Νόστιμα νέα από τις Κυκλάδες

Ανανεωμένο υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι το ρομαντικό εστιατόριο «Alios Ilios», ενώ και η Νάξος μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι της γαστρονομίας.

Νόστιμα νέα από τις Κυκλάδες

Ανανεωμένο υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι το ρομαντικό εστιατόριο «Alios Ilios» (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2019) στο πολυτελές ξενοδοχείο «Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa» (2897502151) στη Σαντορίνη. Ο νέος σεφ Βασίλης Κατσίκας προτείνει δημιουργικές εκδοχές κλασικών πιάτων, όπως ο τραχανάς, το παστίτσιο ή το φρικασέ. Ιντριγκαδόρικη ιδέα το ορεκτικό «Παλικάρια», μια συνταγή των αρχαίων Κρητών σε σύγχρονη εκδοχή. Κι όλα αυτά με απλόχερη θέα στη μαγευτική δύση του ήλιου της Οίας.

Νόστιμα νέα από τις Κυκλάδες - εικόνα 1
«Barozzi»

Δυνατά μπαίνει στο παιχνίδι της γαστρονομίας η Νάξος καθώς ο βραβευμένος σεφ Γκίκας Ξενάκης (Χρυσός Σκούφος 2019 για το εστιατόριο «Aleria») έχει αναλάβει ως consulting chef του πολύ κομψού εστιατορίου «Barozzi» (2285027672) στην παραλία του Αγίου Γεωργίου, με chef de cuisine τον Κωνσταντίνο Βότανο. Το μενού εστιάζει στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα ενσωματώνοντας πολλά ναξιώτικα προϊόντα, ορισμένα από τα οποία σε συνεργασία με τοπική βιολογική φάρμα και πιάτα όπως το ντολμαδάκι από ταρτάρ ναξιώτικου μοσχαριού, τσιπς αμπελόφυλλου αφράτο αβγολέμονο κρύο και λάδι άνηθου και το κατσικάκι με μελιτζάνα, κιτρολέμονο και κατσικίσιο τυρί.

Barilla Masters of Pasta

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.