"Noah": Το απόλυτο χιτ!

Χαμός στο ίσωμα, στην οξειδωμένη χασιέντα που έστησαν στο Πάρκο. Κάντε τη γιόγκα σας και κατόπιν για ποτό και φαγητό. Εδώ κάνουν ουρά νεολαία και ωριμότεροι αυτό το καλοκαίρι.

«Noah»: Το απόλυτο χιτ!

Είχα καιρό να δω ουρά πολλών ανθρώπων να περιμένουν υπομονετικά για να μπουν σε μαγαζί! Μόνο σε κλαμπ βλέπαμε τέτοιες εικόνες. Το ολοκαίνουργιο "Noah", όμως, κάνει αυτόν τον ιστορικό για την ψυχαγωγία της Αθήνας χώρο να ξαναζεί τις δόξες του παλιού πάρκου Ελευθερίας. "Από την τέταρτη μέρα που ανοίξαμε το μαγαζί απογειώθηκε", μου λέει ο ένας εκ των ιδιοκτητών Νίκος Λουκάκης. Επίκεντρο του "Noah" το σιντριβάνι με το μεγάλο γλυπτό χέρι που σχηματίζει τη λέξη "σ' αγαπώ" στη νοηματική. Πολλοί κάθονται γύρω γύρω πίνοντας το ποτό τους και περιμένοντας ν’ αδειάσει τραπέζι, ενισχύοντας το χαρούμενο βουητό που δείχνει ότι το μαγαζί σφύζει από ενέργεια.

Το σκηνικό, ατμοσφαιρικό και ιδεωδώς καλοκαιρινό, μοιάζει σε μια μεξικάνικη χασιέντα στην οποία κυριαρχεί ένα οξειδωμένο έντονο πορτοκαλί με άκουα σκουριές. Ο Άλεξ Πετράκης, γνωστός για τα μαξιμαλιστικά του ντεκόρ ("Upopa Epops", "The 7 Jokers", "Monsieur Cannibal" κ.ά.), έχει στάξει ένα σχεδόν σαφρανέ πορτοκαλί στους τοίχους, φούξια στους ημικυκλικούς καναπέδες, μπαρόκ γύψινα, πολυελαίους και ψάθινα φωτιστικά, ξέβαψε τα χρώματα σαν να τα έχει πατινάρει ο χρόνος, ενώ το πράσινο που τυλίγει σαν μικρή ζούγκλα το χώρο σε ταξιδεύει.

"Noah": Το απόλυτο χιτ! - εικόνα 1

Στην κουζίνα βρίσκεται ένας γνωστός σεφ που έχει γεμίζει το πολυσυλλεκτικό μενού του "Noah" με έξυπνες πινελιές. Ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, από τους επικεφαλής σεφ του "Matsuhisa Athens" μέχρι πριν από δύο χρόνια, δείχνει το ταλέντο του ακόμη και σε απλά πράγματα. Οι πικάντικες τραγανές τηγανητές ελιές σε κάνουν να κολλάς· η προζυμένια πίτσα έχει ζύμη ελαφριά αλλά σοβαρή και τραγανίζει αέρινα· τo σεβίτσε με πελαγίσιο λαβράκι είναι πολυεπίπεδο· οι orecchiete έρχονται με πολύ ζωηρό πέστο βασιλικού με φιστίκι Αιγίνης· η μοσχαρίσια γλώσσα είναι μελωμένη και θα της πήγαινε νομίζω μια πιο έντονη σάλτσα· το burger καλούτσικο, αλλά λίγο πιο dirty θα ήταν πιο ωραίο. Τα κοκτέιλ του Βασίλη Νικήτα ήταν πετυχημένα δημιουργικά – μου άρεσαν πολύ τα Hand of Noah και Alcoba Azul.

Διαλεχτά κομμάτια

"Noah": Το απόλυτο χιτ! - εικόνα 2

Tuna poke

Χαίρεσαι έναν εξαιρετικό τόνο που δεν τον βρίσκεις συχνά σε τέτοια ποιότητα, μαριναρισμένο σ’ ένα ντρέσινγκ σούπερ γλυκοφάγωτης νοστιμάδας, μαζί με edamame, σουσάμι και φύκια wakame. Με λίγο wasabi θα γινόταν πολυεπίπεδο.

Γαλλική σαλάτα με tofu

Ασκεί ακαταμάχητη έλξη το umami αυτής της σαλάτας που είναι μια εξαιρετικά νόστιμη παραλλαγή της Caesar. Έχει όμως tofu στο ντρέσινγκ της όπως και λάδι τρούφας να την παρφουμάρει, τραγανή κάππαρη επί το ελληνικότερον και κρουτόν φοκάτσιας με αλμυρή γκρανόλα να την κάνουν μεστή.

Λαβράκι

Αυτό το πιάτο είναι πολύ σέξι! Η σάλτσα του, με κουρκουμά, καρύδα και τζίντζερ είναι πικάντικη, μυρωδάτη και ξινούτσικη από το λάιμ που στύβουν πάνω της στο τέλος. Ωραία ψημένο ψάρι με ταιριαστή gremolata macadamia να τραγανίζει πάνω του.

Περισσότερες πληροφορίες

Noah

Πάρκο Ελευθερίας (Μετρό Μέγαρο Μουσικής)
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".