Bar.B.Q | Tο κρέας στο μάξιμουμ

Ένα εστιατόριο που ήταν ήδη στην καρδιά μας προτού το κρέας εξελιχτεί σε μία από τις πιο δυνατές τάσεις της πόλης και συνεχίζει εξίσου δυναμικά.

Bar.B.Q | Tο κρέας στο μάξιμουμ

Με κάθε δυνατό τρόπο βασιλεύει το κρέας στο «Bar.B.Q». Η ατόφια χάρη του ξεδιπλώνεται σε ένα ταρτάρ ή ένα μοσχαρίσιο καρπάτσιο με παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης. Μετά έρχονται κάτι απίθανα παναρισμένα αβγά, τύπου Scotch eggs, με κιμά από λουκάνικο salsiccia, και μικρά tacos με ψαρονέφρι, ντομάτα, μαρούλι και τσένταρ, μια γλυκοφάγωτη μπολονέζ, ένα (αμερικάνικο ή αργεντίνικο) rib eye κι ένα strip loin ζουμερά και χυμώδη...

Bar.B.Q | Tο κρέας στο μάξιμουμ - εικόνα 1

Πάνε δέκα χρόνια από τότε που πρωταντικρίσαμε τα ιδιόμορφα σουρεαλιστικά έργα του Jon Saudek πάνω από τις φωτιές της ανοιχτής κουζίνας και το φάσμα των κρεατοεπιλογών πλουτίζει συνεχώς. Με συνταγές κλασικές και πιο μοντέρνες και δυνατό ατού το value for money, αυτό το όμορφο, σύγχρονο μαγαζί­ που ήταν ήδη στην καρδιά μας προτού το κρέας εξελιχτεί σε μία από τις πιο δυνατές τάσεις της πόλης, είναι από τους πιο σταθερούς του εκπροσώπους.

Bar.B.Q | Tο κρέας στο μάξιμουμ - εικόνα 2

Εξήντα πέντε ετικέτες από τον ελληνικό με ολίγον από διεθνή αμπελώνα –αν θέλεις ένα Βrunello ή ένα Barolo ας πούμε–, πολλές επιλογές κρασιού με το ποτήρι και δεκαπέντε μπίρες συνοδεύουν επάξια τη μεγάλη κρεατική γκάμα, ενώ για το τέλος σας επιφυλάσσουν δροσερό, γλυκό φινάλε: μια σπιρτόζικη τάρτα λεμονιού που σερβίρεται με σορμπέ βατόμουρο καθώς και σου γεμιστά με μους γιαουρτιού και γλυκό κουταλιού βύσσινο, σε καλοκαιρινό mood, με τις τζαμαρίες της πρόσοψης να έχουν εξαφανιστεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα κυριακάτικα τραπέζια της Αθήνας που αξίζει να δοκιμάσεις

Και brunch και lunch, σε τραπέζια που αξίζουν την προσοχή σου για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
07/12/2025

Λένε πως αυτά τα κεμπαπάκια στην Κυψέλη είναι από τα πιο ζουμερά της πόλης

Με φόντο την πλατεία του Άγιου Γεώργιου, τα απολαμβάνεις μαζί με άλλες λιχουδιές σε έναν χώρο γεμάτο ζεστασιά.

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.