Μια «Σουσουράδα» στα Εξάρχεια

Καινούργιο καφε-μπαρο-μεζεδοπωλείο στη συμβολή Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου, για φιλικό τρωγοπίνειν όλες τις ώρες.

Μια «Σουσουράδα» στα Εξάρχεια

Καινούργιο καφε-μπαρο-μεζεδοπωλείο στη συμβολή Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου, για φιλικό τρωγοπίνειν όλες τις ώρες.

Μια «Σουσουράδα» στα Εξάρχεια - εικόνα 1

Έστησε πριν από ένα μήνα και κάτι τη… φωλιά της σε μια γωνιά της Μαυρομιχάλη στα Εξάρχεια, αράδιασε μεταλλικά τραπεζάκια κι έναν ξύλινο πάγκο στο πεζοδρόμιο και άρχισε σταδιακά να γίνεται γνωστή στη γειτονιά. Λιτο-διακοσμημένη, με χαλαρή διάθεση, η «Σουσουράδα» κινείται σε στιλ καφέ-μεζεδοπωλείου: ανοίγει από το πρωί με καφέ, σάντουιτς και πίτες, ενώ στη συνέχεια πιάνει το κρασί και το τσίπουρο βάζοντας δίπλα τους νόστιμα και καλοβαλμένα μικρά πιατάκια σε καλές τιμές (κυμαίνονται μεταξύ € 4,50-7).

Εμείς ξεκινήσαμε με λευκό ταραμά με κρεμώδη υφή και πίκλες από κρεμμύδι, γευστική φάβα Φενεού με χταπόδι και σος καπνιστής πιπεριάς, κυμινάτο πουρέ από ρεβίθι στολισμένο με ολόκληρα τραγανά ρεβιθάκια κι ένα ταμπουλέ με μπόλικο μαϊντανό και λιαστή ντομάτα, που κρατούσε ωραία στο δόντι. Δοκιμάσαμε επίσης αφράτα χτυπητά αβγά με σύγκλινο και ταλαγάνι με σπιρτόζικη μαρμελάδα λεμόνι, μια μπρουσκετούλα με μανιτάρια καθώς και λαβράκι με κρούστα ψωμιού κι εσπεριδοειδή λίγο παραπάνω αλμυρό, αλλά ανάλαφρο και νόστιμο.

Στο τέλος ήρθε μια συμπαθητική παραλλαγή του μπανόφι σε σπιτικό στιλ. Τα τραπέζια είναι μικρά, ευνοώντας κυρίως το τετ-α-τετ και τις μικρές παρέες, και νομίζω ότι με το στιλ του μαγαζιού, που αξονάρει στο τσιμπολόγημα και το φιλικό κουβεντολόι, θα πρέπει να πληθύνουν οι λύσεις για τους… πιο πολλούς^ από ό,τι κατάλαβα, πάντως, η διαρρύθμιση είναι ακόμη υπό διαμόρφωση. Έχετε υπόψη ότι μπορείτε να καθίσετε και για ποτό ή κοκτέιλ. Η «Σουσουράδα» έχει και το μπαρ της.

Περισσότερες πληροφορίες

Σουσουράδα

Μαυρομιχάλη 44 & Βαλτσετσίου, Εξάρχεια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.