Luca Piscazzi, πώς αισθάνεσαι για το πρώτο αστέρι Michelin του «Pelagos»;

Ο ταλαντούχος σεφ του fine dining θαλασσινού εστιατορίου του «Four Seasons» μας μιλά για την πρόσφατη και πολύ σημαντική διάκριση με ένα αστέρι από τον οδηγό Michelin.

Luca Piscazzi, πώς αισθάνεσαι για το πρώτο αστέρι Michelin του «Pelagos»;

Σε... πελάγη ευτυχίας πλέει ασφαλώς ο Luca Piscazzi, σεφ του fine dining εστιατορίου «Pelagos» μέσα στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του Four Seasons στον Αστέρα, που διακρίθηκε πρόσφατα με ένα αστέρι από τον οδηγό Michelin. «Αισθάνομαι πραγματικά πολύ χαρούμενος και ευλογημένος με αυτή τη διάκριση. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό που κερδίσαμε το αστέρι στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία και με όλα όσα συμβαίνουν με την πανδημία, γιατί μας προσφέρεται η ευκαιρία να προβάλλουμε περισσότερο τη δουλειά που κάνουμε στο εστιατόριο».

Για τον 32χρονο σεφ που έλκει την καταγωγή του από τη Ρώμη, δεν είναι ωστόσο, η πρώτη φορά που ο κόκκινος οδηγός του χτυπά την πόρτα. «Δουλεύω σε βραβευμένα εστιατόρια από τα 19 μου, όπως το τριάστερο “La Pergola” στη Ρώμη και το “Celler de Can Roca” στη Τζιρόνα της Ισπανίας, τη χρονιά που ανακηρύχτηκε καλύτερο εστιατόριο του κόσμου. Στα 21 μετακόμισα στο Λονδίνο, όπου έκανα μια μαθητεία στο “Ledburry”, κατόπιν στην Ασία, και αργότερα επέστρεψα στην αγγλική πρωτεύουσα».

Luca Piscazzi, πώς αισθάνεσαι για το πρώτο αστέρι Michelin του «Pelagos»; - εικόνα 1

Το Λονδίνο, και πιο συγκεκριμένα το βραβευμένο «La Dame de Pic» της άκρως επιδραστικής σεφ Anne Sophie Pic, από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι το 2019 που κέρδισε το πολυπόθητο δεύτερο αστέρι, ήταν ο τελευταίος σταθμός του Luca λίγο προτού μετακομίσει στην Ελλάδα το 2020 για να αναλάβει για πρώτη φορά ρόλο πρωταγωνιστή στα εστιατόρια του «Four Seasons». Η fine dining κουζίνα που παρουσιάζει από τον περασμένο Μάιο στο «Pelagos» έχει την αφετηρία της στη θάλασσα, ξεχειλίζοντας ωστόσο από δημιουργικότητα και φαντασία.

Luca Piscazzi, πώς αισθάνεσαι για το πρώτο αστέρι Michelin του «Pelagos»; - εικόνα 2

«Είμαι ακόμα καινούργιος στην Ελλάδα, τα τοπικά προϊόντα ωστόσο με έχουν ενθουσιάσει και προσπαθώ να εξοικειωθώ μαζί τους. Προσωπικά, μου αρέσει να χρησιμοποιώ αλκόολ στις συνταγές μου, οπότε έχω εντάξει για παράδειγμα το ούζο και το Metaxa σε κάποια πιάτα, όπως επίσης τη μαστίχα, το ταχίνι αλλά και τα αμπελόφυλλα, με τα οποία φτιάχνουμε μια πούδρα που δίνει ένταση στη γεύση. Το ελληνικό στοιχείο είναι κάτι που θέλουμε να υπάρχει στην κουζίνα μας, ερμηνευμένο με τον δικό μας τρόπο».

Αυτήν την εποχή, ο Luca φινίρει το καινούργιο μενού του «Pelagos» που για πρώτη φορά παραμένει ανοιχτό και το χειμώνα. «Δουλεύουμε διαρκώς πάνω σε νέες ιδέες, προσπαθώντας να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι, να εξελισσόμαστε και να ανεβάζουμε τον πήχη του εστιατορίου, βάζοντας έτσι το δικό μας λιθαράκι στο να γίνει η Αθήνα και η Ελλάδα ένας γαστρονομικός προορισμός. Στο νέο μας μενού, τον πρώτο λόγο έχουν τα λαχανικά του χειμώνα και ασφαλώς το φρέσκο ψάρι, που τώρα είναι στην καλύτερη εποχή του».

Περισσότερες πληροφορίες

Pelagos

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το ουζερί-μύθος του αθηναϊκού κέντρου

Καλούδια του αφρού και του βυθού, αποστάγματα φίνα και ατμόσφαιρα ανεμελιάς συνθέτουν το σκηνικό στην πλατεία Βικτωρίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
12/05/2025

Γεύση και άρωμα Τήνου με το "Μικρό Καράβι" να πιάνει λιμάνι στη Γλυφάδα

Το βραβευμένο "Μικρό Καράβι", με καπετάνιο τον Αντώνη Ψάλτη, έδεσε στη Γλυφάδα για να στρώσει τα τραπέζια του Ark με τα πεντανόστιμα προϊόντα και τη γευστική παράδοση του αγαπημένου νησιού.

Όλα τα εστιατορικά νέα των νησιών γι' αυτό το καλοκαίρι

Σαλπάρουμε για τα ελληνικά πελάγη της γεύσης, με καπετάνιους τους σεφ που θα νοστιμίσουν το θέρος.

Τι μαγειρεύει ένας Κολομβιανός στην Αθήνα;

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, θα ταξιδέψεις στη Λατινική Αμερική, με προσεγμένες nikkei και chifa προτάσεις.

Πάρτι με spritz και πίτσες στο κέντρο

Με την υπογραφή του Louza και του Mozz:art.

Πώς μεταφράζεται η γαστροταβέρνα Θεσσαλονίκης στα αθηναϊκά;

Το "Σεράμικο" του Κεραμεικού έχει μια πολύ καλή απάντηση, το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου", δηλαδή, που μιξάρει παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς. Διαβάστε την κριτική μας!

Τι τρώει ο Πάπας και οι Καρδινάλιοι μέσα στο Κονκλάβιο;

Ισχύει ότι οι μερίδες τους μειώνονται όταν αργούν να βγάλουν απόφαση;