Οδηγός Εστιατορίων

Γιορτές στα party restaurants της πόλης

Από κλαμπάτα beats μέχρι latin ρυθμούς κι από ελληνικά hits μέχρι πολυσυλλεκτικά feelgood vibes, τα party εστιατόρια της πόλης μάς κλείνουν τραπέζι για γιορτές με upbeat αίσθηση και μπόλικη από την κοινωνικότητα που μας έλειψε στα περσινά Χριστούγεννα.

Coyoacan Θησείο

Στη γιορτινή λάμψη του Κολωνακίου

Στολισμένο κι ολοφώτιστο, τόσο απ’ τα λαμπιόνια του Δήμου, όσο κι απ’ τις λαμπερές βιτρίνες του, το Κολωνάκι είναι το σημείο μηδέν των γιορτών στην πόλη, από νωρίς το πρωί για ψώνια και snacking, μέχρι αργά το απόγευμα για κρασοποσία α λα παριζιέν, με το κομψό crowd της γειτονιάς να γεμίζει τα όμορφα τραπεζάκια. Το βράδυ, όμως, το τέμπο αλλάζει σε spots που ξέρουν πώς να διασκεδάζουν, κι όσο οι κουζίνες προχωρούν απ’ τα πρώτα στα επιδόρπια, τα beats ανεβαίνουν και από μουσικό χαλί, γίνονται κυρίως θέμα.

Απ’ τους παλιότερους διδάξαντες του party dining, και επί σειρά ετών ηγέτης των τάσεων στην αθηναϊκή νύχτα, το "Rock n Roll" στην οδό Λουκιανού συμπληρώνει φέτος τα 35 του, και παρ’ ότι μεγαλύτερο από πολλούς εκ των θαμώνων του πια, παραμένει στην ακμή της νεανικότητάς του. Εκεί, ο Χριστόφορος Πέσκιας ετοιμάζει πληθωρικά bites όπως το διάσημο Rock n Roll Burger, σχεδόν απαράλλαχτο από το 1987, πίτσες και τραγανά Chicken Katsu, αλλά και στιβαρά πιάτα σαν το strip loin ή τις μπριζόλες tomahawk από Black Angus, όσο mainstream ήχοι συντονισμένοι με τα hits του TikTok γεμίζουν τη μεγάλη σάλα καθημερινά. Για επιπλέον party διάθεση, ο Ηλίας Μπόγδανος και η μπάντα του αναλαμβάνουν τα μικρόφωνα κάθε Τρίτη, τις Τετάρτες ο DJ Junior Rush σερβίρει house beats από τα decks, ενώ οι Κυριακές αφιερώνονται στα ελληνικά σουξέ.

 

Καινούριο darling του Κολωνακίου, το "Forte" στην οδό Χάρητος, που άνοιξε τις πύλες του τον Νοέμβριο, κινείται σε ρυθμούς ελληνικούς τόσο στους ήχους, όσο και στο φαγητό. Ο Δήμος Μπαλόπουλος, ένας σεφ με δυνατές περγαμηνές (Χρυσός Σκούφος στο "Ocean" του ξενοδοχείου Daios Cove στην Κρήτη, Top Notch στο αθηναϊκό "ΦΒΚ") προτείνει εδώ ένα μενού με μοντέρνο ελληνικό χρώμα, διανθισμένο με δυνατές πινελιές Μέσης Ανατολής, ενώ ο DJ, που βρίσκεται από νωρίς στις επάλξεις, ποντάρει τη μπάνκα στα ελληνικά ξεκινώντας από νοσταλγικές 90s επιτυχίες και καταλήγοντας στους νταλκάδες των μεγάλων λαϊκών.

Μια πιο σοφιστικέ εμπειρία διασκέδασης με ανεβασμένους τόνους κοσμικότητας προσφέρει το "Malconi’s" στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ, με τον Γιάννη Κοσμαδάκη να υπογράφει ένα μενού all day κοσμοπολιτισμού με ιταλίζουσες αδυναμίες, ενώ η πολύ ενημερωμένη κάβα του, αν και αδικείται απ’ τις περιορισμένες επιλογές σε ποτήρι, δίνει τροφή στο mood ενός μαγαζιού όπου ένα αυθόρμητο πάρτι φαίνεται έτοιμο να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή, χάρη και στις γκρουβάτες επιλογές του DJ.

