Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Με ελληνικό χρώμα όσον αφορά τις κορυφαίες διακρίσεις αλλά κι ευρωπαϊκή αύρα χάρη στους διεθνείς υψηλούς προσκεκλημένους, δόθηκαν τη Δευτέρα 10/3 στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» τα Βραβεία Γαστρονομίας Χρυσοί Σκούφοι 2014 στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας. Μεγάλος νικητής ο Έκτωρ Μποτρίνι που κρατά για δεύτερη χρονιά τον τίτλο του σεφ του καλύτερου εστιατορίου στη χώρα (Etrusco - Κέρκυρα), ενώ βραβεύεται με Χρυσό Σκούφο για δύο ακόμα εστιατόρια του, στην Αθήνα και τη Ρ

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Με ελληνικό χρώμα όσον αφορά τις κορυφαίες διακρίσεις αλλά κι ευρωπαϊκή αύρα χάρη στους διεθνείς υψηλούς προσκεκλημένους, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή, δόθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 10/3 στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» τα Βραβεία Γαστρονομίας Χρυσοί Σκούφοι 2014 στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας. Μεγάλος νικητής ο Έκτωρ Μποτρίνι που κρατά για δεύτερη χρονιά τον τίτλο του σεφ του καλύτερου εστιατορίου στη χώρα(Etrusco - Κέρκυρα ) ενώ βραβεύεται με Χρυσό Σκούφο για δύο ακόμα εστιατόρια του, στην Αθήνα και τη Ρόδο.

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 1

H πολυαναμενόμενη απονομή των Χρυσών Σκούφων 2014 είναι πλέον γεγονός. Την περασμένη Δευτέρα­, στη «Μεγάλη Βρεταννία», η Ελλάδα παρουσίασε την ανερχόμενη νέα ελληνική κουζίνα στους Ευρωπαίους υπουργούς Τουρισμού, στο πλαίσιο της άτυπης συνόδου κορυφής τους. Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και η εκδότρια του «α» Άννη Ηλιοπούλου τους προσκάλεσαν στο επίσημο δείπνο της απονομής των βραβείων, όπου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα σπέσιαλ μενού με θέμα «Νέα μεταμοντέρνα ελληνική κουζίνα». Το υπέγραψαν έξι σεφ που κράτησαν ψηλά τη σημαία της γαστρονομίας τα τέσσερα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης βραβευόμενοι συνεχώς με Χρυσό Σκούφο. μαγείρεψαν οι Απόστολος Αλτάνης, Λευτέρης Λαζάρου, Έκτορας Μποτρίνι, Νίκος Πουλιάσης, Νίκος Ρούσσος και ­Γεωργιάννα Χιλιαδάκη.
Αδιαμφισβήτητος πολυνίκης του 2014 ο Έκτορας Μποτρίνι. Με το «Etrusco» (Κέρκυρα) να ανακηρύσσεται καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας και καλύτερο εστιατόριο Ελληνικής Κουζίνας αλλά και τα άλλα δύο εστιατόριά του («Botrini’s») στην Αθήνα και τη Ρόδο να κερδίζουν Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, ο Κερκυραίος σεφ έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος. Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι οι νέες είσοδοι στους Χρυσούς Σκούφους αποτελούν το 26% του συνόλου και είναι τα εστιατόρια «Abovo», «Anassa», «Bill & Coo», «Botrini’s Rodi», «Ντομάτα» και «Σελήνη». Την ίδια στιγμή τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας ανανεώθηκαν στο ίδιο ποσοστό με τα «Botrini’s» (σε Αθήνα και Ρόδο), «Funky Gourmet», «Hytra» και «Γαλάζια Hytra», «Bill & Coo», «Τηλέμαχος Art Grill», «Apocalypsis», «Αλάτσι», «Έξι Κλειδιά» και «Ψαράκι».
Είναι πολύ σημαντικός ο δυναμισμός που δείχνει η εστιατορική σκηνή της Ελλάδας, αποτελώντας ταυτόχρονα τη βιτρίνα του γαστρονομικού μας τουρισμού. Αν εξαιρέσουμε την Αθήνα, η οποία –όπως είναι αναμενόμενο– κερδίζει τη μερίδα του λέοντος με 9 Χρυσούς Σκούφους και 14 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, οι τουριστικοί προορισμοί της χώρας καταγράφουν επίσης υψηλές επιδόσεις. Η Χαλκιδική με 3 και 4 εστιατόρια αντίστοιχα, η Κρήτη με 3 και 3, ενώ Μύκονος, Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη κερδίζουν 2 Χρυσούς Σκούφους και 2 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Ρόδος έναν Χρυσό Σκούφο και 2 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι η Πάτμος και το Πήλιο κερδίζουν για πρώτη φορά Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Στις επόμενες σελίδες ακολουθεί πλήρης η αναλυτική παρουσίαση όλων των βραβευμένων εστιατορίων μαζί με ένα ειδικό βραβείο ιδιαίτερα σημαντικό: αυτό της εξαιρετικής σχέσης ποιότητας-τιμής το οποίο κερδίζει για το 2014 ο «Βασίλαινας».

