Ένας κήπος μυστικός

Περνώντας απέξω, δεν το παίρνεις χαμπάρι: το χαλανδριώτικο μεζεδοπωλείο ονόματι «Μυστικός Κήπος» είναι όνομα και πράγμα.

Ένας κήπος μυστικός

Περνώντας απέξω, δεν το παίρνεις χαμπάρι. Ο «Μυστικός Κήπος» είναι όνομα και πράγμα. Το χαλανδριώτικο μεζεδοπωλείο στήνει τραπέζια και πολύχρωμες καρέκλες με ψαθάκι στην πίσω αυλή, με φόντο φουντωτές γλάστρες, ξύλινα παραθυρόφυλλα κι έναν πέτρινο τοίχο του άλλοτε. Ο Δημήτρης Κωστόπουλος και ο Σείριος Κομιχείλης, ιδιοκτήτες και μάγειρες μαζί, σκαρώνουν ευφάνταστους μεζέδες, βάζοντας δίπλα στα στάνταρ κανταϊφάκια με παστουρμά Κομοτηνής, τυριά και σάλτσα πρόβειου γιαουρτιού τη φάβα Φενεού με χέλι Άρτας, τις σκορδάτες πατάτες με ναξιώτικο αρσενικό (τυρί) ή το γκερεμέζι (και αυτό τυρί) με πικάντικη σάλτσα και μαρμελάδα μελιτζάνας, όπως και καμιά δεκαριά πιάτα ημέρας, έτσι για εναλλαγή.

Περισσότερες πληροφορίες

Μυστικός Κήπος

Καραολή & Δημητρίου 21, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
10/08/2022

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.

"Σαρδελάκι με θέα": Με πλώρη για τα νότια

Ανόθευτες γεύσεις και casual θαλασσογραφία με μαέστρο το κύμα δίνουν τον τόνο στο δημοφιλές στέκι στη Βουλιαγμένη.