Zuka Athens

Σε σοφιστικέ τέμπο, αλλά με πιο ποζάτη διάθεση κινείται και το "Zuka Athens" στην οδό Αμερικής, που με πανασιατικό μενού από τον Νίκο Χολέβα, μιξάρει East Meets West δημιουργίες με πιάτα σαν το striploin από wagyu με λευκή miso σαμπάνιας. Το Zuka experience απογειώνουν τα live singing sets της Χριστιάνας Μπούνια που, κάθε Πέμπτη Παρασκευή και Σάββατο, μετατρέπει τη βραδιά σε ένα glam party, ενώ οι resident DJs Nick Ross και Γιάννης Οικονόμου αμέσως μετά να κρατούν ψηλά το κέφι.

Τα βαριά χαρτιά του κάτω Κέντρου

Στην κάτω πλευρά του Κέντρου, το "Privilege Penthouse" έχει επιστρέψει στη χειμερινή του έδρα στο Γκάζι, χαζεύοντας την Ακρόπολη, τον Λόφο των Μουσών και τον Λυκαβηττό, κι εξαργυρώνει το ειδικό βάρος της μαρκίζας του με πιάτα που φέρουν το άγγιγμα των Νίκου Θωμά στη σύλληψη και Κώστα Τερζούδη στην εκτέλεση, αλλά και θεματικά μουσικά πάρτι καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, πάντα με την υπογραφή του Βασίλη Τσιλιχρήστου.

Privilege Penthouse Γκάζι

Λίγο πιο πάνω, το ριζικά ανανεωμένο "Coyoacan" παραμένει ο απόλυτος club-resto προορισμός του Θησείου, με το ηδονιστικό dinner party σκηνικό του να μεταμορφώνει το στέκι σε μια πύλη προς τις ακτές της Λατινικής Αμερικής. Τα boho tropical χρώματα του χώρου συντονίζονται με τις electro μουσικές και οι mexiterranean γεύσεις της κουζίνας ανεβάζουν τη θερμοκρασία στον ουρανίσκο, πριν το line up των events κάνει το ίδιο στη διάθεση.

Σε εξωτικούς ρυθμούς

Ανεβαίνοντας προς τους… τροπικούς των Ιλισίων, μια εξωτική στάση κάνουμε στο "Iguazu", όπου ο Γιάννης Παρίκος έχει επιλέξει ένα μπιτάτο all day στέκι ως νέα αθηναϊκή του έδρα, σερβίροντας εξαιρετικές μοσχαρίσες κοπές και πιάτα που φέρνουν ανάγλυφο το άγγιγμα του βραβευμένου σεφ, όπως το καρπάτσιο από μόσχο Ουρουγουάης, με βινεγκρέτ τρούφας, φουντούκι, σινάπι και κρέμα blue cheese. Όλα αυτά σε μια εντυπωσιακή σάλα με vibe αστικής ζούγκλας και κλαμπίστικη ατμόσφαιρα που η ομάδα του Semeli Group ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά (γνώριμη από τα "Toy Room" Αθήνας και Μυκόνου, αλλά και το "Bao’s" της Μικρής Βενετιάς).

Όσο για τα Βόρεια Προάστια, αυτά κινούνται στους εξωτικούς ρυθμούς που εκπέμπει το "Dos Hermanos", το αυθεντικό μεξικάνικο της πόλης, έχοντας επαναφέρει τα latin parties του κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Salsa, rumba, mambo και bachata σκορπούν τις νότες τους στο εντυπωσιακό διώροφο στέκι του σεφ πατρόν Πίτερ Μαραγκού, όπου λατίνοι μουσικοί δίνουν νεύρο στα πόδια μας και επαγγελματίες χορευτές αναλαμβάνουν να τα καθοδηγήσουν, δείχνοντάς μας τα βήματα για μια από τις πιο απολαυστικές συνήθειες του "Dos Hermanos". Η μεξικάνικη εμπειρία συμπληρώνεται από πιάτα - υπογραφή του, όπως τα fajitas και οι enchiladas, ή τα χειροποίητα nachos, ενώ πλάι σε νέα best sellers όπως η ταλιάτα Iberico σε μυστική και μπαχαρένια μεξικανική μαρινάδα, ξεδιπλώνεται μια βεντάλια εξωτικής ωμοφαγίας, όπου ολόφρεσκα ψάρια μετατρέπονται σε σεβίτσε και ταρτάρ, πλουτισμένα από τις γεύσεις και τα αρώματα τροπικών φρούτων.