ΒΡΑΒΕΙΑ ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ 2014

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 2
«Etrusco»

Etrusco 16,50/20
Ο Έκτορας Μποτρίνι, με δημιουργική φαντασία και άριστη γνώση των πρωτοποριακών τεχνικών, επαναπροσδιορίζει τα παραδοσιακά πιάτα της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κέρκυρας, μεταμορφώνοντάς τα σε νόστιμες εικαστικές συνθέσεις. Το «Etrusco» βραβεύεται επίσης ως το καλύτερο εστιατόριο Ελληνικής Κουζίνας.
Κέρκυρα Κάτω Κορακιάνα, 2661093342

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 3
«Βαρούλκο»

Βαρούλκο 16/20
Με ηγέτη τον Λευτέρη Λαζάρου, εμβληματική φυσιογνωμία της ελληνικής γαστρονομίας, το «Βαρούλκο» βραβεύεται συνεχώς επί 21 χρόνια με Χρυσό Σκούφο. Σύγχρονη, εξελιγμένη θαλασσινή δημιουργία επιπέδου, η οποία διακρίνεται επίσης με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας κι έχει κερδίσει ήδη αστέρι Michelin.
Αθήνα Πειραιώς 80, Κεραμεικός, 2105228400

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 4
«Botrini’s»

Botrini’s 16/20
Ευρηματικοί συνδυασμοί υλικών και υψηλές επιδόσεις από τον Έκτορα Μποτρίνι, ο οποίος δημιουργεί μια δυναμική, νεωτερική κουζίνα, πολύ προσωπική και σοφιστικέ, με ελληνικές αλλά και διεθνείς μαγειρικές τεχνικές. Το εστιατόριο διακρίνεται και με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Αθήνα Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι, 2106857324

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 5
«Funky Gourmet»

Funky Gourmet 16/20
Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος, οι πιο συστηματικοί εκφραστές της πρωτοποριακής techno-motional γαστρονομίας στην Αθήνα, ανασυνθέτουν όλο και πιο νόστιμα κλασικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας. Εκτός από Χρυσό Σκούφο, το εστιατόριο διακρίνεται με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, διαθέτει αστέρι Michelin και βρίσκεται στην 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του Trip Advisor.
Αθήνα Παραμυθίας 13 & Σαλαμίνος, Κεραμεικός, 2105242727

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 6
«Hytra»

Hytra 16/20
Ο Νίκος Καραθάνος –ολοένα και με περισσότερη ωριμότητα– δημιουργεί μια νέα κουζίνα, η οποία συνδυάζει τη δική του άρτια τεχνική γνώση με τη συλλογική μνήμη της ελληνικής μαγειρικής παράδοσης. Το εστιατόριο διακρίνεται επίσης με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας κι ένα αστέρι Michelin.
Αθήνα Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ­Λεωφ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος, 2177071118, 2103316767

