«Βeluga Art»: All-day Τρούμπα

Ένας μαξιμαλιστικός χώρος εγκαινιάστηκε πρόσφατα σε ένα καινούργιο κτίσμα που πήρε τη θέση ενός… πονηρού σινεμά της Τρούμπας.

«Βeluga Art»: All-day Τρούμπα

Ένας μαξιμαλιστικός χώρος εγκαινιάστηκε πρόσφατα σε ένα καινούργιο κτίσμα που πήρε τη θέση ενός… πονηρού σινεμά της Τρούμπας. Στα διαφορετικά επίπεδα του «Beluga Art» συναντάς ένα cafe που μοιάζει με ντεκ πολυτελούς γιοτ, ένα μπαρ όπου πίνεις κοκτέιλ ακούγοντας jazz και swing και χαζεύοντας μια εικαστική κατασκευή εμπνευσμένη από τον Μοντριάν κι ένα εστιατόριο που πατάει πάνω σε αρχαία – ένα κομμάτι της πέμπτης μεγάλης στοάς του λιμανιού του Πειραιά κλεισμένο με γυαλί.

Ξεκινώντας στις 9 π.μ. με καφέ, συνεχίζει με καρπάτσιο και ταρτάρ, ζυμαρικά, ταλιάτες και κρεατικά, κάποια πιο μοντέρνα, κάποια πιο κλασικά, απευθυνόμενο τόσο στον κόσμο των ναυτιλιακών της περιοχής αλλά και σε όσους ανακαλύπτουν το νέο πρόσωπο μιας γειτονιάς που άλλοτε ανασκευάζει κι άλλοτε ξεσκεπάζει το κακόφημο/ηδονιστικό παρελθόν της για να το χρησιμοποιήσει ως αισθητική αναφορά – και με τόσα απανωτά openings εξελίσσεται σιγά σιγά σε πιάτσα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
23/12/2025

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.