«Iguazu Athens»: Ο Γιάννης Παρίκος ξεδιπλώνει το λατινοαμερικάνικο ταπεραμέντο του στους τροπικούς των Ιλισίων

Τρυφερές picanhas και άλλες εκλεκτές κοπές κάθονται πλάι – πλάι με καλοδουλεμένα sushi rolls και εξωτικές προτάσεις θαλασσινής ωμοφαγίας, σε ένα all day στέκι που ανεβάζει τις μετοχές της πλατείας Βραζιλίας.

«Iguazu Athens»: Ο Γιάννης Παρίκος ξεδιπλώνει το λατινοαμερικάνικο ταπεραμέντο του στους τροπικούς των Ιλισίων

Καταπράσινο μέσα κι έξω, με σάλα που σε αγκαλιάζει στον εξωτισμό μιας ζούγκλας, και όνομα εμπνευσμένο από τους καταρράκτες που σηματοδοτούν τα όρια Βραζιλίας, Αργεντινής και Παραγουάης, το «Iguazu Athens», που άνοιξε πρόσφατα στην ανερχόμενη πλατεία Βραζιλίας στα Ιλίσια (ακριβώς απέναντι από τον πρώην ΔΟΛ), είναι μια αλλαγή ταχύτητας για τον σεφ Γιάννη Παρίκο, που επιλέγει ένα μπιτάτο all day στέκι ως νέα αθηναϊκή του έδρα, υπογράφοντας ένα μενού που ξεκινά από νωρίς με καλό καφέ και casual κατάλογο, όπου healthy smoothies και brunch favorites αποκτούν τροπικό πρόσημο.

«Iguazu Athens»: Ο Γιάννης Παρίκος ξεδιπλώνει το λατινοαμερικάνικο ταπεραμέντο του στους τροπικούς των Ιλισίων - εικόνα 1

Με την επιμέλειά του, acai bowls, tortillas, tacos και guacamole με τηγανητές γλυκοπατάτες, φιγουράρουν ανάμεσα σε Habanero burgers με μπιφτέκι Black Angus, και αυγά Benedictina, ξαπλωμένα σε τηγανίτες παρέα με εκλεκτό χοιρομέρι, σε έναν κατάλογο που ενδείκνυται τόσο για υγιεινό τσιμπολόι, όσο και για λιχούδικο τσιμπούσι, από το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Το βράδυ, όμως, τα φώτα χαμηλώνουν κι ο βασιλικός γορίλλας που επιβλέπει την εξωτική σάλα, θέλει χορό: jazzy beats ανεβάζουν το ρυθμό, η απλόχωρη αυλή με την ωραία πρασινάδα του πάρκου, αποκτά αύρα νησιώτικη και καλοκαιρινή, τινάζοντας από πάνω της την ψύχρα του προχωρημένου Οκτωβρίου μας, και το εσωτερικό μεταμορφώνεται σ’ ένα resto bar που δονείται σε κλαμπίστικη ατμόσφαιρα, θυμίζοντας ότι η ομάδα του Semeli Group (το «Iguazu Athens» ανήκει στην παρέα που βρίσκεται πίσω από hits όπως τα «Toy Room» Αθήνας και Μυκόνου, αλλά και το «Bao’s» της Μικρής Βενετιάς) ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά τα συστατικά ενός δυνατού party mood.

«Iguazu Athens»: Ο Γιάννης Παρίκος ξεδιπλώνει το λατινοαμερικάνικο ταπεραμέντο του στους τροπικούς των Ιλισίων - εικόνα 2

Φυσικά, νηστικός… γορίλας δεν χορεύει κι η εμπειρία του Παρίκου βγαίνει εδώ στο προσκήνιο, όσο καν το φαγητό μένει σε δεύτερη μοίρα στη συνολική εμπειρία του νέου αυτού σποτ. Ξεδιπλώνοντας ανάγλυφο το άγγιγμά του σε πιάτα όπως το καρπάτσιο από μόσχο Ουρουγουάης, με βινεγκρέτ τρούφας, φουντούκι, σινάπι και κρέμα blue cheese. Παρέα με τον Christian Noel, που επιμελείται το sushi, δίνουν στο μοδάτο, νεανικό crowd του «Iguazu Athens» την ευκαιρία να δοκιμάσει φίνα rolls, sashimi και temaki με τροπικό twist, αλλά και εξαιρετικές μοσχαρίσιες κοπές και λατινοαμερικανικές σπεσιαλιτέ προικισμένες με το πικάντικο ταπεραμέντο της Βραζιλίας και το σίγουρο άγγιγμα ενός απ’ τους καλύτερους σεφ της γενιάς του.

Τρία για τη μέση

Sashimi τόνου με garlic ponzu

«Iguazu Athens»: Ο Γιάννης Παρίκος ξεδιπλώνει το λατινοαμερικάνικο ταπεραμέντο του στους τροπικούς των Ιλισίων - εικόνα 3

Οι μοσχομυριστές εντάσεις της μαρινάδας αποκαλύπτονται με το που προσγειώνεται το πιάτο στο τραπέζι και ταιριάζουν ωραία με το βουτυρένιο δάγωμα του ψαριού, που μιξάρει τη λιπαρότητά του με το τροπικές οξύτητες του dressing.

Picanha με ψητό baby μαρούλι και πίκλα μουστάρδας

Ντίβα της λατιναμερικανικής κρεατοφαγίας, η picanha έρχεται εδώ με τρυφερή, νόστιμη σάρκα, όλα τα λεφτά όμως είναι το μαρουλάκι, με τη φίνα οξύτητα του ντρεσαρίσματος να ανταλλάσσει ορεκτικές νότες με τα αρώματα του καψαλίσματός του.

Τραγανή μπανάνα με σορμπέ καρύδας και μους με ρούμι

Ελεύθερη, ηδονική διασκευή του banoffee, με απολαυστικές υφές και ζυγισμένη γλύκα, κερδίζει πόντους από τη διπλή εκδοχή της μπανάνας και το φίνο σορμπέ, που κάνουν κάθε μπουκιά να απαιτεί αμέσως την επόμενη.

Περισσότερες πληροφορίες

Iguazu Athens

Λαοδικείας 16 & Νυμφαίου 1, Ιλίσια
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.