Παλαιωμένα τσίπουρα στα «Καραμανλίδικα»

Το όμορφο μεζετζίδικο βάφει τα ποτήρια του σε χρώμα κεχριμπαρένιο συμπληρώνοντας τη συλλογή του με το… επόμενο βήμα των ελληνικών αποσταγμάτων.

Παλαιωμένα τσίπουρα στα «Καραμανλίδικα»

Το όμορφο μεζετζίδικο της οδού Σωκράτους βάφει τα ποτήρια του σε χρώμα κεχριμπαρένιο συμπληρώνοντας τη συλλογή του με το… επόμενο βήμα των ελληνικών αποσταγμάτων.

Παλαιωμένα τσίπουρα στα «Καραμανλίδικα» - εικόνα 1

Είναι ολόκληρος κόσμος τα «Καραμανλίδικα του Φάνη». Στη βιτρίνα τους, κάτω από τις αρμαθιές με τις πιπερίτσες, όλη η γκάμα των αλλαντικών Sarry συναντά εξαιρετικά τυριά μικρών παραγωγών από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Τα καπνιστά μύδια, τα μαμαδίστικα ντολμαδάκια, τα παστιρμαδοπιτάκια κι οι μερακλίδικες τηγανιές με τα σουτζούκια σμίγουν τις παρέες που υψώνουν τα ποτήρια τους στη σάλα και στην κρυμμένη σχεδόν, νοσταλγική αυλή που μοιάζει σαν να ξεπήδησε από κάποια ασπρόμαυρη ελληνική ταινία. Κι αν το μεζετζίδικο-εδεσματοπωλείο στη συμβολή Σωκράτους και Ευριπίδου ξέρει να σε σουλατσάρει στα ωραία παλιά, έχει χώρο και για τα –επίσης ωραία– καινούργια. Τώρα ας πούμε ενισχύει την… πόσιμη συλλογή του με μια σειρά από τσίπουρα που έχουν ωριμάσει σε δρύινα βαρέλια. Εκεί και το Puro του Καραθάνου από τα Άγραφα, το παλαιωμένο τσίπουρο του Καρδάση από τον Τίρναβο, το Dark Cave του Τσιλιλή από τα Μετέωρα και το παλαιωμένο τσίπουρο της οικογένειας Σπυρόπουλου από την Εύβοια, εκεί και το Lord Amber της οικογένειας Βλαφίκα από τις Σέρρες κι η Χρυσή Βίδρα του Γκλίναβου από την Ήπειρο, ανοίγουν ένα μεγάλο πεδίο προς εξερεύνηση με αρώματα μελιού και ώριμων φρούτων, ξηρών καρπών, σοκολάτας και μπαχαρικών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.