Νέο εστιατόριο και νέο πωλητήριο στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς

Τα εγκαίνια, στις 4/11, είναι μια καλή ευκαιρία να (ξανα)γνωρίσετε τους δύο χώρους που λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία πίνοντας κοκτέιλ και παρακολουθώντας food design performances.

Νέο εστιατόριο και νέο πωλητήριο στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς

Τα εγκαίνια, στις 4/11, είναι μια καλή ευκαιρία να (ξανα)γνωρίσετε τους δύο χώρους που λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία πίνοντας κοκτέιλ και παρακολουθώντας food design performances.

Νέο εστιατόριο και νέο πωλητήριο στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς - εικόνα 1

Την Παρασκευή 4/11 (8.30 μ.μ.) εγκαινιάζονται τα ανανεωμένα από την αρχιτέκτονα και designer Κωνστάντια Μάνθου καφέ-εστιατόριο και πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη της Πειραιώς. Το πρώτο, το οποίο σερβίρει πολυσυλλεκτική μεσογειακή-διεθνή κουζίνα με την υπογραφή του Δειπνοσοφιστηρίου, έχει γίνει πιο φιλόξενο, με περισσότερο χρώμα (πετρόλ και ντοματί), με το δικό του μπαρ για κρασί και κοκτέιλ, κερκίδες και αρκετά φυτά που βρίσκουν τη θέση τους στο χώρο. Όσο για το shop του Μουσείου, έχει φρεσκάρει κι εκείνο την εικόνα του. Aισθητικά πιο ανάλαφρο, δίνει περισσότερη έμφαση στο ντιζάιν και παρουσιάζει νέους Έλληνες και ξένους δημιουργούς, καθώς και καινούργια αντικείμενα και βιβλία, βγαίνοντας κατά κάποιο τρόπο από τη λογική της γκαλερί και «μπλέκοντας» περισσότερο εννοιολογικά υλικά και είδη.

Νέο εστιατόριο και νέο πωλητήριο στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς - εικόνα 2

Την ημέρα των εγκαινίων θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε food design performances από τους STUDIOLAV –θα παρουσιάσουν τα πολύ όμορφα Couture Biscuits τους, με τις σφραγίδες κουζίνας Designer Baking– και τους Greece is for Lovers –θα σας συστήσουν τα Βeach Puddings τους, μια ερεθιστική πρόταση σερβιρίσματος ενός κλασικού ελληνικού επιδορπίου, που αντλεί έμπνευση από τα καλοκαιρινά παιχνίδια στην άμμο– με τους Γεωργία Καρύδη, Jay Glass Dubs και Giganta να αναλαμβάνουν τη μουσική.

Περισσότερες πληροφορίες

Cafe-Bar Μουσείου Μπενάκη Πειραιώς

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αναψυκτήριο

Το δημοφιλές στέκι των Νοτίων καβαλά με φόρα το κύμα της 90s νοσταλγίας, ανασύροντας γεύσεις, εικόνες και συνήθειες μιας πιο αναλογικής εποχής, μόνο που τόσο στο σκηνικό όσο και στην κουζίνα του Θάνου Φέσκου, η νοσταλγία έχει περισσότερο γκελ ως ιδέα παρά ως εκτέλεση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
27/08/2026

Εδώ τρώγαμε παγωτό παιδιά: 4 ιστορικές διευθύνσεις που αντέχουν στον χρόνο

Από τα Άνω Πατήσια μέχρι το Παγκράτι, αυτά είναι τα παλιά παγωτατζίδικα επιμένουν να κάνουν τα πράγματα όπως τα έμαθαν. Με μεράκι και καϊμάκι.

Η Σαλαμίνα έχει ένα πολύ δυνατό ψαροφαγικό στέκι και έχουμε τις αποδείξεις

Μια ανάσα από την Αθήνα, αυτό το ανεπιτήδευτο ψαροφαγικό στέκι στη Σαλαμίνα σερβίρει φρέσκο ψάρι, όστρακα, θαλασσινά και μεζέδες που αξίζουν τη μικρή απόδραση.

Από το Τόκιο στην Ερμού: Η Αθήνα κόλλησε με το ιαπωνικό γλυκό mochi

Μαστιχωτά, πολύχρωμα και απρόσμενα εθιστικά, τα ιαπωνικά mochi βρίσκουν τη θέση τους στην Αθήνα, από κλασικές γεμίσεις μέχρι παγωμένες εκδοχές που κάνουν ήδη θραύση στο κέντρο πια.

Το The C Beach υποδέχεται την αυγουστιάτικη πανσέληνο με full moon BBQ

Από το ηλιοβασίλεμα έως το βράδυ, οι επισκέπτες θα απολαύσουν ένα BBQ experience με live grilling, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο σκηνικό στην παραλία.

Λίγα λεπτά από το Κατράκειο, ένα διαφορετικό μεξικάνικο δεν μένει μόνο στα tacos

Το Emiliano Zapata στον Κορυδαλλό ανοίγει το παιχνίδι με χρώμα, αυλή, λάτιν διάθεση και μια κουζίνα που δεν φοβάται να ξεφύγει από τα αναμενόμενα.

Η Αθήνα κατεβάζει ρολά, το Ψυρρή όχι: 7 στάσεις για καλοκαιρινή έξοδο

Όταν η Αθήνα αδειάζει, το Ψυρρή επιμένει να κρατά ψηλά τον παλμό. Επτά στάσεις για καφέ, φαγητό, ποτό και γλυκό σε μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές του κέντρου.