Περισσότερες πληροφορίες

Dos Hermanos

Κυριαζή 24, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Malconi’s

Πλουτάρχου 23 & Π. Ιωακείμ 43, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Coyoacan

Ηρακλειδών 10, Θησείο
  • Ethnic κουζίνες

Privilege Athens

Βουτάδων 6, Γκάζι
  • Εστιατόρια

Iguazu Athens

Λαοδικείας 16 & Νυμφαίου 1, Ιλίσια
  • Ethnic κουζίνες

Forte

Χάρητος 43, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To "Blue Oyster" βάζει τα όστρακα στη μπάρα

Οινικές φυσαλίδες και θαλασσινοί θησαυροί συναντιούνται σε ένα αναπάντεχο oyster bar στο Κέντρο της Αθήνας, με το άγγιγμα του "ΦΙΤΑ" στις γεύσεις και την ούγια του "Noel" στην αύρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
27/04/2022

Με Έκτορα Μποτρίνι ανοίγει το "Nikki Beach Santorini"

Το lifestyle hotel της παραλίας του Μονόλιθου ανοίγει τις πόρτες του την 1η Μαΐου και υποδέχεται τον πολυβραβευμένο σεφ παραδίδοντάς του τα ηνία του signature εστιατορίου "Escape by Botrini".

Τι μας έφερες από το Μεξικό, Θάνο Στασινέ;

Λίγο πριν σαλπάρει για το νησί των ανέμων, ο σεφ του ολοκαίνουριου μυκονιάτικου "Byblos" μας μιλά για τις γεύσεις που ανακάλυψε περνώντας ενάμιση μήνα στο Mexico City για να στήσει το "Poema" ως executive chef, και μας δίνει ραντεβού για αυθεντικά tacos στο κέντρο της Αθήνας το ερχόμενο φθινόπωρο.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας: Βιώσιμη αλιεία για έναν "Planet Fish" με θάλασσες χωρίς αποτύπωμα

"Άσε το γόνο να γίνει γονιός", "το μέγεθος μετράει", "ποτέ κολιό τον Αύγουστο", "η ιχθυοκαλλιέργεια κάνει καλό", "τρώμε τον εισβολέα λεοντόψαρο", "καλώς τα, τα λιανόψαρα"… Η βιώσιμη αλιεία και η οικολογική θαλασσινή γαστρονομία έχουν τα συνθήματά τους και στην τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας θα έχουν την τιμητική τους.

Annie Fine Cooking

Συνεχίζοντας με νέο σεφ, τον Στέφανο Μιχάλη, στο μονοπάτι της ελληνικής μπιστρονομίας, το off Broadway εστιατόριο που έκανε αίσθηση πέρυσι, αλλάζει καθημερινά το μενού του και δημιουργεί ένα διαρκώς εναλλασσόμενο πρωτότυπο ρεπερτόριο γαστρονομικών ιδεών.

"Cultivos": Η κουλτούρα του καφέ κάνει στάση στη Κυψέλη

Στην πιο μποέμικη αθηναϊκή συνοικία, απέναντι από τη Δημοτική Αγορά, άνοιξε πρόσφατα ένα στέκι όπου ο speciality καφές συστήνεται συντροφιά με προτάσεις που το καθιστούν πέρασμα ακόμα και μέχρι αργά το βράδυ.

"Italian job" με co-stars Σκουλά-Saccheri στο "Ortigia"

Το "αλάνι" του street food και ένας εναλλακτικός ζεν πρεμιέ της ιταλικής κουζίνας συμπράττουν στα βόρεια ενώνοντας τη μαγειρική τους "τρέλα".