«Madame Phu Man Chu» με βιετναμέζικο κουλέρ λοκάλ

Από τη μία ο τεράστιος φουσκωτός δράκος που διατρέχει την οροφή πάνω από το κεφάλι σου και από την άλλη τα άφθονα mix ’n’ match memorabilia φτιάχνουν ατμόσφαιρα στο hot στέκι του κέντρου.

«Madame Phu Man Chu» με βιετναμέζικο κουλέρ λοκάλ

Έχει μια ροπή προς τον εξωτισμό ο Κωνσταντίνος Ζουγανέλης («Bar Guru Bar», «Buba») και η νέα του πρόταση δεν αποτελεί εξαίρεση. Από τη μία ο τεράστιος φουσκωτός δράκος που διατρέχει την οροφή πάνω από το κεφάλι σου από την άλλη τα άφθονα mix n match memorabilia, δημιουργούν ατμόσφαιρα βιετναμέζικου κουλέρ λοκάλ στα ελάχιστα τετραγωνικά του μαγαζιού που δεν χωρά τραπέζια παρά μόνο ψηλά σκαμπό μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα και τη μικρή μπάρα.

«Madame Phu Man Chu» με βιετναμέζικο κουλέρ λοκάλ - εικόνα 1

Καθώς οι βιετναμέζικες γευστικές ατραποί δεν είναι τόσο πολυπερπατημένες στην πόλη μας, το fixed menu που περιλαμβάνει περί τα 7-8 πιάτα είναι μια καλή ιδέα για να πάρετε μια γεύση και μάλιστα σε καλή τιμή (€ 25 κατ’άτομο). Τα πιάτα είθισται να εναλλάσσονται, ωστόσο δεν αποκλείεται να πετύχετε μια εξαιρετική σούπα ντομάτας με μύδια και τζίντζερ ή τα κομψά spring rolls με γαρίδα και χοιρινό τα οποία θα βουτήξετε στην spicy συνοδευτική σος και θα τυλίξετε σε δροσερά μαρουλόφυλλα.

«Madame Phu Man Chu» με βιετναμέζικο κουλέρ λοκάλ - εικόνα 2

Κεφάλαιο από μόνα τους είναι τα ξεχωριστά βιετναμέζικα «καλαμάκια», όπως λ.χ. με κοτόπουλο ή με μοσχάρι και λέμονγκρας, τα οποία κατεβαίνουν από τη φωτιά άψογα ψημένα και χαρίζουν νοστιμιά, ενώ το Bun cha με χοιρινό και μπέικον σε ζωμό με νούγες είναι ένα εξωτικό πιάτο που αξίζει να βρει τη θέση του στον… πάγκο σας. Κάποιες από τις προτάσεις περιλαμβάνονται και στο μικρό κατάλογο, αν θέλετε να παραγγείλετε a la carte, φροντίζοντας σε κάθε περίπτωση να σβήσετε την εξωτική κάψα με μια βιετναμέζικη μπίρα Saigon. Κρατήσεις δεν γίνονται, οπότε καλό είναι να πάτε σχετικά νωρίς για να αποφύγετε την αναμονή.

Περισσότερες πληροφορίες

Madame Phu Man Chu

Πραξιτέλους 36, κέντρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Νέα βιογραφία ρίχνει φως στις τελευταίες ημέρες του Anthony Bourdain

Το βιβλίο "Down and Out in Paradise: The Life of Anthony Bourdain", του δημοσιογράφου Charles Leerhsen εστιάζει στις τελευταίες ημέρες και ώρες του εκλιπόντος σεφ, προκαλώντας την κριτική ορισμένων μελών του στενού κύκλου του.

06/10/2022

Diego

Με street latino αύρα και fusion εξωτισμό στις γεύσεις,το δημιούργημα του Βασίλη Στεφανάκη δίνει άλλον αέρα στην Αδριανού, το Μοναστηράκι και το Θησείο.

Gaku

Ένα από τα δυνατά, όμορφα και μοντέρνα πόστα γιαπωνέζικης γαστρονομίας στο κέντρο της Αθήνας.

"Pinktober" στο Hard Rock Cafe® Athens με tacos από την Dominique Crenn

Το Hard Rock Cafe® Athens στηρίζει την προσπάθεια ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού στην 23η ετήσια εκστρατεία "Pinktober" της Hard Rock International λανσάροντας ένα limited edition πιάτο με την υπογραφή της τριάστερης σεφ Dominique Crenn.

"Φάρσα ή κέρασμα;": Τα TGI Fridays™ σε Halloween διάθεση

Η γνωστή αλυσίδα εστιατορίων συνεργάζεται με το αγαπημένο brand "Cap Cap" λανσάροντας τέσσερα γλυκά με "spooky twist" και έμπνευση το Halloween.

To "Cinco de Mayo" φέρνει μεξικάνικη αλεγκρία στη Δεκελείας

Η νέα άφιξη στην πιάτσα της Νέας Φιλαδέλφειας συνδυάζει τη θέρμη μιας παραδοσιακής hacienta με τη βαθιά νόστιμη μεξικάνικη γευστική κουλτούρα.

Πού θα φας διαβολεμένα νόστιμα tacos στην Αθήνα

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για τη σημερινή Taco Day (4/10).