Τσίκνα, αγάπη μου: 6 ταβέρνες για την Τσικνοπέμπτη...

... την κλασική, την παραδοσιακή, την μπαρουτοκαπνισμένη. Με ψαχνό ζουμερό, λίγο, απαραίτητο, λιπάκι και μυρωδιά που σε πιάνει από τη μύτη.

Τσίκνα, αγάπη μου: 6 ταβέρνες για την Τσικνοπέμπτη...

... την κλασική, την παραδοσιακή, την μπαρουτοκαπνισμένη, με ψαχνό ζουμερό και λίγο (απαραίτητο) λιπάκι.

«Κρητικός»

Τσίκνα, αγάπη μου: 6 ταβέρνες για την Τσικνοπέμπτη... - εικόνα 1

Παϊδάκι για Όσκαρ, κόντρα που λιώνει στο στόμα, βοδινές σπαλομπριζόλες απίστευτες –ο Νίκος Δογιάκης είναι πραγματικά δεξιοτέχνης στο ψήσιμο–, σε μια ρουστίκ ταβέρνα με επίπεδο, που κάνει εδώ και χρόνια κόσμο από όλη την Αθήνα να αψηφά τα χιλιόμετρα μέχρι την Κάντζα.

«Άγιος Μερκούριος»

Τσίκνα, αγάπη μου: 6 ταβέρνες για την Τσικνοπέμπτη... - εικόνα 2

Θα νιώσεις ότι πήγες εκδρομή στο βουνό στη νέα εκδοχή του εξοχικού κέντρου στη Βαρυμπόμπη, με τη ρουστίκ σάλα όπου σιγοκαίει το τζάκι, τα υφαντά και τα παλιά αντικείμενα. Τα παϊδάκια είναι δυνατά, η αρνίσια συκωταριά επίσης και η στιβαρή βοδινή μπριζόλα κάνει θραύση.

«Κόλλιας»

Τσίκνα, αγάπη μου: 6 ταβέρνες για την Τσικνοπέμπτη... - εικόνα 3

Από το 1930 κρατάει η ιστορία του στα Καλύβια. Έχει ένα μπιφτέκι-διασημότητα σε xl μέγεθος, με κιμά που κόβεται την στιγμή της παραγγελίας και σερβίρεται με ντομάτα σε κυβάκια, έχει όμως κι άλλες χάρες: κοντοσούβλι, κοκορέτσι, σταβλίσιες μπριζόλες, παϊδάκια κ.λπ.

«Το Τρίγωνο»

Τσίκνα, αγάπη μου: 6 ταβέρνες για την Τσικνοπέμπτη... - εικόνα 4

Το περίφημο κρεατο-στέκι των Καλυβίων είναι απλό, χωρίς φιοριτούρες, με σχάρες και σούβλες μονίμως ετοιμοπόλεμες: θα φας μαστόρικο κοκορέτσι με ξεροψημένη γιρλάντα από εντεράκια, τεράστια μπιφτέκια με χοντρόκοκκη υφή, τρυφερά παϊδάκια, σταβλίσιες μπριζόλες.

«Μουρούζης»

Τσίκνα, αγάπη μου: 6 ταβέρνες για την Τσικνοπέμπτη... - εικόνα 5

Στα Καλύβια από το μακρινό 1920, ετοιμάζεται να κλείσει έναν ολόκληρο αιώνα, με την τέταρτη γενιά να κρατάει την οικογενειακή παράδοση προσθέτοντας νέες σελίδες σε μια ιστορία γραμμένη με γουρουνόπουλα και αρνιά στη σούβλα, κοκορέτσια, χοιρινές και μοσχαρίσιες μπριζόλες.

«Ελιά»

Τσίκνα, αγάπη μου: 6 ταβέρνες για την Τσικνοπέμπτη... - εικόνα 6

Στη Μάνδρα Αττικής, στη «σκιά» μιας μεγάλης ελιάς ζωγραφισμένης στον τοίχο, που δίνει τον τόνο στην απλή, βαμμένη σε απαλό πράσινο χρώμα σάλα, κυκλοφορούν παϊδάκια από αρνί και ζυγούρι, λουκάνικα, μπριζόλες και μπιφτέκια σε γενναίες μερίδες. Δοκιμάστε και το τυροπιτάρι.

Περισσότερες πληροφορίες

Τρίγωνο

Αθηνών 36, Καλύβια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Κόλλιας

Πλ. Ευαγγελιστρίας, Καλύβια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Άγιος Μερκούριος

Α΄φυλάκιο Πυροσβεστικής, Βαρυμπόμπη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μουρούζης

Β΄ Γεωργάκη 2, Καλύβια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.