Baraonda

Στο κλασικό σποτ της οδού Τσόχα, η πρόταση του «Baraonda» φέρνει αέρα lounge restaurant με την υπογραφή του Μιχάλη Ντουνέτα στις γεύσεις.

Baraonda

Με υψηλούς στόχους

Στο κλασικό σποτ της οδού Τσόχα, η πρόταση του «Baraonda» φέρνει αέρα lounge restaurant με την υπογραφή του Μιχάλη Ντουνέτα στις γεύσεις.

Baraonda - εικόνα 1

Ο Μιχάλης Ντουνέτας είναι παλαιόθεν γνωστός και καταξιωμένος σεφ με διακρίσεις. Καθόλου περίεργο λοιπόν που ο Όμιλος Σταθοκωστόπουλου τον έβαλε επικεφαλής ενός ολοκαίνουργιου lounge restaurant εκεί που παλιά ήταν το «La Hoya». Το «Baraonda» είναι ένα κλασικό lounge restaurant bar, που εντυπωσιάζει με τη δομή του. Το εστιατόριο υπερυψωμένο δεσπόζει του χώρου, είναι ζεστό με απλή αλλά προσεγμένη art de la table και συνδέεται άμεσα με το lounge χώρο. Ο τελευταίος πάλι έχει κυρίαρχο στοιχείο τα ζεστά χρώματα, τον (όχι ενοχλητικά) χαμηλό φωτισμό και μια καλή μουσική επένδυση που ακούγεται ευχάριστα και δεν εμποδίζει τη συζήτηση στο χώρο του εστιατορίου.

Ας πάμε τώρα στις επιδόσεις του Μιχάλη Ντουνέτα. Ο οποίος ομολογουμένως, και παρά το μικρό χρόνο λειτουργίας του χώρου, τα καταφέρνει (αναμενόμενο) μια χαρά. Ο κατάλογος κατ' αρχάς είναι περιεκτικός. Τριάντα συνολικά προτάσεις, χωρίς κοινοτοπίες και εύκολες λύσεις, είναι βέβαιο ότι καλύπτουν τις ανάγκες επιλογής ακόμα και ενός δύστροπου πελάτη. Επιπλέον τα πιάτα διακρίνονται από ήπια χρήση υλικών που καταλήγει σε γεύσεις βατές και κατανοητές από τους περισσότερους, ακόμα και τους μη μυημένους. Φυσικά χρειάζεται ακόμα δουλειά για να διορθωθούν κάποιες μικρές αδυναμίες.

Σε γενικές γραμμές και σαν έναν πρώτο μπούσουλα για όσους επιλέξουν στο εγγύς μέλλον το «Baraonda» για μια βραδινή έξοδο, θα σταθώ στα εξής. Οι ποικίλες εκδοχές carpaccio γενικά είναι νόστιμες και ο Ντουνέτας έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι τα καταφέρνει καλά σε αυτά. Αδυναμίες υπάρχουν στα διάφορα ραβιόλι και τορτελίνια κυρίως σε επίπεδο πάστας που όμως έχουν ήδη εντοπιστεί από την κουζίνα και... «μαγειρεύονται» λύσεις. Στα κύρια πιάτα σημαντική είναι η παρουσία μιας συστοιχίας πέντε προτάσεων με μαριναρισμένα ψητά κρέατα. Δεν δοκίμασα αλλά σίγουρα αποτελούν μια πολύ καλή λύση για πολλούς, λαμβάνοντας υπόψη το ύφος του χώρου. Στην περιφέρεια των γεύσεων η wine list είναι απλώς επαρκής, αλλά ικανή να δώσει λύσεις κυρίως με ελληνικό πρόσημο. Όσο για το σέρβις, παρά τον ελάχιστο χρόνο λειτουργίας του «Baraonda», κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα. Θα επανέλθουμε όμως γιατί πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο.

Διονύσης Κούκης INFO

Baraonda, Τσόχα 43, Αμπελόκηποι, 2106444308, 2106441778.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Nōema": Μια μυκονιάτικη αυλή με ελληνική γεύση κι αυθεντική διασκέδαση

Στην πιο ατμοσφαιρική αυλή της Χώρας, οι ανεπανάληπτες γεύσεις του Αθηναγόρα Κωστάκου δένουν ιδανικά μ’ ένα παρεΐστικο περιβάλλον αυθόρμητης μυκονιάτικης διασκέδασης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
17/06/2024

Το 'Art Lounge' στην καλύτερη στιγμή του

Το εστιατόριο στην ταράτσα του 'NEW Hotel' και ο σεφ Μπάμπης Κουντούρης κάνουν νόστιμη στροφή στην ελληνικότητα, με ένα νέο περιεκτικό μενού και δημιουργικά πιάτα.

Το "Alpino Cucina Italiana" μάς ταξιδεύει στην Πάρο

Αντλώντας έμπνευση από την αυθεντική ιταλική γαστρονομία, το νέο "Alpino Cucina Italiana" μόλις άνοιξε σε έναν εντυπωσιακό χώρο στη Νάουσα της Πάρου.