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 7
Άγγελος Λάντος, «Σπονδή»

Σπονδή 16/20
Το καλύτερο γαλλικό ρεστοράν της Ελλάδας, με δύο αστέρια Michelin. Ο Άγγελος Λάντος διαπρέπει με μια κουζίνα που συνδυάζει κλασικά και μοντέρνα στοιχεία, εκφράζοντας το σύγχρονο πνεύμα με το οποίο εξελίσσεται σήμερα η γαλλική γαστρονομία. Δυνατό χαρτί τα εξαιρετικά γλυκά, τα οποία αποτελούν από μόνα τους λόγο επίσκεψης.
Αθήνα Πύρρωνος 5, Παγκράτι, 2107520658, 2107564021

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 8
Herve Pronzato, «Squirrel»

Squirrel 16/20
Τόλμη και προχωρημένη techno-motional μαγειρική, με ένα μενού που συνδυάζει το παιχνίδι με το συναίσθημα, τη φινέτσα και την υψηλή αισθητική. Ο Γαλλοϊταλός σεφ Herve Pronzato καλλιτεχνεί ­γαστρονομικά σε ένα ντεκ πάνω στο κύμα, σε ένα από τα ομορφότερα εστιατόρια της Ελλάδας.
Χαλκιδική Ξεν. «Danai Beach Resort», Νικήτη, 2375022310

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 9
«Γαλάζια Hytra»

Γαλάζια Hytra 15,50/20
Ο σεφ Νίκος Καραθάνος συνεχίζει την ανοδική του πορεία και η κουζίνα του αντλεί έμπνευση από την ελληνική παράδοση αξιοποιώντας εξαιρετικές πρώτες ύλες και σύγχρονες τεχνικές. γεύσεις με εκπλήξεις κι επιτυχημένους συνδυασμούς. Στο εστιατόριο απονέμεται επίσης Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, ενώ έχει βραβευτεί ήδη με ένα αστέρι Michelin.
Αθήνα Ξεν. «Astir Palace», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108902000

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 10
Στέφανος Κολιμάδης, «Διόνυσος»

Διόνυσος 15,50/20
Ο Στέφανος Κολιμάδης παρουσιάζει μια εκλεπτυσμένη εκδοχή της μεσογειακής κουζίνας χρησιμοποιώντας ως μέσο έκφρασης τα τοπικά προϊ­όντα του νησιού και όλες εκείνες τις γαστρονομικές πινελιές που ορίζουν την υψηλή μαγειρική.
Κρήτη Ξεν. «Elounda Beach», Ελούντα, 2841063000

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 11

Matsuhisa Athens 15,50/20
Ανανεωμένη, με λεπτές και ποικίλες αποχρώσεις ενός fusion με γιαπωνέζικη βάση και περουβιανές αλλά και κάποιες ευρωπαϊκές επιρροές, η αθηναϊκή πρεσβεία του Nobu Matsuhisa έχει το προνόμιο να βρίσκεται σε ένα ονειρεμένο σημείο της αττικής ριβιέρας.
Αθήνα Ξεν. «Astir Palace», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108960510

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 12
«Nobu Matsuhisa»

Matsuhisa Mykonos 15,50/20
Ο Nobu Matsuhisa και οι σεφ του έδωσαν για ακόμη μία χρονιά ρεσιτάλ υψηλής μαγειρικής τέχνης δίπλα στην κοσμοπολίτικη πισίνα του ξενοδοχείου «Belvedere»: εξαιρετική αρχιτεκτονική στις γεύσεις, ένταση στον ουρανίσκο – εμπειρία.
Μύκονος Ξεν. «Belvedere», Ρόχαρη, 2289025122

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 13
Μιχάλης Νουρλόγλου, «Abovo»

