«Nolita» στο ξενοδοχείο «Semiramis»

Το ατμοσφαιρικό νέο εστιατόριο και μπαρ του ξενοδοχείου του Κεφαλαρίου παίζει σε ιταλικό ταμπλό –το μενού συνδυαμόρφωσαν ο Γιάννης Λιόκας και ο Ιταλός Elio Sironi.

«Nolita» στο ξενοδοχείο «Semiramis»

Το ατμοσφαιρικό νέο εστιατόριο και μπαρ του ξενοδοχείου του Κεφαλαρίου παίζει σε ιταλικό ταμπλό –το μενού συνδυαμόρφωσαν ο Γιάννης Λιόκας και ο Ιταλός Elio Sironi.

«Nolita» στο ξενοδοχείο «Semiramis» - εικόνα 1

Σε σχεδιασμό του Λεωνίδα Τραμπούκη και της Ελένης Πεταλωτή από το αρχιτεκτονικό γραφείο LOT, με έδρες στην Ελλάδα αλλά και τη Νέα Υόρκη, το ολοκαίνουργιο bar-restaurant του «Semiramis» είναι ντυμένο με φυσικά υλικά. Στο «Nolita» ξύλο, μάρμαρο, δέρμα και όμορφα υφάσματα δένουν σε ένα ζεστό, ατμοσφαιρικό σύνολο με custom made λεπτομέρειες, έντονο το στοιχείο του πράσινου και χαμηλό φωτισμό^ στον κύριο χώρο, μάλιστα, δεσπόζει ένα έργο του Αμερικανού καλλιτέχνη Barry McGee. Το εστιατόριο ανεξαρτητοποιείται πλέον, χωρίς να απομονώνεται, από το lobby του ξενοδοχείου με ξύλινες περσίδες, ενώ διαθέτει μια νέα είσοδο από τη Χαριλάου Τρικούπη.

«Nolita» στο ξενοδοχείο «Semiramis» - εικόνα 2

Στην κουζίνα head chef είναι ο Γιάννης Λιόκας, ο οποίος δημιουργεί, με τη συνδρομή του πολύ καλού Ιταλού σεφ Elio Sironi (βλ. «Bvlgari» και «Ceresio 7» των Dsquared², αμφότερα στο Μιλάνο), ένα μενού με ιταλικό πρόσημο, το οποίο κρύβει πίτσα, ταλιατέλες με λευκή τρούφα από την Άλμπα, ριζότο με σαφράν, καλαβρέζικη ’nduja και ταρτάρ από μοσχαράκι γάλακτος, κοτολέζα Milanese, μοσχαρίσιο φιλέτο Rossini με σπανάκι σοτέ, φουαγκρά και μαύρη τρούφα και πολλά ακόμη, για τα οποία θα σας γράψουμε περισσότερα μόλις τα δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού θα φας μαγειρίτσα στην Αθήνα: Τα εστιατόρια που σώζουν το Μεγάλο Σάββατο

Πασχαλινή μαγειρίτσα στην Αθήνα; Σε αυτά τα στέκια την τιμούν όπως πρέπει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
10/04/2026

Πλάκα - Θησείο: Μετά τον Επιτάφιο, πού βγαίνουμε;

Μερικές προτάσεις για την Πλάκα και το Θησείο, όταν το τελετουργικό της Μεγάλης Εβδομάδας δίνει τη θέση του στη νυχτερινή βόλτα και την πιο χαλαρή πλευρά της πόλης.

3+1 ωραίες στάσεις στη Φιλοθέη

Το νέο Kora Bakery, στο πέτρινο περίπτερο της έλεγκαντ γειτονιάς, μας δίνει έξτρα αφορμές για να ασχοληθούμε και πάλι με αυτήν (και να την επισκεφθούμε ξανά).

Στη Μεσσηνία, για το πιο exclusive γαστρονομικό εστιατόριο της Ελλάδας

Ανάμεσα στα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο και Top Notch εστιατόρια από κάθε γωνιά της Ελλάδας και μια ιδιαίτερη περίπτωση στην Πύλο.

Kuchisabishii

Το νέο hot spot του Κουκακίου φωτίζει μια διαφορετική πλευρά της ιαπωνικής κουζίνας και χτίζει ολοκληρωμένη πρόταση εξόδου συνδυάζοντας fun γευστικό νεοτερισμό με ενέργεια που σπανίζει, όμως χρειάζεται λίγη παραπάνω ευκρίνεια για να μετατρέψει τον ενθουσιασμό του σε σταθερή γευστική ακρίβεια.

Σοκολατένια αυγά- έργα τέχνης: Μια βουτιά στο Πάσχα των ψευδαισθήσεων

Πασχαλινή haute pâtisserie στο Παρίσι με αυγά που ξεγελούν το βλέμμα και εντυπωσιάζουν.

Στην πιο θρυλική βεράντα της Οίας συναντάς ένα μεγάλο εστιατόριο

Ανάμεσα στα βραβευμένα με Χρυσό Σκούφο και Top Notch εστιατόρια από κάθε γωνιά της Ελλάδας και ένα σαντορινιό φαβορί, με top tier παγκόσμια κουζίνα.