Παλαιωμένα τσίπουρα στα «Καραμανλίδικα»

Το όμορφο μεζετζίδικο βάφει τα ποτήρια του σε χρώμα κεχριμπαρένιο συμπληρώνοντας τη συλλογή του με το… επόμενο βήμα των ελληνικών αποσταγμάτων.

Παλαιωμένα τσίπουρα στα «Καραμανλίδικα»

Το όμορφο μεζετζίδικο της οδού Σωκράτους βάφει τα ποτήρια του σε χρώμα κεχριμπαρένιο συμπληρώνοντας τη συλλογή του με το… επόμενο βήμα των ελληνικών αποσταγμάτων.

Παλαιωμένα τσίπουρα στα «Καραμανλίδικα» - εικόνα 1

Είναι ολόκληρος κόσμος τα «Καραμανλίδικα του Φάνη». Στη βιτρίνα τους, κάτω από τις αρμαθιές με τις πιπερίτσες, όλη η γκάμα των αλλαντικών Sarry συναντά εξαιρετικά τυριά μικρών παραγωγών από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Τα καπνιστά μύδια, τα μαμαδίστικα ντολμαδάκια, τα παστιρμαδοπιτάκια κι οι μερακλίδικες τηγανιές με τα σουτζούκια σμίγουν τις παρέες που υψώνουν τα ποτήρια τους στη σάλα και στην κρυμμένη σχεδόν, νοσταλγική αυλή που μοιάζει σαν να ξεπήδησε από κάποια ασπρόμαυρη ελληνική ταινία. Κι αν το μεζετζίδικο-εδεσματοπωλείο στη συμβολή Σωκράτους και Ευριπίδου ξέρει να σε σουλατσάρει στα ωραία παλιά, έχει χώρο και για τα –επίσης ωραία– καινούργια. Τώρα ας πούμε ενισχύει την… πόσιμη συλλογή του με μια σειρά από τσίπουρα που έχουν ωριμάσει σε δρύινα βαρέλια. Εκεί και το Puro του Καραθάνου από τα Άγραφα, το παλαιωμένο τσίπουρο του Καρδάση από τον Τίρναβο, το Dark Cave του Τσιλιλή από τα Μετέωρα και το παλαιωμένο τσίπουρο της οικογένειας Σπυρόπουλου από την Εύβοια, εκεί και το Lord Amber της οικογένειας Βλαφίκα από τις Σέρρες κι η Χρυσή Βίδρα του Γκλίναβου από την Ήπειρο, ανοίγουν ένα μεγάλο πεδίο προς εξερεύνηση με αρώματα μελιού και ώριμων φρούτων, ξηρών καρπών, σοκολάτας και μπαχαρικών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ντίνος Τορνιβούκας: "Γαστρονομία και φιλοξενία είναι δυο έννοιες συνδεδεμένες απόλυτα"

Επικεφαλής της TOR Hotel Group, του ξενοδοχειακού γίγαντα της Βορείου Ελλάδας, ο κύριος Ντίνος Τορνιβούκας αποδεικνύει ότι η γαστρονομία είναι άρρηκτο κομμάτι του premium τουριστικού προϊόντος, μέσα από μια διαδρομή εστιατορικών επενδύσεων που πηγαίνει τόσο πίσω όσο κι αυτή της παλιότερης οικογένειας ενεργών ξενοδόχων της Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
28/09/2023

Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Κεντρικής Μακεδονίας

Η Κεντρική Μακεδονία πρωτοστατεί με μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα βραβευμένα στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. Σας τα παρουσιάζουμε στο πλαίσιο του αφιερώματός μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που έχει συντελέσει σημαντικά στην οικονομική και πολιτιστική αναβάθμισή της περιοχής μέσω της γαστρονομίας.

Οι "Λεύκες" στο Γαλάτσι είναι αξία διαχρονική

Χαλαρό και ευχάριστο περιβάλλον και γεύσεις σαν καθησυχαστικό χάδι στον ουρανίσκο δίνουν τον τόνο στο διαχρονικό στέκι του Γαλατσίου

"The Zillers Pastry Bar": Ένα νέο μοναδικό "ζαχαρο-εστιατόριο" στην Αθήνα

Ένα καινοτόμο ζαχαροπλαστείο που εισάγει νέα ήθη στην αθηναϊκή σκηνή άνοιξε πριν από λίγες μέρες στο κέντρο από τον κορυφαίο chef pâtissier Γιώργο Πλατινό και την ομάδα του.

Το Σαββατοκύριακο για brunch στο ανανεωμένο menu του "Matsuhisa Athens"

Ο Τόνυ Βρατσάνος, Executive Sushi Chef του εστιατορίου, και ο Θωμάς Κουράκος, Executive Chef, υπογράφουν το νέο μενού, με signature πιάτα και δημιουργίες που συνδυάζουν ιδανικά τις ιαπωνικές επιρροές με την έννοια του brunch.

8 καφενεία και ταβέρνες που αγαπούν τους μεζέδες και την ελληνική κουζίνα

Γουστόζικα καφενεία και ταβέρνες-μεζεδοπωλεία που τιμούν την ελληνική κουζίνα αναβιώνοντας παραδοσιακά εδέσματα ή προσθέτοντας λεπτές ανανεωτικές πινελιές στα κλασικά για κρασο-ουζο-τσιπουροποσίες περιωπής.

Μαθαίνουμε… ιταλικά με το Lurisia: Pasta fresca στο "Da Bruno"

Το premium ιταλικό νερό των Άλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακορύχου, γίνεται ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φινετσάτες γευστικές διευθύνσεις της πόλης και μας καλεί στο αγαπημένο του ιταλικό στο Π. Φάληρο, για φρέσκα ζυμαρικά και premium Ιταλική κουζίνα.