Enoteca Da Salvatore: Το ιταλικό που αγαπάει το κρασί

Απαστράπτον και ολοκαίνουργιο, το ιταλικό wine-restaurant «Enoteca da Salvatore», με τον έμπειρο σεφ Salvatore Antolina και την ομάδα τού γνωστού εστιατορίου «Sale Bianco».

Enoteca Da Salvatore: Το ιταλικό που αγαπάει το κρασί

Απαστράπτον και ολοκαίνουργιο, το ιταλικό wine-restaurant «Enoteca da Salvatore», με τον έμπειρο σεφ Salvatore Antolina και την ομάδα τού γνωστού εστιατορίου «Sale Bianco», τολμάει με λαμπερό μαύρο χρώμα μέσα-έξω, βάζει στο επίκεντρο το εντυπωσιακό μπαρ με την πλατιά χρυσή μπορντούρα –σημειώνουμε με έμφαση τη wine list με περισσότερες από 180 ετικέτες κρασιών από τον ελληνικό, ιταλικό και γαλλικό αμπελώνα και τη λίστα με τα κοκτέιλ– και εντυπωσιάζει με αυθεντικά πιάτα της Μπότας.

Τώρα το καλοκαίρι, η οροφή αποσύρεται, τα πλαϊνά τοιχώματα σηκώνονται και ολόκληρο το εστιατόριο, με τις εντυπωσιακές ντιζαϊνάτες λεπτομέρειές του, εκτίθεται στην αέναη κίνηση της Γλυφάδας και το αεράκι που έρχεται από τη θάλασσα. Εξαιρετική η πίτσα με πραγματικά λεπτή και κριτσανιστή ζύμη, χειροποίητη pasta fresca με φοβερές σάλτσες και σοβαρό πλεονέκτημα οι πολλές προτάσεις για κρεατικά σε ενδιαφέρουσες κοπές και ράτσες (Black Angus gold label, Chianina Toscana κ.ά.). Μουσική από DJ τα παρασκευοσαββατοκύριακα, άπλετος φωτισμός το βράδυ και, ρομαντική λεπτομέρεια, δύο ευωδιαστά αναρριχόμενα ρυγχόσπερμα στη σάλα…

Ζησιμοπούλου 7, Γλυφάδα, 2108940007, ENOTECA-da-Salvatore-953298704723193

Περισσότερες πληροφορίες

Enoteca da Salvatore

Zησιμοπούλου 7, Γλυφάδα
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/04/2024

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.