Οδηγός Εστιατορίων

Έξι αγαπημένα all day στο Κέντρο για after shopping στάση

Κοσμικά pit stops με γευστική υπογραφή και γιορτινό vibe για να ανακτήσουμε δυνάμεις ανάμεσα στις βόλτες μας από βιτρίνα σε βιτρίνα.

Burrattino

Athénée

Athenee

Σε σημείο κλειδί στη Βουκουρεστίου και προικισμένο με μια από τις πιο προνομιακές αλ φρέσκο βεράντες του Κέντρου να συμπληρώνει την posh αισθητική της κομψής του σάλας, το ιστορικό αυτό apre shopping σημείο συνάντησης του Κέντρου έχει όλη τη λάμψη των γιορτών και λίγη παραπάνω, με φινετσάτα cocktails να συμπληρώνουν μια κάρτα που κινείται ανάμεσα στο all day και το comfort.
Πανεπιστημίου & Βουκουρεστίου, 2103251430

Winter Garden

Winter Garden Brunch

Λαμπερό κι αριστοκρατικό, το Winter Garden της Μεγάλης Βρεαταννίας σερβίρει φινετσάτο brunch, αλλά και snacks, γλυκά και λιχουδιές για τσάι και καφέ, σε περιβάλλον μητροπολιτικής φινέτσας παλαιάς κοπής, πάντα με την υπογραφή του πολυβραβευμένου σεφ Αστέριου Κουστούδη και της υψηλών προδιαγραφών μπριγάδας του.
Πλ. Συντάγματος (ξεν. "Grande Bretagne"), 2103330000

Ergon House

Ergon House

Με όπλο του τα εκλεκτά υλικά που γεμίζουν τα ράφια και τις βιτρίνες του παντοπωλείου του, το αθηναϊκό flagship του θεσσαλονικιώτικου deli house διεθνών προδιαγραφών φέρνει ευρωπαϊκό αέρα στην οδό Μητροπόλεως, σερβίροντας φινετσάτη ελληνική κουζίνα with a twist, στη φωτεινή και στολισμένη εσωτερική βεράντα του.
Μητροπόλεως 23, 2100109090

Σερσέ λα Φαμ

CherchezLaFemme

Ελληνικός στη χόβολη με ροδόνερο και λουκουμάκι, αλλά και μεζέδες που φέρνουν στο πιάτο μια εποχή όπου η Αθήνα αποτελούσε παλίμψηστο των γευστικών παραδόσεων κατοίκων απ’ ολες τις γωνιές της Ελλάδας, ετούτο το νεοτραντίσιοναλ καφενείο που μοιάζει βγαλμένο από σελίδες ταξιδιωτικών οδηγών είναι η στάση μας για μεζέδες σαν τη σιγομαγειρεμένα πανσέτα με γίγαντες Καστοριάς, αλλά και το περίφημο πληθωρικό Κωκ, με γεύση – χρονομηχανή.
Μητροπόλεως 46, 2103222020

In Love Again

In Love Again
Αδερφάκι του "Baba au Rum" και με τη γευστική στάμπα του σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου, εκτός του ότι είναι το μόνο μέρος στην Αθήνα για να δοκιμάσουμε αυθεντικούς μπαμπάδες με ρούμι, α λα παλαιά, φέρνει επίσης στο τραπέζι ένα συλλεκτικό γλυκό τριπάκι, όπου το κλασικό Zombie δίνει τη γεύση του σε ανατρεπτικές προφιτερόλ, το Mai Tai μεταμορφώνεται σε τάρτα, ενώ το cheesecake είναι μια στέρεη εκδοχή της απολαυστικής Pina Colada. Παράλληλα, αυγά καγιανά, σάντουιτς με παστράμι και salad bowls περιποιούνται τις αλμυρές ορέξεις.
Κλειτίου 3,  2117109140

Burrattino

Burrattino
Ντιζαϊνάτη και μινιμαλιστική, με τις άνετες πολυθρόνες της να φέρνουν σκηνικό πολύχρωμης τσινετσιτά δίπλα ακριβώς στην Ερμού, ετούτη η spritzeria originale εισήγαγε στην πόλη της βενετσιάνικες συνήθειες του τσιμπολογήματος μετά καλοποσίας, χάρη σε pinze romane, μπρουσκέτες και αραντσίνι, αλλά και μεγαλύτερα πιάτα, που ταιριάζουν περίφημα με την προσεγμένη κάβα και τη μεγάλη γκάμα του σε δροσερά spritz.
Μητροπόλεως 36, 2122134081

Περισσότερες πληροφορίες

Σερσέ λα Φαμ

Μητροπόλεως 46, Σύνταγμα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Winter Garden City Lounge

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Athénée

Πανεπιστημίου & Βουκουρεστίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Burrattino

Μητροπόλεως 36, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η μεγάλη χάρη των μικρών καταλόγων

Δεν φέρουν μόνο την ανακουφιστική σιγουριά της καλά καλιμπραρισμένης νοστιμιάς, αλλά και την αγαλλίαση του ότι κάποιος έχει φροντίσει να καθαρίσει την εστιατορική εμπειρία απ’ όλα τα περιττά, επιτρέποντάς σου να εστιάσεις στα ουσιαστικά: την παρέα σου, για παράδειγμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/05/2022

Το "Guerilla Chef Burgers" κάνει τα burgers εύκολα ξανά

Ένα hole-in-the-wall στέκι στα απόμερα των κάτω Εξαρχείων, που σερβίρει ένα και μόνο burger σε δυο παραλλαγές, βάζει ξανά στο μπιφτεκόψωμο ένα βασικό συστατικό που είχε τελευταία εκλείψει: την απλότητα.

To "Blue Oyster" βάζει τα όστρακα στη μπάρα

Οινικές φυσαλίδες και θαλασσινοί θησαυροί συναντιούνται σε ένα αναπάντεχο oyster bar στο Κέντρο της Αθήνας, με το άγγιγμα του "ΦΙΤΑ" στις γεύσεις και την ούγια του "Noel" στην αύρα.

Με Έκτορα Μποτρίνι ανοίγει το "Nikki Beach Santorini"

Το lifestyle hotel της παραλίας του Μονόλιθου ανοίγει τις πόρτες του την 1η Μαΐου και υποδέχεται τον πολυβραβευμένο σεφ παραδίδοντάς του τα ηνία του signature εστιατορίου "Escape by Botrini".

Τι μας έφερες από το Μεξικό, Θάνο Στασινέ;

Λίγο πριν σαλπάρει για το νησί των ανέμων, ο σεφ του ολοκαίνουριου μυκονιάτικου "Byblos" μας μιλά για τις γεύσεις που ανακάλυψε περνώντας ενάμιση μήνα στο Mexico City για να στήσει το "Poema" ως executive chef, και μας δίνει ραντεβού για αυθεντικά tacos στο κέντρο της Αθήνας το ερχόμενο φθινόπωρο.

Διεθνούς κύρους σεφ κάνουν το "Thama" τους στην Τήνο

Μια γαστρονομική συνάντηση με γεύσεις εμπνευσμένες από την κουζίνα της Τήνου, θα πραγματοποιηθεί σε ένα διεθνών προδιαγραφών "Chefs Dinner" στο "Thama" του Δημήτρη Κατριβέση.

Το Δεκαράκι Ροδίτης αγαπάει το χέλι

Ένα πολύ ξεχωριστό τσίπουρο παντρεύεται μ’ ένα από τα πιο διαλεχτά ελληνικά ντελικατέσεν, σε αρμονίες που γοητεύουν τον ουρανίσκο.