεν περιορίζονται αυστηρά σε αυτή, και μπορείτε να δοκιμάσετε στα λίγα τραπέζια επί τόπου ή με delivery στο σπίτι. Έτσι, πλάι λόγου χάρη στο τηγανόψωμο με φέτα, μυζήθρα και σπανάκι ή το ψητό ταλαγάνι με χειροποίητο τσάτνεϊ ντομάτας, παίρνουν θέση μαγειρευτά όπως το παστίτσιο και ο μουσακάς, αλλά και πιάτα πιο μεσογειακής αντίληψης σαν τα φιλετάκια κοτόπουλου με καπνιστή πάπρικα και εστραγκόν. Σημειώστε ακόμα πως τα περισσότερα ζυμαρικά παρασκευάζονται στην κουζίνα, όπου ζυμώνουν επίσης καθημερινά το δικό τους ψωμί και ανοίγουν χειροποίητο φύλλο για τις πίτες τους, όπως η σπανακόπιτα με κατσικίσιο τυρί και η κοτόπιτα με παρμεζάνα ή γραβιέρα Νάξου. 

Περισσότερες πληροφορίες

Εν Κρυπτώ

Χαριλάου Τρικούπη 5, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γυρεύουν οι παγόδες ανάμεσα στους γαλλικούς αμπελώνες;

Το Cos d’Estournel, από το ομώνυμο εντυπωσιακό chateau του Μπορντό, είναι κρασάρα που συνδυάζει δύναμη και φινέτσα. Το ίδιο οινοποιείο έχει δε στη φαρέτρα του και άλλα διαμαντάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
25/11/2022

Σε αυτό το φεστιβάλ θα μάθεις τα πάντα για το μέλι

Γνωρίστε σπάνιες ποικιλίες ελληνικού μελιού και νέα προϊόντα στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022: Τα κορυφαία εστιατόρια

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

"Viva Italia" στο "Da Bruno" με ανανεωμένο μενού

Αέρας ανανέωσης φυσά στις γεύσεις του ολοφάνερα φρεσκαρισμένου ιταλιάνικου πόστου στο Παλαιό Φάληρο, που στα 35 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, συνεχίζει να είναι σταθερή αξία για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας.

Το Σymposio είναι το event που θα αλλάξει τη Βαρβάκειο

Με τενόρους να συναντούν techno DJs, ξυλοπόδαρους να προσπερνούν αρπίστριες και street food κιόσκια να αχνίζουν μυρωδιές πλάι σε εκθέσεις ζωγραφικής, η γλαφυρή μπρουταλιτέ της οδού Αριστογείτονος στη Δημοτική Αγορά της Αθήνας μεταμορφώνεται στο urban σκηνικό ενός ανατρεπτικού event, που έρχεται για να μεταμορφώσει την εικόνα που έχουμε για το στομάχι της πόλης.

"Manοuka": Οινογευσιγνωσία με την Ακρόπολη "on screen"

Σφιχτά ενοποιημένο γαστρονομικό σενάριο με μοντέρνα προσέγγιση, οινικό cast με επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες και ενδιαφέρουσα μπάρα με φόντο την Ακρόπολη δίνουν τον τόνο στο rooftop εστιατόριο στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου "Utopia".

Οι πιο γνωστοί μύθοι για το ποτό

Όχι, δε φταίει εκείνο το σφηνάκι στο τέλος για το hangover σου.