Ο Σκαρμούτσος στο Μουσείο Γουλανδρή

Ο δημοφιλής σεφ ανανεώνει το όμορφο «Museum Cafe-Restaurant» του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά με χαλαρή ελληνική κουζίνα κι έχει δίπλα του τον Διονύση Αλέρτα στα επιδόρπια.

Ο Σκαρμούτσος στο Μουσείο Γουλανδρή

Ο δημοφιλής σεφ ανανεώνει το όμορφο «Museum Cafe-Restaurant» του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στην Κηφισιά με χαλαρή ελληνική κουζίνα κι έχει δίπλα του τον Διονύση Αλέρτα στα επιδόρπια.

Ο Σκαρμούτσος στο Μουσείο Γουλανδρή - εικόνα 1

Είναι καιρός τώρα που ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έψαχνε χώρο για να δημιουργήσει το δικό του εστιατόριο και τελικά το όνειρό του υλοποιήθηκε μέσα από μια δυναμική συνεργασία με το «Δειπνοσοφιστήριον» στο «Museum Cafe-Restaurant». Όπως μου είπε ο ίδιος: «Θέλω να παρουσιάσω μια χαλαρή, σύγχρονη ελληνική κουζίνα βασισμένη σε εξαιρετικές πρώτες ύλες μικρών παραγωγών». Κατάλαβα τι εννοεί δοκιμάζοντας πιάτα που φυσάνε. Το burger του είναι μέσα στα καλύτερα που έχω δοκιμάσει εν Ελλάδι: φτιάχνεται από λάπα και μπούτι ελληνικού Black Angus της Φάρμας Μπράλου και κάνει το στόμα να πλημμυρίζει νοστιμάδα από πολύ ωραίο γευσιδοτικό λιπάκι, ενώ σερβίρεται με λιωμένη μετσοβέλλα, τραγανό προσούτο Ευρυτανίας, καραμελώμενα νεροκρέμμυδα και μια πολύ καλή σπιτική κέτσαπ μέσα σε ποιοτικό ψωμάκι μπριός.

Ο Σκαρμούτσος στο Μουσείο Γουλανδρή - εικόνα 2

Από τη Φάρμα Μπράλου έρχονται και τα κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής, που έχουν απαράμιλλη νοστιμιά και τρυφεράδα, παρφουμαρισμένη με φρέσκια ελληνική τρούφα και δίπλα τους άγρια μανιτάρια Ηπείρου και ζεστό αφρό από βιολογικά καρότα με γλυκάνισο. Ένας μικρός παραγωγός από την Κατερίνη του έδωσε ντόπιο ρύζι της ποικιλίας Άγιος Ανδρέας, που δίνει πολύ ωραίο ριζότο – το δοκίμασα κατακόκκινο με τρίχρωμα παντζάρια από το Ραδίκι μαζί με ρέβα, σπαράγγια, αρακά, ρόδι και φουντούκια αλλά και με φρέσκες γαρίδες, με τη γεύση­ και το χρώμα του ποτισμένο από βασιλομανίταρα και μπιζέλια να του δίνουν δροσερή τραγανότητα και γλύκα. Η φάβα που χρησιμοποιεί είναι από τη Σχοινούσα και η σπέσιαλ δυνατή και γλυκοφάγωτη γεύση της συνδυάζεται με τραγανό παστό Σπάρτης και κοκκάρι στιφάδο.

Ο Σκαρμούτσος στο Μουσείο Γουλανδρή - εικόνα 3

Το σαγανάκι τυριών είναι ιδιαίτερο, καθώς συνδυάζει γραβιέρα Ίου, κατσικίσια φέτα Τριπόλεως και κεφαλοτύρι με τρούφα. Το αρνίσιο κότσι ψήνεται sous vide για πολλές ώρες και τελειώνει στο φούρνο. στο πιάτο φτάνει μελωμένο μαζί με γκλάσο από πετιμέζι σύκου, πελτέ Σαντορίνης και αρωματικό τραχανά από τη Φάρμα Μπράλου. Τα ψάρια θα εναλλάσσονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα. Εγώ δοκίμασα ένα πολύ ωραίο ταρτάρ τόνου με χαρουπόμελο νεράντζι και τσιτσίραβλα αλλά και μια γευστικότατη σφυρίδα με μαύρο ριζότο σουπιάς και κρέμα από εξαιρετικές πιπεριές Φλωρίνης του Ναουμίδη με σαλάτα από φύτρες και πιπερόριζα.

Τα γλυκά στο «Museum Cafe-Restaurant» φέρουν την υπογραφή του Διονύση Αλέρτα. Ξεχώρισα μια πολύ καλή αποδομημένη πάστα αμυγδάλου, ένα αρμονικό mi-cuit σοκολάτας με κρέμα dulcey, σάλτσα κάστανο και κεράσια amarena κι ένα Pralinato από τραγανή βάση πραλίνας με κρέμα gianduja και δροσερή κόντρα από σορμπέ φράουλας και σάλτσα κόκκινων φρούτων.

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Λεβίδου 13 & Όθωνος, Κηφισιά, 2108011170.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.