Abovo 15/20
Με καλαισθησία, σωστές εκτελέσεις και αγαστή συνύπαρξη νεωτερισμών και βαθιάς­ comfort food νοστιμιάς αλλά και ιδιαίτερα δημιουργικά γλυκά να δένουν σε ένα πολύ ενδιαφέρον σύνολο, η μαγειρική πρόταση του Μιχάλη Νουρλόγλου μεταδίδει πραγματικά ωραία ενέργεια.
Αθήνα Κολοκοτρώνη 37 (1ος όροφος), Κεφαλάρι, 2108015324-5

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 14
Aπόστολος Αλτάνης, «Alfredo’s Grand Dining»

Alfredo’s Grand Dining 15/20
Η μαγειρική προσωπικότητα του Απόστολου Αλτάνη αποτυπώνεται με όρους ξεχωριστής νοστιμιάς σε μια κουζίνα με έμφαση στην άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης και την εποχικότητα και σε ένα grand restaurant με μεσογειακή γεύση αλλά κι εντυπωσιακό σέρβις.
Θεσσαλονίκη Regency Casino Thessaloniki, Αεροδρόμιο, 2310491199

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 15
Nίκος Τζούμας, «Anassa»

Anassa 15/20
Μια στερεή γαστρονομική πρόταση επιπέδου και μια μοντέρνα κουζίνα που συνδυάζει κλασικά και δημιουργικά στοιχεία. Ο Νίκος Τζούμας ανανεώνει με το όμορφο, οικείο εστιατόριό του τη γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης.
Θεσσαλονίκη Θεμιστοκλή Σοφούλη 26, 2311821360

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 16
Αθηναγόρας Κωστάκος, «Bill & Coo»

Bill & Coo 15/20
Ο Αθηναγόρας Κωστάκος παρουσιάζει με τα τρία διαφορετικά μενού του το άρωμα, το άγγιγμα και την εμπειρία και αφηγείται με μοναδικό τρόπο το μεταμοντέρνο στόρι της κουζίνας της Μυκόνου. Στο εστιατόριο απονέμεται επίσης Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Μύκονος Ξεν. «Bill & Coo», Μεγάλη Άμμος, 2289026292-4

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 17
«Botrini’s Rodi»

Botrini’s Rodi 15/20
Ακόμη μία γαστρονομική έδρα για τον Έκτορα Μποτρίνι, ο οποίος –στο πνεύμα του γαστρονομικού επαναπροσδιορισμού της παραδοσιακής μας κουζίνας– παρουσιάζει πιάτα με μνήμες από την τοπική­ μαγειρική παράδοση της Ρόδου, ιδωμένα μέσα από το πρίσμα της πρωτοποριακής κουζίνας. Στο εστιατόριο απονέμεται επίσης Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Ρόδος Ξεν. «Bellevue Suites», Ακτή ­Μιαούλη και Τήλου, 2241075880

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 18
Αλέξανδρος Τσιοτίνης, «Calypso»

Calypso 15/20
Αφήνοντας τη φαντασία του ελεύθερη, ο νεαρός και ιδιαίτερα ταλαντούχος Αλέξανδρος Τσιοτίνης ενθέτει με ευρηματικό τρόπο και άριστη τεχνική τα ερεθίσματά του από την τοπική κουζίνα της Κρήτης στο μεσογειακής αισθητικής και κοσμοπολίτικης αντίληψης γαστρονομικό μενού του.
Κρήτη Ξεν. «Elounda Peninsula All Suite Hotel», Ελούντα, 2841068250

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 19
Νίκος Πουλιάσης, «Κουκούμαβλος»

Κουκούµαβλος 15/20
Στο εδώ και χρόνια καλύτερο εστιατόριο της Σαντορίνης, με τη φοβερή θέα στην Καλντέρα και στην παλιά πόλη των Φηρών, ο Νίκος Πουλιάσης έχει κάνει τη sui generis κουζίνα του σημείο αναφοράς στην Ελλάδα κεντώντας ανάμεσα σε παράτολμους, αλλά επιτυχημένους συνδυασμούς, όπου οι διεθνείς ιδέες μιξάρονται με ελληνικές γεύσεις σε μοναδικές δημιουργίες.
Σαντορίνη Φηρά, 2286023807

