Μπρουσκέτες και χάρτινα καραβάκια στην άκρη του κανάλιου του ΚΠΙΣΝ

Ανάλαφρες νοστιμιές σε έναν φιλικό all-day χώρο που κάνει πρεμιέρα αυτό το καλοκαίρι στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Μπρουσκέτες και χάρτινα καραβάκια στην άκρη του κανάλιου του ΚΠΙΣΝ

Ανάλαφρες νοστιμιές σε έναν φιλικό all-day χώρο που κάνει πρεμιέρα αυτό το καλοκαίρι στο Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Μπρουσκέτες και χάρτινα καραβάκια στην άκρη του κανάλιου του ΚΠΙΣΝ - εικόνα 1

Δεν έχει τυχαία σουπλά με οδηγίες για να φτιάξεις χάρτινο καραβάκι το «Canal Café». Ο all-day χώρος με την υπογραφή της ομάδας του «ΙΤ» του Κολωνακίου βρίσκεται στην άκρη του καναλιού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», που σύμφωνα με τον Ρέντσο Πιάνο, τον αρχιτέκτονα του χώρου, επαναφέρει συμβολικά τη σύνδεση της πόλης με τη θάλασσα. Καθισμένος στα μπλε-πράσινα μεταλλικά τραπεζοκαθίσματα του «Canal Cafe», κάτω από τις ομπρέλες, μετά την ποδηλατάδα ή τα παιχνίδια με τα παιδιά, έχεις αρκετές επιλογές ελαφρού φαγητού σε επιμέλεια του Ανδρέα Λαγού: αλοιφές που σερβίρονται σε γυάλινα βαζάκια πλάι σε τραγανές πιτούλες, όπως το πολύ δροσερό γιαούρτι με φέτα και μυρωδικά ή η νόστιμη φάβα που γλυκαίνει με καραμελωμένο κρεμμύδι, σαλάτες –εκείνη με ντοματίνια, αγγούρι, παξιμαδάκια χαρουπιού, κατσικίσιο τυρί, κάππαρη κι ελιές, είναι ό,τι πρέπει, για ένα ανάλαφρο γεύμα– και προσεγμένα σάντουιτς. Εκείνο με προσούτο-μοτσαρέλα, ας πούμε, έχει ωραίο ψωμάκι, κι η φρεσκάδα του χειροποίητου πέστο βασιλικού τού δίνει έξτρα πόντους.

Μπρουσκέτες και χάρτινα καραβάκια στην άκρη του κανάλιου του ΚΠΙΣΝ - εικόνα 2

Όταν σουρουπώσει, δίπλα σε ένα ποτήρι κρασί ή μια μπίρα, μπορείς να βάλεις μπρουσκέτες με γαρίδες και αβοκάντο ή ένα πλατό με ελληνικά τυριά –βολάκι από την Άνδρο, αρσενικό Νάξου, γραβιέρα, καπνιστό τυρί Μετσόβου– ή μια ανάλογη παρτίδα επίσης ντόπιων αλλαντικών. Στο «Canal» θα βρεις επίσης πολλούς διαφορετικούς φρέσκους χυμούς, καφέ της Taf, γλυκά και πολλές επιλογές από γεύσεις to go, σε χάρτινες συσκευασίες, που σου βάζουν ιδέες για πικνίκ στο πράσινο του κήπου. Ε, δεν θέλει και πολύ.

Μπρουσκέτες και χάρτινα καραβάκια στην άκρη του κανάλιου του ΚΠΙΣΝ - εικόνα 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.