To «ZaZ» ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική για 80 ημέρες

Ένα σπέσιαλ μενού μύησης στην καυτή νοτιοαμερικάνικη κουζίνα σερβίρει το όμορφο all day στέκι της Παλλήνης.

To «ZaZ» ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική για 80 ημέρες

Ένα σπέσιαλ μενού μύησης στην καυτή νοτιοαμερικάνικη κουζίνα σερβίρει εδώ και λίγες ημέρες το όμορφο all day στέκι της Παλλήνης. Στον ένθετο κατάλογο, που θα δίνει το «παρών» στα τραπέζια για δύο περίπου μήνες, οι προτάσεις εμπνέονται από το Μεξικό και το Περού μέχρι την Ουρουγουάη και τη Βραζιλία, φτιάχνοντας ένα ενδιαφέρον γευστικό μωσαϊκό.

Την αρχή κάνουν ενδιαφέρουσες σαλάτες κι από εκεί και πέρα σειρά έχουν οι πολύχρωμες tex mex λιχουδιές –από spicy burritos και enchiladas μέχρι tostadas με γαρίδα και pico de gallo αλλά και ιδιαίτερα tacos με κοτόπουλο ή χοιρινό Iberico με μαρμελάδα από καυτερές πιπεριές, ανανά και κόλιανδρο. Η μοδάτη κουζίνα του Περού εκπροσωπείται με ένα σεβίτσε λευκού ψαριού, με μοσχολέμονο, γλυκοπατάτα, καλαμπόκι και κρεμμύδι, καθώς και δυο ειδών σουβλάκια anticucho (γαρίδα και κοτόπουλο), ενώ δεν λείπει μια μικρή ενότητα αφιερωμένη στα κρεατικά. Γλυκό φινάλε με churros πασπαλισμένα με περουβιανό κακάο αλλά και μιλφέιγ με σάλτσα καραμέλας αρωματισμένη με τσίλι.

Περισσότερες πληροφορίες

Zaz

Εσπερίδων 3 και Λεωφ. Λαυρίου, Κάντζα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Εσύ πού θα δώσεις τους φετινούς… Χρυσούς Σκούφους σου;

Γίνε κι εσύ αξιολογητής στο Βραβείο Κοινού των Χρυσών Σκούφων 2023 και ζήσε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

03/10/2022

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.