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 20
«Ντομάτα»

Ντοµάτα 15/20
Αντλώντας έμπνευση από όλη τη Μεσόγειο και στηριζόμενος σε καθαρά ελληνικές βάσεις, ο Χρύσανθος Καραμολέγκος παρουσιάζει μια ιδιαίτερη προσωπική κουζίνα υψηλών επιδόσεων, γεμάτη αρώματα κι ερεθιστικές συγχορδίες εντάσεων. Το εστιατόριο διακρίνεται και με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Χαλκιδική «Sani Resort», Σάνη, Κασσάνδρα, 2374099465

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 21
«Old Mill»

Old Mill 15/20
Ο σεφ Αντώνης Πετρέλης ­ανθολογεί γευστικά ερανίσματα από ολόκληρη τη Μεσόγειο και την Κρήτη και συνθέτει με υψηλή τεχνική δημιουργίες με μεστή γεύση κι εκρηκτική φρεσκάδα. Στο εστιατόριο απονέμεται επίσης Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Κρήτη Ξεν. «Elounda Mare», Ελούντα, 2841041102-3, 2841068250

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 22
«Σελήνη»

Σελήνη 15/20
Μια πολύ εκφραστική, βαθιά νόστιμη, σύχρονη απόδοση της έννιας «ελληνικότητα». Η συνεργασία με τον δημιουργικό σεφ Νίκο­ Μπούκη υλοποιεί το στόχο που έβαλε εδώ και 28 χρόνια ο εστιάτορας Γιώργος Χατζηγιαννάκης: να εντάξει με μια αναθεωρημένη κουζίνα του νησιού τη Σαντορίνη στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη. Το εστιατόριο τιμάται επίσης με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και περιλαμβάνεται στα 101 Best Restaurants in Europe του Daily Meal.
Σαντορίνη Πύργος, 2286022249

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 23
«Tudor Hall - Σωτήρης Ευαγγέλου»

Tudor Hall - Σωτήρης ­Ευαγγέλου 15/20
Η αύρα ενός σύγχρονου grand restaurant συμβαδίζει με μια κλασική ελληνική κουζίνα, εκσυγχρονισμένη με φινέτσα και ακριβείς μαγειρικές τεχνικές. Στην κορυφή του «King George» ο Σωτήρης Ευαγγέλου παραδίδει μαθήματα­ ελληνικής γευστικής αρμονίας. Το εστιατόριο διακρίνεται και με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Αθήνα Ξεν. «King George», Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα, 2103330265

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 24
Γιάννης Παρίκος, «Water Restaurant»

Water Restaurant 15/20
Είναι πραγματικά δουλεμένη στη λεπτομέρεια. πολύ φινετσάτη και ιδιαίτερα ευπαρουσίαστη, η δημιουργική κουζίνα του Γιάννη­ ­Παρίκου έχει προσωπικότητα, ­ενδιαφέροντες συνδυασμούς γεύσεων, άρτια τεχνική και προσεκτικά ­επιλεγμένα υλικά.
Χαλκιδική «Sani Resort», Σάνη, Κασσάνδρα, 2374099400

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ 2014

Aθήνα

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 25
Λευτέρης Λαζάρου, «Βαρούλκο»

Βαρούλκο 16/20
Ανανεώνοντας διαρκώς την κουζίνα του, ο Λευτέρης Λαζάρου έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο ρεπερτόριο καινοτομιών, σημείο αναφοράς στους κύκλους της νέας ελληνικής κουζίνας. Εντυπωσιακή δημιουργία της χρονιάς το πανέμορφο ανοιχτό παστίτσιο θαλασσινών. Aθήνα Πειραιώς 80, Κεραμεικός, 2105228400

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 26
«Botrini’s»

Botrini’s 16/20
Αντλώντας έμπνευση από τις γευστικές του μνήμες, ο Έκτορας Μποτρίνι παρουσιάζει στο αθηναϊκό του εστιατόριο τη μέχρι στιγμής πιο τολμηρή εκδοχή μιας ελληνικής κουζίνας που φλερτάρει με το μέλλον.
Aθήνα Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι, 2106857324

