Bar.B.Q | Tο κρέας στο μάξιμουμ

Ένα εστιατόριο που ήταν ήδη στην καρδιά μας προτού το κρέας εξελιχτεί σε μία από τις πιο δυνατές τάσεις της πόλης και συνεχίζει εξίσου δυναμικά.

Bar.B.Q | Tο κρέας στο μάξιμουμ

Με κάθε δυνατό τρόπο βασιλεύει το κρέας στο «Bar.B.Q». Η ατόφια χάρη του ξεδιπλώνεται σε ένα ταρτάρ ή ένα μοσχαρίσιο καρπάτσιο με παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης. Μετά έρχονται κάτι απίθανα παναρισμένα αβγά, τύπου Scotch eggs, με κιμά από λουκάνικο salsiccia, και μικρά tacos με ψαρονέφρι, ντομάτα, μαρούλι και τσένταρ, μια γλυκοφάγωτη μπολονέζ, ένα (αμερικάνικο ή αργεντίνικο) rib eye κι ένα strip loin ζουμερά και χυμώδη...

Bar.B.Q | Tο κρέας στο μάξιμουμ - εικόνα 1

Πάνε δέκα χρόνια από τότε που πρωταντικρίσαμε τα ιδιόμορφα σουρεαλιστικά έργα του Jon Saudek πάνω από τις φωτιές της ανοιχτής κουζίνας και το φάσμα των κρεατοεπιλογών πλουτίζει συνεχώς. Με συνταγές κλασικές και πιο μοντέρνες και δυνατό ατού το value for money, αυτό το όμορφο, σύγχρονο μαγαζί­ που ήταν ήδη στην καρδιά μας προτού το κρέας εξελιχτεί σε μία από τις πιο δυνατές τάσεις της πόλης, είναι από τους πιο σταθερούς του εκπροσώπους.

Bar.B.Q | Tο κρέας στο μάξιμουμ - εικόνα 2

Εξήντα πέντε ετικέτες από τον ελληνικό με ολίγον από διεθνή αμπελώνα –αν θέλεις ένα Βrunello ή ένα Barolo ας πούμε–, πολλές επιλογές κρασιού με το ποτήρι και δεκαπέντε μπίρες συνοδεύουν επάξια τη μεγάλη κρεατική γκάμα, ενώ για το τέλος σας επιφυλάσσουν δροσερό, γλυκό φινάλε: μια σπιρτόζικη τάρτα λεμονιού που σερβίρεται με σορμπέ βατόμουρο καθώς και σου γεμιστά με μους γιαουρτιού και γλυκό κουταλιού βύσσινο, σε καλοκαιρινό mood, με τις τζαμαρίες της πρόσοψης να έχουν εξαφανιστεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι τρώει ο Πάπας και οι Καρδινάλιοι μέσα στο Κονκλάβιο;

Ισχύει ότι οι μερίδες τους μειώνονται όταν αργούν να βγάλουν απόφαση;

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
09/05/2025

TwentyFive: Το εστιατόριο των Alec Peters & Γιώργου Τσούλη στο Μικρολίμανο

Το fine comfort steakhouse στον Πειραιά έκανε ντεμπούτο στα της εστίασης δρώμενα και ήδη συζητιέται.

Λένε πως στα Μελίσσια παίζει μια από τις καλύτερες σούβλες της Αθήνας

Σπεσιαλιτέ αφτιασίδωτες και κρεατικά που περνούν μαστόρικα πάνω από τις φλόγες φτάνουν στο τραπέζι, αχνιστά και λιμπιστικά.

"La Bottega Da Marco", μια νέα άφιξη... πιο ιταλική δεν γίνεται

Στην ολόφρεσκη "La Bottega Da Marco" δεν μιλάμε απλώς για "ιταλικό φαγητό". Μιλάμε για γνήσια ιταλική γεύση, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Τι παίζει με το boba tea στην Αθήνα

Tο γευστικό τσάι με τις πέρλες ταπιόκα που σκάνε στο στόμα δείχνει να έχει τη στιγμή του -και το κοινό του- στην πόλη.

Sani Gourmet 2025: Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπά στη Χαλκιδική

Ο βραβευμένος θεσμός του Sani Resort αναδεικνύει και φέτος την Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με το πιο πολυβραβευμένο resort της χώρας να υποδέχεται κορυφαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης για άλλη μια χρονιά.

Σεράμικο

Το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου" συνεχίζει τη διαδρομή του στη μοντέρνα καλοφαγία της μοιρασιάς, μιξάροντας παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς στη φιλοσοφία της γαστροταβέρνας.