Ο «Τζίτζικας και Μέρμηγκας» της Κηφισιάς γίνεται 10 ετών

Και το γιορτάζει μέχρι τις 7/11 σε... αναμμένα κάρβουνα, κερνώντας κρασί.

Ο «Τζίτζικας και Μέρμηγκας» της Κηφισιάς γίνεται 10 ετών

Τα δέκατα γενέθλιά του γιορτάζει ο «Τζίτζικας και Μέρμηγκας» της Κηφισιάς, το ένα από τα τέσσερα μέλη της οικογένειας των ζεστών εστιατορίων με το νοσταλγικό ντιζάιν που απλώνεται ακόμα στο Σύνταγμα, το Χαλάνδρι και τα Πατήσια.

Το εστιατόριο στον πεζόδρομο της οδού Δροσίνη θα βρίσκεται μέχρι τις 7/11 σε... αναμμένα κάρβουνα, δίνοντας έμφαση στα εκλεκτά κρεατικά στη σχάρα, προσφέροντας για κέρασμα ένα ποτήρι κρασί από επιλεγμένα ελληνικά οινοποιεία.

Τα εορταστικά πιάτα περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε άλλα, πανσετάκια μαριναρισμένα στα κάρβουνα με ζεστή λαχανοσαλάτα αρωματισμένη με ξινόμηλο και μαντζουράνα (με κέρασμα ένα ποτήρι Αγιωργίτικο «Παπαϊωάννου»), σταβλίσια μπριζόλα στα κάρβουνα με ψητή ντομάτα και πατάτες baby (με κέρασμα ένα ποτήρι βιολογικό merlot «Πόρτο Καρράς») αλλά και picanha black angus με πουρέ παντζαριού αρωματισμένο με λάδι λευκής τρούφας και κέρασμα ένα ποτήρι από το επετειακό «Είκοσι» (Syrah, Merlot και Ξινόμαυρο), εμφιαλωμένο ειδικά για την περίσταση.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Δροσίνη 12-14, Κηφισιά
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μία ωραία μίνι πιάτσα φτιάχνεται στην Κλεισόβης

Τρία πολύ αξιόλογα μαγαζιά ίσως και να γίνουν αφορμή για να σχηματιστεί μία όμορφη συνθήκη εξόδου, σε μια μάλλον underground πινέζα των Εξαρχείων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/01/2026

Στη Βούλα παίζει η ίσως πιο γαστρονομική πίτσα της Αθήνας

Τι ακριβώς συμβαίνει στα ζυμαρένια δρώμενα του Etien Pizza Bar και γιατί αξίζει να δοκιμάσεις την περίφημη gastropizza του.

Τι περιμένουμε από τα εστιατόρια και το σύμπαν της γεύσης το 2026

Τάσεις, γεγονότα, υλικά, συνήθειες και όλα όσα θα κάνουν (μάλλον) την εμφάνισή τους στο ευ τρώγειν γίγνεσθαι, τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Το Makris Athens ξεκινά μια σειρά από άχαστα 4-hands dinners για το 2026

Αρχή στις 27/01, με τον διάστερο σεφ Dominik Hartmann από το εστιατόριο Magdalena, στο Σβυτς της Ελβετίας.

New Year, New Sounds στο 'Sister'

Το θαυμάσιο bar-restaurant του Ψυχικού ξεκινά μουσικά το νέο έτος.

Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας που ξεχωρίσαμε το 2025

Καφενεία και αναψυκτήρια, ταβέρνες και μητροπολιτικά στέκια, κουζίνες μακρινές και κοντινές - όλα τα φρέσκα σημεία ενδιαφέροντος που είχαν κάτι να πουν αυτή τη χρονιά.

Τα πρωινά της Πρωτοχρονιάς: Υποδεχόμαστε το 2026 με νοστιμιά από νωρίς

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να υποδεχτεί κανείς τη νέα χρονιά, αλλά λίγοι είναι τόσο ουσιαστικοί –και τόσο απολαυστικοί– όσο ένα πρωτοχρονιάτικο πρωινό ή ένα γενναιόδωρο brunch, που συνδυάζει άψογο σέρβις, μαγευτικές βίστες και – το κυριότερο – αξέχαστες γεύσεις. Ιδού μερικές στάσεις που αξίζουν μια θέση στο πρωτοχρονιάτικο GPS μας.