6 ραντεβού με τη γαλοπούλα για το φετινό Thanksgiving

Μπορεί πέρσι να στερηθήκαμε τη δυνατότητα να τη γιορτάσουμε έξω, η φετινή Ημέρα των Ευχαριστιών ωστόσο πλησιάζει (25/11) και εμπνέει τα εστιατόρια της πόλης για ειδικά μενού με πρωταγωνίστρια τη γαλοπούλα... όπως Αμερική.

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα για το φετινό Thanksgiving

GB Roof Garden

Ένα ειδικό μενού τεσσάρων σταδίων (€ 85 κατ’άτομο) θα σερβίρεται το μεσημέρι και το βράδυ στην κορυφή του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία» διά χειρός βεβαίως του βραβευμένου σεφ Αστέριου Κουστούδη. Ως προς το κυρίως πιάτο υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε ψητή γαλοπούλα με λαχανάκια Βρυξελλών, ψητές ρίζες με σιρόπι σφενδάμου και πουρέ γλυκοπατάτας ή φιλέτο μόσχου με πουρέ από λαγόχορτο, μανιτάρια και κάστανα, ενώ οι κρατήσεις λόγω μεγάλης ζήτησης και περιορισμένης διαθεσιμότητας είναι απολύτως απαραίτητες.

La Suite Lounge

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα για το φετινό Thanksgiving - εικόνα 1

Ακόμα ένα από τα καθιερωμένα ραντεβού με τη γαλοπούλα αλ αμερικέν είναι αυτό που μας κλείνει το πολυτελές ξενοδοχείο «St. George Lycabettus», με μπόνους την εξαιρετική θέα στην πόλη. Το ειδικό μενού ξεδιπλώνεται σε τέσσερα στάδια (€ 40 κατ’άτομο) και περιλαμβάνει από κολοκυθόσουπα με sour cream και τηγανιτό πασατέμπο μέχρι ψητή γαλοπούλα με γέμιση, που θα συνοδεύεται από σάλτσα cranberry και gravy, κρέμα από γλυκοπατάτα και λαχανάκια Βρυξελλών.

Athénée

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα για το φετινό Thanksgiving - εικόνα 2

Το αριστοκρατικό εστιατόριο του κέντρου γιορτάζει την Ημέρα των Ευχαριστιών με ένα σπέσιαλ μενού τεσσάρων σταδίων (€ 38 κατ’άτομο). Θα δοκιμάσετε σούπα γλυκοκολοκύθας με ξινή κρέμα, τρυφερά σαλατικά με blue cheese, πράσινο μήλο και καραμελωμένα φουντούκια, στήθος γαλοπούλας ψητό με λαχανάκια Βρυξελών, baby καρότα, πουρέ γλυκοπατάτας με μαρμελάδα από cranberry και σος gravy, καθώς και τσιζκέικ κολοκύθας.

Nice n easy

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα για το φετινό Thanksgiving - εικόνα 3

Στο ρυθμό της γιορτής συντονίζονται ασφαλώς τα gourmet και biohealthy all day εστιατόρια, που μας υποδέχονται στο Κολωνάκι και την Κηφισιά με κολοκυθόσουπα βελουτέ με τραγανό προσούτο, παραδοσιακή ψητή γαλοπούλα με σπαστές πατάτες και γλυκό φινάλε με μηλόπιτα συνοδεία παγωτού βανίλιας (€ 34 κατ’άτομο). Ένα αντίστοιχης φιλοσοφίας μενού, στην ίδια τιμή, σερβίρεται επίσης και στα αδερφά εστιατόρια «Frankie» του Κολωνακίου και της Νέας Ερυθραίας.

Po’ Boys

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα για το φετινό Thanksgiving - εικόνα 4

Ένα πλούσιο μενού έχει ετοιμάσει το όμορφο στέκι που φέρνει λίγη από την ατμόσφαιρα του αμερικάνικου Νότου στου Ψυρρή. Κολοκυθόσουπα με τραγανό μπέικον, tostada με ψητή κολοκύθα και μπούτι γαλοπούλας καπνιστό με πουρέ καρότου και gravy από μοσχαρίσιο μεδούλι είναι κάποια από τα πέντε συνολικά πιάτα (€ 25 κατ’άτομο) που θα βρουν τη θέση τους στο τραπέζια σας.

Hard Rock Café

6 ραντεβού με τη γαλοπούλα για το φετινό Thanksgiving - εικόνα 5

Για τέσσερις ημέρες γιορτάζει την περίοδο της συγκομιδής και της ευγνωμοσύνης το αθηναϊκό μέλος της διάσημης αλυσίδας, κοντά στην Ακρόπολη. Από την Πέμπτη 25/11 μέχρι την Κυριακή 28/11, την εμφάνιση τους στον σταθερό κατάλογο του μαγαζιού κάνουν σπέσιαλ Thanksgiving προτάσεις όπως το αργοψημένο ψητό στήθος γαλοπούλας, με κλασική γέμιση, κρεμώδη πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα cranberry (€ 16,90) και η γλυκιά κολοκυθόπιτα (€ 6,95).

Περισσότερες πληροφορίες

Hard Rock Cafe Athens

Αδριανού 52, Μοναστηράκι
  • Εστιατόρια

Frankie

Σκουφά 42, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Po’ Boys

Αγαθάρχου 12 & Λεπενιώτου, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Athénée

Πανεπιστημίου & Βουκουρεστίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Frankie

Χ. Τρικούπη 125, Ν. Ερυθραία
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
29/09/2022

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;

Για brunch στο "Beefbar Athens"

Το φημισμένο brunch επιστρέφει τα Σαββατοκύριακα στον κομψό χώρο του "Beefbar Athens" στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.