Bar.B.Q | Tο κρέας στο μάξιμουμ

Ένα εστιατόριο που ήταν ήδη στην καρδιά μας προτού το κρέας εξελιχτεί σε μία από τις πιο δυνατές τάσεις της πόλης και συνεχίζει εξίσου δυναμικά.

Bar.B.Q | Tο κρέας στο μάξιμουμ

Με κάθε δυνατό τρόπο βασιλεύει το κρέας στο «Bar.B.Q». Η ατόφια χάρη του ξεδιπλώνεται σε ένα ταρτάρ ή ένα μοσχαρίσιο καρπάτσιο με παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης. Μετά έρχονται κάτι απίθανα παναρισμένα αβγά, τύπου Scotch eggs, με κιμά από λουκάνικο salsiccia, και μικρά tacos με ψαρονέφρι, ντομάτα, μαρούλι και τσένταρ, μια γλυκοφάγωτη μπολονέζ, ένα (αμερικάνικο ή αργεντίνικο) rib eye κι ένα strip loin ζουμερά και χυμώδη...

Bar.B.Q | Tο κρέας στο μάξιμουμ - εικόνα 1

Πάνε δέκα χρόνια από τότε που πρωταντικρίσαμε τα ιδιόμορφα σουρεαλιστικά έργα του Jon Saudek πάνω από τις φωτιές της ανοιχτής κουζίνας και το φάσμα των κρεατοεπιλογών πλουτίζει συνεχώς. Με συνταγές κλασικές και πιο μοντέρνες και δυνατό ατού το value for money, αυτό το όμορφο, σύγχρονο μαγαζί­ που ήταν ήδη στην καρδιά μας προτού το κρέας εξελιχτεί σε μία από τις πιο δυνατές τάσεις της πόλης, είναι από τους πιο σταθερούς του εκπροσώπους.

Bar.B.Q | Tο κρέας στο μάξιμουμ - εικόνα 2

Εξήντα πέντε ετικέτες από τον ελληνικό με ολίγον από διεθνή αμπελώνα –αν θέλεις ένα Βrunello ή ένα Barolo ας πούμε–, πολλές επιλογές κρασιού με το ποτήρι και δεκαπέντε μπίρες συνοδεύουν επάξια τη μεγάλη κρεατική γκάμα, ενώ για το τέλος σας επιφυλάσσουν δροσερό, γλυκό φινάλε: μια σπιρτόζικη τάρτα λεμονιού που σερβίρεται με σορμπέ βατόμουρο καθώς και σου γεμιστά με μους γιαουρτιού και γλυκό κουταλιού βύσσινο, σε καλοκαιρινό mood, με τις τζαμαρίες της πρόσοψης να έχουν εξαφανιστεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

4 καφενεία για κάθε γούστο στο αθηναϊκό κέντρο

Κάθε ένα με το δικό του ξεχωριστό στυλ και ιστορία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/11/2025

Ένα από τα πιο φημισμένα μπιστρό του Λονδίνου έρχεται στο Παγκράτι

Το Ex Machina υποδέχεται το Bistro Freddie στις 29 Νοεμβρίου, για μια μοναδική βραδιά γεύσης.

Στο Ελ. Βενιζέλος, για ένα εστιατόριο-έκπληξη

Γνώριζες πώς μπορείς να απολαύσεις πιάτα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη ματιά, παρατηρώντας αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται;

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Bagatelle Athens

Το διάσημο global spot γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, τo Σάββατο 22 Νοεμβρίου.

Ολόφρεσκο μενού στο πιο προνομιούχο "Balcony" με θέα την Ακρόπολη

Κομψό μπαλκόνι στο Κουκάκι "μαγειρεύει" καινούργιες προτάσεις μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.