Παλαιωμένα τσίπουρα στα «Καραμανλίδικα»

Το όμορφο μεζετζίδικο βάφει τα ποτήρια του σε χρώμα κεχριμπαρένιο συμπληρώνοντας τη συλλογή του με το… επόμενο βήμα των ελληνικών αποσταγμάτων.

Παλαιωμένα τσίπουρα στα «Καραμανλίδικα»

Το όμορφο μεζετζίδικο της οδού Σωκράτους βάφει τα ποτήρια του σε χρώμα κεχριμπαρένιο συμπληρώνοντας τη συλλογή του με το… επόμενο βήμα των ελληνικών αποσταγμάτων.

Παλαιωμένα τσίπουρα στα «Καραμανλίδικα» - εικόνα 1

Είναι ολόκληρος κόσμος τα «Καραμανλίδικα του Φάνη». Στη βιτρίνα τους, κάτω από τις αρμαθιές με τις πιπερίτσες, όλη η γκάμα των αλλαντικών Sarry συναντά εξαιρετικά τυριά μικρών παραγωγών από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Τα καπνιστά μύδια, τα μαμαδίστικα ντολμαδάκια, τα παστιρμαδοπιτάκια κι οι μερακλίδικες τηγανιές με τα σουτζούκια σμίγουν τις παρέες που υψώνουν τα ποτήρια τους στη σάλα και στην κρυμμένη σχεδόν, νοσταλγική αυλή που μοιάζει σαν να ξεπήδησε από κάποια ασπρόμαυρη ελληνική ταινία. Κι αν το μεζετζίδικο-εδεσματοπωλείο στη συμβολή Σωκράτους και Ευριπίδου ξέρει να σε σουλατσάρει στα ωραία παλιά, έχει χώρο και για τα –επίσης ωραία– καινούργια. Τώρα ας πούμε ενισχύει την… πόσιμη συλλογή του με μια σειρά από τσίπουρα που έχουν ωριμάσει σε δρύινα βαρέλια. Εκεί και το Puro του Καραθάνου από τα Άγραφα, το παλαιωμένο τσίπουρο του Καρδάση από τον Τίρναβο, το Dark Cave του Τσιλιλή από τα Μετέωρα και το παλαιωμένο τσίπουρο της οικογένειας Σπυρόπουλου από την Εύβοια, εκεί και το Lord Amber της οικογένειας Βλαφίκα από τις Σέρρες κι η Χρυσή Βίδρα του Γκλίναβου από την Ήπειρο, ανοίγουν ένα μεγάλο πεδίο προς εξερεύνηση με αρώματα μελιού και ώριμων φρούτων, ξηρών καρπών, σοκολάτας και μπαχαρικών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.