«Nolita» στο ξενοδοχείο «Semiramis»

Το ατμοσφαιρικό νέο εστιατόριο και μπαρ του ξενοδοχείου του Κεφαλαρίου παίζει σε ιταλικό ταμπλό –το μενού συνδυαμόρφωσαν ο Γιάννης Λιόκας και ο Ιταλός Elio Sironi.

«Nolita» στο ξενοδοχείο «Semiramis»

Το ατμοσφαιρικό νέο εστιατόριο και μπαρ του ξενοδοχείου του Κεφαλαρίου παίζει σε ιταλικό ταμπλό –το μενού συνδυαμόρφωσαν ο Γιάννης Λιόκας και ο Ιταλός Elio Sironi.

«Nolita» στο ξενοδοχείο «Semiramis» - εικόνα 1

Σε σχεδιασμό του Λεωνίδα Τραμπούκη και της Ελένης Πεταλωτή από το αρχιτεκτονικό γραφείο LOT, με έδρες στην Ελλάδα αλλά και τη Νέα Υόρκη, το ολοκαίνουργιο bar-restaurant του «Semiramis» είναι ντυμένο με φυσικά υλικά. Στο «Nolita» ξύλο, μάρμαρο, δέρμα και όμορφα υφάσματα δένουν σε ένα ζεστό, ατμοσφαιρικό σύνολο με custom made λεπτομέρειες, έντονο το στοιχείο του πράσινου και χαμηλό φωτισμό^ στον κύριο χώρο, μάλιστα, δεσπόζει ένα έργο του Αμερικανού καλλιτέχνη Barry McGee. Το εστιατόριο ανεξαρτητοποιείται πλέον, χωρίς να απομονώνεται, από το lobby του ξενοδοχείου με ξύλινες περσίδες, ενώ διαθέτει μια νέα είσοδο από τη Χαριλάου Τρικούπη.

«Nolita» στο ξενοδοχείο «Semiramis» - εικόνα 2

Στην κουζίνα head chef είναι ο Γιάννης Λιόκας, ο οποίος δημιουργεί, με τη συνδρομή του πολύ καλού Ιταλού σεφ Elio Sironi (βλ. «Bvlgari» και «Ceresio 7» των Dsquared², αμφότερα στο Μιλάνο), ένα μενού με ιταλικό πρόσημο, το οποίο κρύβει πίτσα, ταλιατέλες με λευκή τρούφα από την Άλμπα, ριζότο με σαφράν, καλαβρέζικη ’nduja και ταρτάρ από μοσχαράκι γάλακτος, κοτολέζα Milanese, μοσχαρίσιο φιλέτο Rossini με σπανάκι σοτέ, φουαγκρά και μαύρη τρούφα και πολλά ακόμη, για τα οποία θα σας γράψουμε περισσότερα μόλις τα δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.