Πού να σταματήσετε για τις πιο νόστιμες μπουκιές πριν το Ηρώδειο

Τώρα που οι γευστικές μας έξοδοι θα πρέπει να προηγούνται των θεαμάτων, σημειώνουμε γευστικές στάσεις στα πέριξ του Ηρωδείου, για γαστρονομικό ζέσταμα πριν από την παράσταση.

Πού να σταματήσετε για τις πιο νόστιμες μπουκιές πριν το Ηρώδειο

Τώρα που οι γευστικές μας έξοδοι θα πρέπει να προηγούνται των θεαμάτων, σημειώνουμε γευστικές στάσεις στα πέριξ του Ηρωδείου, για γαστρονομικό ζέσταμα πριν από την παράσταση.

«Tuk Tuk Thai» για έθνικ νότες

Πού να σταματήσετε για τις πιο νόστιμες μπουκιές πριν το Ηρώδειο - εικόνα 1

Μικρό στο μάτι αλλά... μεγάλο στο γουόκ, το αγαπημένο ταϊλανδέζικο του Κουκακίου γεμίζει τη γειτονιά με μυρωδιές από κάρι, νουντλς και ντάμπλινγκ σχεδιασμένα για τη «μέση» των μόλις τεσσάρων τραπεζιών του, όμως η γευστική του βεντάλια είναι αρκετά δυναμική ώστε να μετατρέπει τη μικροσκοπική του σάλα σε εξωτικό προορισμό. Δοκιμάστε το μενού των aahaan jaan diaw (ελληνιστί πιάτα του εργαζομένου) και φύγατε για Μπανγκόκ.

«Αρκαδία» για αυθεντική παράδοση

Πού να σταματήσετε για τις πιο νόστιμες μπουκιές πριν το Ηρώδειο - εικόνα 2

Ακριβώς απέναντι από το Μουσείο Ακρόπολης και σε απόσταση αναπνοής από τον Ιερό Βράχο, η «Αρκαδία» έχει κερδίσει τη μάχη με την επέλαση του τουριστικού κουλέρ λοκάλ, επενδύοντας σε αληθινές γεύσεις Ελλάδας, μαγειρεμένες με μεράκι και πίστη στις παραδοσιακές συνταγές, τις οποίες δεν φοβάται να ανανεώσει όπου χρειάζεται. Το κατσικάκι φρικασέ, λ.χ., συμπυκνώνει τη μοσχοβολιστή «γαλανόλευκη» ιδιαιτερότητα ενός αβγολέμονου σε λίγο διαφορετική εκδοχή, ενώ οι κρεμμυδοντολμάδες με κιμά, τραχανά και κεφαλοτύρι έχουν φανατικούς θαυμαστές.

«Φάμπρικα του Ευφρόσυνου» για bistronomy αξιώσεων

Πού να σταματήσετε για τις πιο νόστιμες μπουκιές πριν το Ηρώδειο - εικόνα 3

Κάτι ανάμεσα σε γκαλερί και ταβερνάκι, η φάμπρικα του προστάτη αγίου των μαγείρων σερβίρει νεανική ενέργεια σε σκηνικό πειραγμένου νεο-καφενείου, αλλά και με κουζίνα που προσεγγίζει έννοιες όπως η εντοπιότητα, η εποχικότητα και η αυθεντικότητα, με ευσέβεια αντίστοιχη της θητείας του ιδιοκτήτη στο Άγιον Όρος. Ροκ άποψη επικρατεί στα ευρηματικά πιάτα, που αψηφούν τους περιορισμούς ενός σταθερού μενού, ενώ μια εξαιρετικά ενημερωμένη κάβα ολοκληρώνει την εμπειρία ενός sui generis γευστικού σποτ.

«Kuzina» για γεύσεις με θέα

Πού να σταματήσετε για τις πιο νόστιμες μπουκιές πριν το Ηρώδειο - εικόνα 4

Με το ναό του Ηφαίστου, το βράχο του Άρειου Πάγου, τις φρεσκαρισμένες γραμμές του ηλεκτρικού, αλλά και την αιώνια κομψότητα της Ακρόπολης να χαράσσουν το πανόραμα του σαγηνευτικού της ορίζοντα, η φινετσάτη ταράτσα του «Kuzina» είναι ένας από τους πιο γοητευτικούς προορισμούς του ιστορικού κέντρου, χάρη στην κουζίνα του Άρη Τσανακλίδη ο οποίος, με το γνωστό προσωπικό του στιλ, προσεγγίζει τις γεύσεις της Ελλάδας από κοσμοπολίτικη σκοπιά, πλέκοντας τον δικό του εκφραστικό μίτο.

Περισσότερες πληροφορίες

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο
  • Εστιατόρια

Αρκαδία

Μακρυγιάννη 27, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Φάμπρικα του Ευφρόσυνου (Η)

Αν. Ζίννη 34 & Ανδρούτσου 27, Κουκάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Tuk Tuk Thai Street Food

Βεΐκου 40, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.