«Ο Τζίτζιρας κι ο Mίτζιρας» τρώνε κεμπάπ και σφακιανόπιτα

Πληθωρικές μερίδες και καλές τιμές σε ένα φαληριώτικο στέκι με φιλική διάθεση και χρωματική ζωντάνια.

«Ο Τζίτζιρας κι ο Mίτζιρας» τρώνε κεμπάπ και σφακιανόπιτα

Πληθωρικές μερίδες και καλές τιμές σε ένα φαληριώτικο στέκι με φιλική διάθεση και χρωματική ζωντάνια.

«Ο Τζίτζιρας κι ο Mίτζιρας» τρώνε κεμπάπ και σφακιανόπιτα - εικόνα 1

Χαρούμενο, πολύχρωμο μαγαζί δίπλα στην Παναγίτσα του Παλαιού Φαλήρου, έχει μια μεγάλη αυλή με ωραία χρωματιστά ποδήλατα. Η κουζίνα είναι καλή, με μερίδες πληθωρικές και προσιτές τιμές. Η φέτα σε φύλλο, τηγανισμένη και σερβιρισμένη με μέλι, είναι πολύ καλή, αλλά ακόμη καλύτερα είναι τα αφράτα αβγά μάτια τηγανισμένα με στάκα, μεζές που σε μαγνητίζει με τη βελούδινη υφή του.
Υπάρχει μια κρητική απόχρωση στην κουζίνα, που εκφράζεται με ωραία μαραθόπιτα, σφακιανόπιτα και γαμοπίλαφο (χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή στο βράσιμο του ρυζιού ώστε να κρατάει λίγο). Σας προτείνω επίσης τους γευστικούς και τραγανούς κολοκυθοκεφτέδες και ακόμη πιο πολύ το ανατολίτικο κεμπάπ, ζουμερό και καλοφτιαγμένο όπως δεν το βρίσκεις συχνά. Ωραίο σεμιφρέντο, ελαφριά σοκολατόπιτα, συμπαθής πανακότα.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας (Ο)

Αλκυόνης 77, Παναγίτσα, Π. Φάληρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.