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 27
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, Νίκος Ρούσσος, «Funky Gourmet»

Funky Gourmet 16/20
Η αβανγκάρντ κουζίνα του εστιατορίου έχει στραφεί στις ελληνικές γεύσεις και στο μενού του συναντάς πλέον χωριάτικη σαλάτα, σπανακόρυζο, παστίτσιο, μαγειρίτσα σε conceptual techno-motional απόδοση μεγάλης νοστιμιάς και πρωτοτυπίας.
Aθήνα Παραμυθίας 13 & Σαλαμίνος, Κεραμεικός, 2105242727

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 28
Νίκος Καραθάνος, «Hytra», «Γαλάζια Hytra»

Hytra 16/20
Η στροφή του Νίκου Καραθάνου σε μια αμιγώς ελληνική δημιουργική ­κουζίνα αποτυπώθηκε αυτήν τη χρονιά με περισσή σαφήνεια και νοστιμιά στα δημιουργικά πιάτα της «Hytra».
Aθήνα Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος, 2177071118, 2103316767

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 29
«Γαλάζια Hytra»

Γαλάζια Hytra 15,50/20
Ο Νίκος Καραθάνος παρουσιάζει ­πιάτα των οποίων η δημιουργία επηρεάζεται έντονα από σύγχρονες τεχνικές. Ταυτόχρονα όμως αντλεί έμπνευση από την ελληνική παράδοση και τιμά την εθνική μας κουζίνα με μοναδική δεξιοτεχνία.
Aθήνα Ξεν. «Astir Palace», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, 2108902000

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 30
Σωτήρης Ευαγγέλου, «Tudor Hall»

Tudor Hall - Σωτήρης Ευαγγέλου 15/20
Όταν η κλασική ελληνική κουζίνα ­βλέπει τις εμβληματικές σπεσιαλιτέ­ της να ραφινάρονται τόσο ώστε να αποτελούν γαστρονομική πρόταση επιπέδου, τότε η εθνική μας γαστρονομία αποκτά κύρος και λάμψη. Ο Σωτήρης Ευαγγέλου κεντάει...
Aθήνα Ξεν. «King George», Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα, 2103330265

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 31
«Aleria»

Aleria 14,50/20
Η δημιουργική ελληνική κουζίνα του Γκίκα Ξενάκη αποκαλύπτει μια σοφιστικέ όψη της ελληνικής παράδοσης. Ερεθιστικές λεπτομέρειες, όμορφες ισορροπίες, ενδιαφέρουσα μαγειρική οπτική.
Aθήνα Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, 2105222633

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 32
Ρενάτο Μεκόλι, «Βασίλαινας»

Βασίλαινας 14,50/20
Η διαρκής ανοδική εξέλιξη αυτού του ιστορικού εστιατορίου του Πειραιά δίνει αέρα ψαγμένης comfort νοστιμιάς στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Ο σεμνός Ρενάτο Μεκόλι δημιουργεί μια κουζίνα όπου ο νεωτερισμός συνυπάρχει πολύ γευστικά με την παράδοση.
Aθήνα Αιτωλικού 72 & Βιτολίων, Πειραιάς, 2104612457

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 33
«Kool Life»

Kool Life 14,50/20
Η δεύτερη αθηναϊκή γαστρονομική έδρα του μόνιμου πρωταγωνιστή των βραβεύσεων Λευτέρη Λαζάρου έχει αναμενόμενα υψηλό επίπεδο. Ψάρι­ και κρέας μοιράζονται σε μια μικρή κολεξιόν ιδιαίτερων συνδυασμών, οι οποίοι ακτινοβολούν ελληνικότητα και βαθιά νοστιμιά.
Aθήνα Ξεν. «Life Gallery», Θησέως 103, Εκάλη, 2111067400

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 34
«Milos Estiatorio»

