Νέα εποχή για το «Kool Life»

Νέα γαστρονομική εποχή για το εστιατόριο του «Life Gallery» στην Εκάλη με τη σφραγίδα του Γιάννη Μπαξεβάνη και head chef τον βραβευμένο και επί σειρά ετών συνεργάτη του Διονύση Ζαχαρόπουλο.

Νέα εποχή για το «Kool Life»

Το ντιζαϊνάτο ατμοσφαιρικό εστιατόριο με τη μοντέρνα λιτή αισθητική και τα ενδιαφέροντα arty στοιχεία, αποκτά ξεχωριστό γαστρονομικό ενδιαφέρον καθώς εγκαινίασε τη συνεργασία του με τον σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη ως executive chef των ξενοδοχείων του ομίλου bluegr Hotels & Resorts (Minos Beach art hotel, Minos Palace hotel & suites, Candia Park Village στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη και Life Gallery Αthens στην Αθήνα).

Aπό τους πρωτεργάτες της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας και μαχητικός υπέρμαχος των τοπικών ελληνικών προϊόντων και της ελληνικής κουζίνας, ο Γιάννης Μπαξεβάνης βρίσκεται σε σχέση ζωής με την κρητική γαστρονομία. Δίδαξε στους νεότερους σεφ τα κρητικά άγρια χόρτα και τα βότανα, τα σύστησε στο εξωτερικό, έβαλε στην καθημερινότητα των εστιατορίων σε όλη την Ελλάδα το χαρουπόψωμο, ερμήνευσε τις παραδοσιακές κρητικές συνταγές στη σύγχρονη γαστρονομική γλώσσα. Ο σεφ Διονύσης Ζαχαρόπουλος έχει συμπορευτεί επί μακρόν με τον Γιάννη Μπαξεβάνη («Δύο Μαζί», «Αλεπού», στο ελβετικό Lausagne Palace, «6 Κλειδιά» στο Πήλιο όπου και βραβεύθηκε επανειλημμένα με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας), μοιράζεται με τον μέντορά του τις ίδιες αρχές και κινείται στην ίδια αντίληψη σχετικά με το «τι και το πως» όσον αφορά την εξέλιξη της ελληνικής κουζίνας.

Νέα εποχή για το «Kool Life» - εικόνα 1

Το καινούργιο μενού συνταιριάζει τη χαρακτηριστική «μπαξεβάνια» χρήση των κρητικών βοτάνων, χόρτων και συνταγών με τη στιβαρή συνύπαρξη απαλών και δυναμικών γεύσεων και τα πρώτα δείγματα της νέας φάσης, είναι ερεθιστικά.

Κάνοντας μια επιλογή από τα πιάτα που δοκίμασα, θα σταθώ στην κακαβιά με πετρόψαρα και αχινό η οποία συνοδεύεται όμορφα από μια φρέσκια μους σταμναγκάθι. Πολύ καλή είναι επίσης η βελούδινη χειροποίητη λακέρδα που συνοδεύεται από πανακότα καπνιστής ρέγγας και παραπέμπτει σε μια εξευγενισμένη εκδοχή των παραδοσιακών αλίπαστων. Στα μείον του πιάτου η συνοδευτική σάλτσα από ξυνήθρα που είναι πικρή, χωρίς τη λεπτή ξινούτσικη γεύση που θα έντυνε αρμονικά το πιάτο.

Νέα εποχή για το «Kool Life» - εικόνα 2

Signature πιάτο του σεφ το αφράτο σπεντζοφάι με «ριζότο» πατάτας, αβγό ποσέ με κρέμα από καπνιστό τυρί Μετσόβου και φέτες από λευκή τρούφα που ανακαλεί τη γεύση του γνωστού πιάτου και θα κέρδιζε περισσότερους πόντους αν το ριζότο ήταν σωστά χυλωμένο. Ένα ακόμα πιάτο που μένει στη μνήμη είναι το εξαιρετικό μπαρμπούνι με κρούστα ελιάς. Γλυκιά και απαλή η σάρκα του ψαριού συμπληρώνεται τέλεια από την αλμυρούτσικη, τραγανή κρούστα της ελιάς και τις εναλλαγές των υφών από τα υπόλοιπα στοιχεία της πρότασης. Τέλος το πεντανόστιμο αρνάκι καρέ με ασκολύμπρους, ντολμαδάκι από σέσκουλο με γέμιση κρητικής κρεατότουρτας και κρέμα από λαγόχορτο συγκεντρώνει σε ένα τόπο, δύο κλασικά της κρητικής κουζίνας με τον πιο εξευγενισμένο τρόπο.

Από τα επιδόρπια ξεχώρισα κυρίως τη δροσερή και σοφιστικέ κρέμα λευκής σοκολάτας με γιαούρτι, μαστίχα, μαρέγκες λουΐζας και σορμπέ φράουλα. Καθώς ο καιρός ξανοίγει, η φυσική συνέχεια της σάλας με τον υπέροχο κήπο του ξενοδοχείου υπόσχεται ρομαντικά δείπνα κάτω από τα εντυπωσιακά φωτιστικά με το πλήθος των μικρών καλαμένιων καλαθιών που κρέμονται πάνω από τα τραπέζια και τα τεράστια πεύκα που τον περιβάλλουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.