4 νόστιμες στοές ντυμένες χριστουγεννιάτικα

Διαλέξτε σκηνικό: όλες υποδέχονται τις γιορτές γεμάτες ζωντάνια, κεντημένες με κάθε λογής στολίδια κι είναι ό,τι πρέπει για μια στάση μετά τα ψώνια, τις βόλτες ή το θέατρο στο κέντρο.

4 νόστιμες στοές ντυμένες χριστουγεννιάτικα

Διαλέξτε σκηνικό: όλες υποδέχονται τις γιορτές γεμάτες ζωντάνια, κεντημένες με κάθε λογής στολίδια, έχουν προτάσεις για φαγητό και ποτό κι είναι ό,τι πρέπει για μια στάση μετά τα ψώνια, τις βόλτες ή το θέατρο στο κέντρο.

#1 Στοά Κουρτάκη: Άσπρο φωτεινό

4 νόστιμες στοές ντυμένες χριστουγεννιάτικα - εικόνα 1

Στο πολυσύχναστο «Νοel» στην Κολοκοτρώνη είναι πάντα Χριστούγεννα, αλλά τώρα που έχει μεταμορφωθεί σε ένα φανταστικό χιονισμένο δάσος ακόμη πιο πολύ. Έχει άλλη αίσθηση να τρως ή να πίνεις τον καφέ ή το κοκτέιλ σου (κάτι μάθαμε για καινούργια λίστα) κάτω από μια «βροχή» από φωτάκια που ρέουν από το ταβάνι, λευκές μπάλες και λουλούδια, ασπροντυμένους καλικάντζαρους κλεισμένους σε κλουβάκια και λευκά στρατιωτάκια. Νιώθεις σαν να μπήκες σε παραμύθι.

#2 Πανεπιστημίου 10: Αστική αύρα

4 νόστιμες στοές ντυμένες χριστουγεννιάτικα - εικόνα 2

Είναι «παριζιάνικη» στο έμπα, όπου η boulangerie-patisserie Paul έχει φορτώσει τη βιτρίνα της με γιορτινά καλούδια. Στο βάθος όμως είναι κρεατοκρατούμενη: το «Τηλέμαχος Athens» έχει στολίσει το δέντρο του με κόκκινες και χρυσές μπάλες κι έχει ανεβάσει τα γευστικά βολτ με ένα φοβερό φιλέτο από αρνάκι γάλακτος (ο Γιώργος Τσιλιγκίρης ορκίζεται στο όνομά του) κι ένα πολύτιμο ταρτάρ (Fassona Piemontese) με φρέσκια λευκή τρούφα, σοβαρό δέλεαρ για τους aficionados του κρέατος.

#3 Στοά Σπυρομήλιου: Κοσμοπολίτικη γοητεία

4 νόστιμες στοές ντυμένες χριστουγεννιάτικα - εικόνα 3

Ακόμη πιο λαμπερή τώρα που είναι πασπαλισμένη με γιορτινή αστερόσκονη, η εντυπωσιακή στοά στην καρδιά του City Link έχει πολλές προτάσεις all day καλοπέρασης. Πιείτε τον εσπρέσο σας στο «Clemente VIII», που με τα ζωγραφισμένα ταβάνια του θυμίζει τα cafes του Τορίνο, καθίστε στο κομψό «Pasaji», όπου ο Άρης Τσανακλίδης και η ομάδα του παντρεύουν γεύσεις της Ελλάδας και του κόσμου, στο όμορφο «City Bistro» και το αγαπημένο των θεατρόφιλων «Bar de Τheatre».

#4 Στοά Ράλλη: Οινικό στολίδι

4 νόστιμες στοές ντυμένες χριστουγεννιάτικα - εικόνα 4

Φωτισμένο, στολισμένο, ατμοσφαιρικό, με jazzy soundtrack, αυτό το «στωικό» σενάριο στη Γεωργίου Σουρρή, μερικά βήματα από την Πλατεία Συντάγματος, δεν θέλει και πολύ για να σε βάλει σε σαμπανιζέ mood. Η πλούσια λίστα του «By the Glass», βέβαια, σου δίνει πολλές ευκαιρίες να ανεβάσεις το οινικό σασπένς και η κουζίνα σιγοντάρει χριστουγεννιάτικα, με πιάτα όπως το φιλέτο φραγκόκοτας με λευκή τρούφα, κουλί πράσου και νιόκι πατάτας και η μοσχαρίσια ουρά με κάστανα, ψητά κρεμμύδια και πολέντα.

Περισσότερες πληροφορίες

Pasaji

Bουκουρεστίου & Στοά Σπυρομήλιου (City Link), κέντρο
  • Εστιατόρια

By the Glass

Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων (Στοά Ράλλη), Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Noel

Κολοκοτρώνη 59Β, κέντρο
  • Bars

Τηλέμαχος Athens

Πανεπιστημίου 10 (στοά), Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Clemente VIII

Βουκουρεστίου 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν και πάλι στην Αθήνα

Η έκθεση που έφερε στην Αθήνα τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδος με τα κρασιά τους επανέρχεται αυτή τη Δευτέρα στη "Μεγάλη Βρεταννία".

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
28/01/2023

Κάτω στον Πειραιά… στον "Papafigo"

Από ναυτικό όρο δανείζεται το όνομά του το θαλασσινής κατεύθυνσης ρακάδικο που ξεκίνησε πρόσφατα την πλεύση του στην πειραιώτικη Ακτή Μουτσοπούλου.

"Κikko": Ξεδιπλώνοντας γευστικές πτυχές της ιαπωνικής κουλτούρας

Big in Japan νοστιμιές και εξωτικό feeling στο Παλαιό Φάληρο.

Ποιος θα είναι ο Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος του 2023;

Mια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στον κλάδο της φιλοξενίας και του fine dining θα αναδείξει τον Έλληνα Οινοχόο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sommelier.

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.