«Nest»: πανοραμική θέα από το καινούργιο roof top της Καστέλλας

Το «Nest restaurant & bar» απλώνει νωχελικά τα ντιζαϊνάτα τραπέζια του σ’ έναν άνετο, μοντέρνο χώρο, ταιριαστό με την comfort, μοντέρνα κουζίνα του ταλαντούχου σεφ Γιώργου Μπάκα.

«Nest»: πανοραμική θέα από το καινούργιο roof top της Καστέλλας

Με το που βγαίνεις στο rooftop του νέου ξενοδοχείου The Alex by Santikos Collection, μια αετοφωλιά στον λόφο της Καστέλλας, σου κόβεται η ανάσα με την εντυπωσιακή θέα 360ο, από ανατολή ως δύση κι από Υμηττό μέχρι αθηναϊκή ριβιέρα, Αίγινα και βάλε. Με αυτό το μοναδικό ατού, το «Nest restaurant & bar» απλώνει νωχελικά τα ντιζαϊνάτα τραπέζια του σ’ έναν άνετο, μοντέρνο χώρο, ταιριαστό με την comfort, μοντέρνα κουζίνα του ταλαντούχου σεφ Γιώργου Μπάκα, που αγαπά τη φρέσκια, εποχική κουζίνα με ελληνική και Μεσογειακή έμπνευση.

Έτσι, έξυπνα κλείνει το μάτι η μαστίχα στο καρπάτσιο λαβράκι, ενώ το τρυφερό μοσχαράκι με tataki τόνου και αφρό από τόνο Αλοννήσου είναι μια φρέσκια εκδοχή του vitello tonnato. Η ελληνική έμπνευση συνεχίζεται στο ριζότο λαχανικών με μνήμη «γεμιστών» μαζί με μους φέτας, αλλά και στη νόστιμη τσιπούρα σωτέ, με κολοκυθοανθό γεμιστό με τραχανότο λαχανικών και θαλασσινών και, ακόμα περισσότερο, στη σέλα αρνιού επάνω σε αλμύρα και βλίτα, που συνοδεύεται από κρητικό ξίγαλο.

«Nest»: πανοραμική θέα από το καινούργιο roof top της Καστέλλας - εικόνα 1

Επαρκής λίστα κρασιών, αλλά μπορείς να συνοδεύσεις και με κάποιο κοκτέιλ, που θα σου φέρουν πρόθυμα από το μπαρ, στον ίδιο χώρο. Το πακέτο δείχνει ιδανικό και για επετειακές -μικρές ή μεγάλες- συγκεντρώσεις, καθώς συνδυάζει το ρομαντικό στοιχείο της ατμόσφαιρας με μια νόστιμη κουζίνα και, βέβαια, με τα κοκτέιλ του μπαρ.

Περισσότερες πληροφορίες

Νεστ

(ξεν. «The Alex») Λεωφ. Αλ. Παπαναστασίου 109, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η αυθεντική Αγιορείτικη κουζίνα ταξίδεψε στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Η κοσμοπολίτικη αύρα του Ark συνάντησε την απόλυτη λιτότητα, την παράδοση και την πνευματικότητα της μοναστηριακής γαστρονομίας, φιλοξενώντας έναν από τους πιο εμβληματικούς εκπροσώπους της: τον Πατέρα Νικήτα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
19/05/2026

"Βαγγέλης και ο Αλέκος": Εκεί που τα μαγειρευτά γίνονται βραδινή υπόθεση μαζί με Negroni

Μαγειρευτά με μεζεδίστικη διάθεση, μια φανταστική αυλή και μια ατμοσφαιρική στοά (ταυτόχρονα) μαζί με Negroni και οικείο τόνο. Στο "Βαγγέλης και ο Αλέκος" στο Νέο Κόσμο, το παράδοξο πέτυχε.

Το πιο περιζήτητο bar restaurant της Μυκόνου επιστρέφει για ένα ακόμη καλοκαίρι

Ένα νέο θερινό κεφάλαιο ξεκινά στο Nōema, το οποίο καλωσορίζει και πάλι επισκέπτες από όλον τον κόσμο να ζήσουν την ουσία της σύγχρονης κυκλαδίτικης φιλοξενίας και να γνωρίσουν μια ελληνική κουζίνα που πατά στη νοστιμιά του τώρα.

Το Kastri Gardens επιστρέφει με ένα Opening στον καταπράσινο κήπο του Domotel Kastri

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, θεματικά events και summer happenings, περιμένουν το κοινό να ανακαλύψει νέες αφορμές για καλοκαιρινές στιγμές στην πόλη.

Το πιο θρυλικό ιταλικό οινοποιείο έρχεται στην Αθήνα μόνο για ένα βράδυ

Μερικές από τις πιο εμβληματικές ιταλικές ετικέτες του θρυλικό οινοποιείου Gaja συναντούν την κουζίνα του Άρη Βεζενέ σε ένα σπάνιο wine pairing δείπνο.

Ένα ανοιξιάτικο μενού γεμάτο ελληνοασιάτικο umami στην αυλή του Garum

Στη δροσερή αυλή του Μετς, το Garum παρουσιάζει το νέο μενού του όπου ελληνικές πρώτες ύλες και ασιατικές τεχνικές συνθέτουν μια από τις πιο ιδιαίτερες γευστικές εμπειρίες.