8 στάσεις στο Μικρό Μεξικό της Αθήνας

Νέες αφίξεις συναντούν τις κλασικές αξίες στο όλο και πιο ενδιαφέρον μεξικάνικο εστιατορικό σκηνικό της πόλης.

8 στάσεις στο Μικρό Μεξικό της Αθήνας

Loco

Εισάγει καινά tex-mex δαιμόνια το αλέγκρο αυτό εστιατόριο, που πήρε πολύ πρόφατα τη θέση του «Senios» στα πέριξ της πλατείας Αγίας Ειρήνης. Το μενού που δημιούργησε ο βραβευμένος σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος είναι γεμάτο πρωτότυπες ιδέες όπως οι τραγανές κροκέτες μπακαλιάρου bacalaitos, οι χειροποίητοι γύροι al pastor από διάφορα κρέατα και το ταρτάρ από βοδινό με πιπεριά rocoto.

Tekila

8 στάσεις στο Μικρό Μεξικό της Αθήνας - εικόνα 1

Αγνώριστος μας υποδέχεται εδώ και πολύ λίγο καιρό ο ιστορικός χώρος του «Κεντρικόν» στην Κολοκοτρώνη. Τα ζεστά χρώματα, τα άφθονα φυτά εσωτερικού χώρου, τα χαμηλά και ψηλά τραπέζια για ποτό και φαγητό συνθέτουν κομψό μεξικάνικο ντεκόρ, ενώ στο μενού φιγουράρουν από enchiladas, tacos και burritos μέχρι εκλεκτά κρεατικά που έρχονται από φάρμα της Αργεντινής.

Balero

8 στάσεις στο Μικρό Μεξικό της Αθήνας - εικόνα 2

Ατμοσφαιρική μεξικάνικη χασιέντα θυμίζει το πολύ φρέσκο μεξικάνικο resto, που άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στη Νέα Ερυθραία. Όλες οι αγαπημένες γεύσεις της μακρινής χώρας έχουν τη θέση τους στο πλούσιο μενού του μαγαζιού, παρέα με τα ανάλογα δροσερά κοκτέιλ, που για όσο ακόμα το επιτρέπει ο καιρός μπορείτε να χαρείτε και στην όμορφη αυλή με τους κάκτους και το σιντριβάνι.

Coyoacan

8 στάσεις στο Μικρό Μεξικό της Αθήνας - εικόνα 3

Ανανεωμένο επέστρεψε στα γευστικά μας πράγματα το άκρως εντυπωσιακό bar restaurant που δημιουργεί σκηνικό μεξικάνικης εξτραβαγκάντσας στον πολυδιάστατο χώρο της οδού Ηρακλειδών στο Θησείο. Τα ηνία της κουζίνας έχει αναλάβει πλέον ο ταλαντούχος σεφ Σπύρος Μαυροειδής από το αδερφό «Nikkei», προτείνοντας ανάμεσα σε άλλα, πρωτότυπα tacos σαν τα Dona Vale με τορτίγια μπλε καλαμποκιού και κρέας Black Angus.

Ancho

8 στάσεις στο Μικρό Μεξικό της Αθήνας - εικόνα 4

Σε Γλυφάδα, Χαλάνδρι και Κηφισιά βρίσκουμε τα μέλη της προσιτής αυτής μεξικάνικης αλυσίδας, που εκτός από τις σταθερές προτάσεις του μενού μας προσφέρει επιπλέον τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε τις δικές μας. Ωραία τέτοια περίπτωση είναι λ.χ. τα burrito bowls, όπου τα υλικά της αρεσκείας μας σερβίρονται πάνω σε αρωματικό λευκό ρύζι.

Dos Hermanos

8 στάσεις στο Μικρό Μεξικό της Αθήνας - εικόνα 5

Οι συστάσεις σχεδόν περισσεύουν για το μεξικάνικο αυτό εστιατόριο, που έχει εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια τη δική του θέση στον κηφισιώτικο χάρτη εξόδου. Ο σεφ και ιδιοκτήτης Πίτερ Μαραγκός δεν σταματά να ανανεώνει το μενού με νέες προτάσεις, όπως τα ολοκαίνουργια μαλακά tacos με τραγανές γαρίδες και σος chipotle, ενώ η μπάρα μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι με ταιριαστά signature και κλασικά κοκτέιλ που διακρίνονται στα αθηνόραμα Bar Awards.

Amigos

8 στάσεις στο Μικρό Μεξικό της Αθήνας - εικόνα 6

Το δημοφιλές εστιατορικό ντουέτο μας υποδέχεται σε δύο χώρους, στη Γλυφάδα και στη Νέα Σμύρνη, καθένας εκ των οποίων με τη δική του ατμόσφαιρα αλλά την ίδια αγάπη για τις κλασικές μεξικάνικες γεύσεις που έχουν την υπογραφή του Ιωσήφ Συκιανάκη. Πέρα από πολύ καλά κοκτέιλ, οι βραβευμένες μπάρες των μαγαζιών προτείνουν μια εκλεκτή ποικιλία σε tequila και mezcal.

Agavita

8 στάσεις στο Μικρό Μεξικό της Αθήνας - εικόνα 7

Βάζει την πολύχρωμη πινελιά του στη ζωηρή πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας, το όμορφο μεξικάνικο εστιατόριο που συναντάμε στη Λεωφόρο Δεκελείας. Είτε μέσα, στον πολύ άνετο εσωτερικό χώρο, είτε έξω, μπορείς να τσιμπολογήσεις χαλαρά με το ποτό σου αλλά και να φας κανονικά, επιλέγοντας ανάμεσα σε όλων των ειδών τα μεξικάνικα classics που προτείνει ο κατάλογος.

Περισσότερες πληροφορίες

Dos Hermanos

Κυριαζή 24, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Amigos

Μεγ. Αλεξάνδρου 70, Ν. Σμύρνη
  • Ethnic κουζίνες

Ancho Mexican Grill

Γυφτοπούλου Γρηγορίου 9 & Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Agavita

Λεωφ. Δεκελείας 86, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Ethnic κουζίνες

Ancho Mexican Grill

Κασσαβέτη 9, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Ancho Mexican Grill

Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Balero

Χαριλάου Τρικούπη 162, Νέα Ερυθραία
  • Ethnic κουζίνες

Tekila

Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.