6 στάσεις για aperitivo

Αγαπημένη ιταλική συνήθεια χαλαρής κοινωνικοποίησης αργά το απόγευμα/νωρίς το βράδυ, ανοίγει την όρεξη βάζοντας δίπλα σε ανάλαφρο/φινετσάτο ποτό και μια ιδέα από τσιμπολόγημα. Το aperitivo έχει φλερτάρει κι άλλες φορές με το αθηναϊκό κοινό, πλέον όμως δείχνει να απλώνει πιο βαθιές ρίζες.

6 στάσεις για aperitivo

Αγαπημένη ιταλική συνήθεια χαλαρής κοινωνικοποίησης αργά το απόγευμα/νωρίς το βράδυ, ανοίγει την όρεξη βάζοντας δίπλα σε ανάλαφρο/φινετσάτο ποτό και μια ιδέα από τσιμπολόγημα. Το aperitivo έχει φλερτάρει κι άλλες φορές με το αθηναϊκό κοινό, πλέον όμως δείχνει να απλώνει πιο βαθιές ρίζες. Σας δίνει ραντεβού...

Στο «Οdori»

6 στάσεις για aperitivo - εικόνα 1

Στην καλόγουστη vermuteria πίσω από την Πλατεία Κλαυθμώνος έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις τρία μικρά Νegroni σε μπουκαλάκια των 60 ml ή να φτιάξεις το δικό σου! Τσέκαρε οπωσδήποτε και τα έξι κοκτέιλ από τη λίστα του Μανόλη Λυκιαρδόπουλου (φωτό) που συνθέτουν το «Aperitivo ritual», ανάμεσα στα οποία το πολύ καλό Piazza Castello με Martini Riserva, Speciale Rubino, καφέ cold brew, Fernet Branca και τόνικ, το Spritz in a Bottle και το Strawberry frappe. Η γευστική συνοδεία αλά ιταλικά.

Στο «Pepe Aperitivo»

6 στάσεις για aperitivo - εικόνα 2

Στο νέο, και ήδη μονίμως γεμάτο all day spot της Τσακάλωφ, στις 7-9 μ.μ., λίγο προτού η μπάρα και η μουσική μπουν σε νυχτερινό mode, είναι η τέλεια ώρα για ένα όμορφα ισορροπημένο Negroni, ένα Rouge Spritz ή κάποιο prosecco cocktail με την υπογραφή του Σπύρου Κερκύρα. Αν θέλεις να τσιμπήσεις, πάλι, προτείνουν ιταλικά τυριά και αλλαντικά, ταρτάρ, crostini κ.λπ.

Στο «Villa Grigio 46»

6 στάσεις για aperitivo - εικόνα 3

Τα Americano, Aperol Spritz, Negroni, Sbagliato, Bellini και Rossini έχουν την τιμητική τους στο μικρούλι, κλεισμένο με φράχτη πρασινάδας, γκριζοντυμένο και καλλιτεχνόφιλο vino & aperitivo bar που φύτρωσε ανάμεσα στα μαγαζιά της Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο. Συνοδεύονται από ιταλικά και μη μεζεδάκια (χωρίς χρέωση) και jazzy, funk και swing ακούσματα.

Στο «Νapolitivo»

6 στάσεις για aperitivo - εικόνα 4

Αυτό το σενάριο δεν είναι τόσο μπαρίστικο, είναι όμως χαλαρό, easy going και δίπλα στο κύμα. Το φιλικό και προσιτό spot της Μαρίνας Φλοίσβου ζευγαρώνει (εξ ου και το όνομα) δύο συνήθειες της γείτονος: τη ναπολιτάνικη πίτσα που ψήνει στον ξυλόφουρνο και κάποια ελαφριά κοκτέιλ που συνδέονται με το aperitivo, δίπλα στα οποία βάζεις άνετα και κάποιο panini.

Στα «Divani»

6 στάσεις για aperitivo - εικόνα 5

Ο Όμιλος ξενοδοχείων Διβάνη πρόσφατα εγκαινίασε τo δικό του Martini Aperitivo. Έτσι λοιπόν Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 6 έως τις 8 μ.μ. στο «Brown’s Cigar Lounge» του «Divani Caravel», στο «Α&D bar» του «Apollon Palace & Thalasso» και στο «D Bar» του «Divani Palace Acropolis» σας περιμένουν Martini cocktails με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Καπνιάρη και συνοδευτικό fingerfood.

Στο «Aperitivo»

6 στάσεις για aperitivo - εικόνα 6

Ένας χώρος που τιτλοφορείται «Αperitivo» εκτός από το όνομα δεν μπορεί να μην έχει και τη χάρη. Έτσι λοιπόν, στο εν λόγω all-day στέκι της Γλυφάδας με την κομψή κλασική διακόσμηση και την απαλή ιταλική μουσική από τις 5 το απόγευμα και μετά τα Aperol Spritz (και τα Negroni και τα Bellini) δίνουν και παίρνουν. Σε ρόλο συνοδευτικών, ποικιλίες τυριών και αλλαντικών και διάφορα panini.

Περισσότερες πληροφορίες

Aperitivo

Κύπρου 70, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Odori Vermuteria Di Atene

Σκουλενίου 2, κέντρο
  • Bars

Villa Grigio 46

Αγίου Αλεξάνδρου 46 & Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Napolitivo

Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".