Ιστορίες νοστιμιάς στην Κηφισιά από τον «Βασίλη»

Το κλασικό κηφισιώτικο στέκι συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία από το 1983, ανανεωμένο, με νέο, πιο ανάλαφρο ντεκόρ και κουζίνα με εμπειρία, που κατέχει τα μυστικά του τηγανιού και της σχάρας.

Ιστορίες νοστιμιάς στην Κηφισιά από τον «Βασίλη»

Καλές (και απαραίτητες) οι νέες αφίξεις, γοητευτικές οι μοντέρνες γευστικές σειρήνες, είναι όμως κι εκείνες οι φορές που το μέσα μας ορέγεται φαγητό που θα μας χαϊδέψει την ψυχή και το στομάχι με θαλπωρή και οικειότητα. Μια τέτοια βραδιά χαράξαμε πορεία προς τον «Βασίλη», ταβέρνα-κλασική αξία και από τις παλαιότερες της Κηφισιάς, όπου εδώ και λίγο καιρό πνέει ένα ευπρόσδεκτο αεράκι ανανέωσης.

Η νεότερη γενιά της οικογένειας έχει βάλει το χεράκι της με καίριες αισθητικές παρεμβάσεις, ορατές τόσο στη σάλα του παλιού αρχοντικού, η οποία αναπνέει πλέον σε ένα ανάλαφρο ύφος με ζεστές country πινελιές, όσο και στην αυλή που καμαρώνει κι αυτή για τα πιο μοντέρνα τραπεζοκαθίσματα που απλώνονται με τις απαραίτητες αποστάσεις, τα αντισηπτικά και τα συσκευασμένα μαχαιροπίρουνα κάτω από τα δέντρα. Ο κύριος Βασίλης, από την άλλη, εξακολουθεί να έχει το πρόσταγμα στην κουζίνα και να κρατά σχεδόν απαράλλακτο τον κατάλογο από το 1983, επιτρέποντας στις περισσότερες από τις καλοβαλμένες παρέες της περιοχής που βλέπουμε γύρω μας να παραγγείλουν χωρίς καν να τον ανοίξουν.

Ιστορίες νοστιμιάς στην Κηφισιά από τον «Βασίλη» - εικόνα 1

Στα ορεκτικά μιλάει το τηγάνι και αξίζει να το χαρείτε στεγνό και ολόξανθο, από τα μπουρεκάκια και τις φλογέρες μέχρι τα θαυμάσια τυροπιτάκια που γεμίζονται με καλής ποιότητας ανθότυρο. Πλάι τους παίρνουν θέση η πιρουνάτη καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, τα χερίσια ντολμαδάκια με το τρυφερό αμπελόφυλλο και για τους μερακλήδες αφράτη γαρδούμπα που λιώνει στο στόμα. Είναι από τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, μαζί με άλλα ωραία μαγειρευτά όπως οι λαχανοντολμάδες με το απαλό αβγολέμονο και το λεμονάτο κατσικάκι, πραγματικός αφρός που το κόβεις με το πιρούνι.

Από εκεί και πέρα, τα ηνία αναλαμβάνει η σχάρα που στέλνει στο τραπέζι διαλεχτά κρεατικά, ψημένα με μαστοριά και γνώση. Εμείς μπήκαμε στο ψαχνό με ζουμερά αρνίσια παϊδάκια και τιμήσαμε ακόμα το πολύ καλό μπιτόκ αλά ρους με το πεντακάθαρο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, ένα πιάτο που θα θέλαμε να βρίσκουμε συχνότερα τώρα που η αστική κουζίνα δείχνει να επιστρέφει στα γαστριμαργικά πράγματα της πόλης. Από εδώ βέβαια δεν έλειψε ποτέ, όπως άλλωστε και η signature κρεμ καραμελέ του μαγαζιού που καταφθάνει απολαυστική και αστραφτερή σε άψογο σιρόπι καραμέλας για να γράψει τον πολύ ταιριαστό γλυκό επίλογο, παρέα με μεστή καρυδόπιτα και ελαφρύ ραβανί με παγωτό.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλης

Λεωφ. Κηφισίας 284, Κηφισιά
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
23/09/2022

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.

Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.

Σαμοΐλης-Pronzato-Κατάρας αποχαιρετούν το καλοκαίρι στην "Cantina" της Σίφνου

Το ιδιαίτερο spot του Γιώργου Σαμοΐλη αποχαιρετά το καλοκαίρι με ένα ιδιαίτερο "six-hands" event.

"The Best Chef Awards": Ο Ισπανός Dabiz Muñoz ξανά στην κορυφή των 100 καλύτερων σεφ του κόσμου

Η προβοκατόρικη high-end γαστρονομική άποψη του εκκεντρικού Dabiz Muñoz τον καθιστά για μια ακόμη χρονιά ως κορυφαίο σεφ του πλανήτη σύμφωνα με το θεσμό των "The Best Chef Awards".

Ανακαλύπτουμε το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο του Πειραιά στο "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More"

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώνεται για πρώτη χρονιά το "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More" με παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την Πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή.