«Cookoovaya»: πέντε σε ένα

Την Τρίτη 2/12 το opening του εστιατορίου του Νίκου Καραθάνου, του Περικλή Κοσκινά, του Σπύρου και του Βαγγέλη Λιάκου και του Μάνου Ζουρνατζή στη Χατζηγιάννη Μέξη.

«Cookoovaya»: πέντε σε ένα

Την Τρίτη 2/12 το opening του εστιατορίου του Νίκου Καραθάνου, του Περικλή Κοσκινά, του Σπύρου και του Βαγγέλη Λιάκου και του Μάνου Ζουρνατζή στη Χατζηγιάννη Μέξη.

«Cookoovaya»: πέντε σε ένα - εικόνα 1

Η ανοικτή κουζίνα, με τη rotisserie και τον ξυλόφουρνο και τις σχάρες της, θα λειτουργεί σαν σκηνή – για αυτό και τα τραπέζια αναπτύσσονται τριγύρω της, κάτω από ένα δάσος από φωτιστικά-φανάρια. Πίτες, γιουβέτσια και άλλα ελληνικά ζυμαρικά, πιάτα με αναφορές στην αγροτική και αστική ελληνική κουζίνα περασμένα από πενταπλό «φίλτρο» θα μας σερβίρουν μεσημέρι-βράδυ οι δημιουργοί του «Cookoovaya», Νίκος Καραθάνος (ex chef του «Hytra»), Περικλής Κοσκινάς (ex chef στο «Αλάτσι»), Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκου (βλ. «Base Grill» και «Τραβόλτα») και Μάνος Ζουρνατζής (ex chef του «Cucina Povera»), όλοι γνωστά ονόματα της αθηναϊκής εστίασης. Καθυστέρησε λίγο και ανοίγει σε λίγες ημέρες. Μάθαμε για βοδινό μπούτι με καπνιστό χέλι και μαγιονέζα, καλαμάκια μαύρου χοίρου με πίτα και τζατζίκι, για κατσικάκι με τραχανά και μυρωδικά και για μια γόπα με καπνιστή πάπρικα και σούπα κάστανο. Περισσότερα θα σας πούμε σύντομα, μόλις τα δοκιμάσουμε.

Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, περιοχή Χίλτον, 210-7235005.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.