Ιστορίες νοστιμιάς στην Κηφισιά από τον «Βασίλη»

Το κλασικό κηφισιώτικο στέκι συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία από το 1983, ανανεωμένο, με νέο, πιο ανάλαφρο ντεκόρ και κουζίνα με εμπειρία, που κατέχει τα μυστικά του τηγανιού και της σχάρας.

Ιστορίες νοστιμιάς στην Κηφισιά από τον «Βασίλη»

Καλές (και απαραίτητες) οι νέες αφίξεις, γοητευτικές οι μοντέρνες γευστικές σειρήνες, είναι όμως κι εκείνες οι φορές που το μέσα μας ορέγεται φαγητό που θα μας χαϊδέψει την ψυχή και το στομάχι με θαλπωρή και οικειότητα. Μια τέτοια βραδιά χαράξαμε πορεία προς τον «Βασίλη», ταβέρνα-κλασική αξία και από τις παλαιότερες της Κηφισιάς, όπου εδώ και λίγο καιρό πνέει ένα ευπρόσδεκτο αεράκι ανανέωσης.

Η νεότερη γενιά της οικογένειας έχει βάλει το χεράκι της με καίριες αισθητικές παρεμβάσεις, ορατές τόσο στη σάλα του παλιού αρχοντικού, η οποία αναπνέει πλέον σε ένα ανάλαφρο ύφος με ζεστές country πινελιές, όσο και στην αυλή που καμαρώνει κι αυτή για τα πιο μοντέρνα τραπεζοκαθίσματα που απλώνονται με τις απαραίτητες αποστάσεις, τα αντισηπτικά και τα συσκευασμένα μαχαιροπίρουνα κάτω από τα δέντρα. Ο κύριος Βασίλης, από την άλλη, εξακολουθεί να έχει το πρόσταγμα στην κουζίνα και να κρατά σχεδόν απαράλλακτο τον κατάλογο από το 1983, επιτρέποντας στις περισσότερες από τις καλοβαλμένες παρέες της περιοχής που βλέπουμε γύρω μας να παραγγείλουν χωρίς καν να τον ανοίξουν.

Ιστορίες νοστιμιάς στην Κηφισιά από τον «Βασίλη» - εικόνα 1

Στα ορεκτικά μιλάει το τηγάνι και αξίζει να το χαρείτε στεγνό και ολόξανθο, από τα μπουρεκάκια και τις φλογέρες μέχρι τα θαυμάσια τυροπιτάκια που γεμίζονται με καλής ποιότητας ανθότυρο. Πλάι τους παίρνουν θέση η πιρουνάτη καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, τα χερίσια ντολμαδάκια με το τρυφερό αμπελόφυλλο και για τους μερακλήδες αφράτη γαρδούμπα που λιώνει στο στόμα. Είναι από τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, μαζί με άλλα ωραία μαγειρευτά όπως οι λαχανοντολμάδες με το απαλό αβγολέμονο και το λεμονάτο κατσικάκι, πραγματικός αφρός που το κόβεις με το πιρούνι.

Από εκεί και πέρα, τα ηνία αναλαμβάνει η σχάρα που στέλνει στο τραπέζι διαλεχτά κρεατικά, ψημένα με μαστοριά και γνώση. Εμείς μπήκαμε στο ψαχνό με ζουμερά αρνίσια παϊδάκια και τιμήσαμε ακόμα το πολύ καλό μπιτόκ αλά ρους με το πεντακάθαρο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, ένα πιάτο που θα θέλαμε να βρίσκουμε συχνότερα τώρα που η αστική κουζίνα δείχνει να επιστρέφει στα γαστριμαργικά πράγματα της πόλης. Από εδώ βέβαια δεν έλειψε ποτέ, όπως άλλωστε και η signature κρεμ καραμελέ του μαγαζιού που καταφθάνει απολαυστική και αστραφτερή σε άψογο σιρόπι καραμέλας για να γράψει τον πολύ ταιριαστό γλυκό επίλογο, παρέα με μεστή καρυδόπιτα και ελαφρύ ραβανί με παγωτό.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλης

Λεωφ. Κηφισίας 284, Κηφισιά
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.