Milos Estiatorio 14,50/20
Το διασημότερο ελληνικό εστια­τόριο στον πλανήτη καλλιεργεί συστηματικά την ιδέα των εκλεκτών πρώτων υλών και της λιτότητας αλλά και την ακρίβεια στο μαγείρεμα και αποτελεί βιτρίνα της καρδιάς και της βαθύτερης ουσίας των ελληνικών γεύσεων.
Aθήνα Ξεν. «Hilton Athens», Βασ. Σοφίας 46, 2107244400

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 35
«Παπαϊωάννου»

Παπαϊωάννου 14,50/20
Οι απόλυτοι πρωταγωνιστές του μενού είναι τα ψάρια και τα θαλασσινά. Εξαιρετικό τηγάνι, σχάρα με γνώση και πρώτες ύλες που ακτινοβολούν φρεσκάδα σε ένα εστιατόριο από τα καλύτερα της Ελλάδας στο είδος του.
Aθήνα Ακτή Κουμουνδούρου 42, Πειραιάς, 2104225059

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 36
«Τηλέμαχος BBQ Club»

Τηλέμαχος BBQ Club 14,50/20
Κορυφαία κρέατα, προσεκτικά επιλεγμένα από όλη τη χώρα, σε μια μοναδική για την ελληνική πραγματικότητα ποικιλία. Το εξαιρετικό σίτεμα και ο μαεστρικός χειρισμός της φωτιάς συμπληρώνουν την εικόνα. Το καλύτερο κρεατάδικο της Αθήνας.
Aθήνα Φραγκοπούλου 22, Κηφισιά, 2108076680

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 37
Αλέξανδρος Καρδάσης,«Αθήρι»

Αθήρι 14/20
Η πολύ προσωπική κουζίνα του Αλέξανδρου Καρδάση συνδυάζει την οικειότητα των ελληνικών γεύσεων και το φιλικό νεωτερισμό με σπεσιαλιτέ όπως το γεμιστό κρεμμύδι-ανεστραμμένο στιφάδο ή το πράσο γεμιστό με χοιρινό και σέλινο.
Aθήνα Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 2103462983

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 38
«Αλάτσι»

Αλάτσι 14/20
Ισορροπώντας ανάμεσα στο ρουστίκ και το πρωτοποριακό, το μίνιμαλ και το πληθωρικό, αποτυπώνοντας πολλές και διαφορετικές προσλαμβάνουσες, η κουζίνα του Περικλή ­Κοσκινά αγαπά τις εναλλαγές.
Αθήνα Βρασίδα 13, Ιλίσια, 2107210501

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 39
Γιώργος Τσιλιγκίρης, «Tηλέμαχος Art Grill»

Τηλέμαχος Art Grill 14/20
Ο Γιώργος και ο Κώστας Τσιλιγκίρης ­αναβαθμίζουν την κλασική ελληνική­ ψησταριά σε κρεατοφαγική εμπειρία περιωπής, με εξαιρετικές πρώτες ύλες, ­βαθιά γνώση της κοπής και ­μοναδική τεχνική στο ψήσιμο των κρεάτων.
Aθήνα Φραγκοπούλου 19, Κηφισιά, 2108074015

Nησιά

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 40
«Etrusco» Κέρκυρα

Etrusco 16,50/20
Οι μαγειρικές εμπειρίες του Έκτορα Μποτρίνι και οι προβληματισμοί του για μια σύγχρονη εκδοχή της τοπικής κουζίνας της Κέρκυρας αποτυπώνονται την τελευταία τριετία στα εύγευστα κι ευρηματικά ­πιάτα του «Etrusco». Το καλύτερο εστιατόριο ελληνικής κουζίνας για το 2014.
Κέρκυρα Κάτω Κορακιάνα, 2661093342

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 41
«Bill & Coo»

Bill & Coo 15/20
Κάθε χρόνο και καλύτερη η κουζίνα του Αθηναγόρα Κωστάκου: ο σεφ ραφινάρει την τεχνική του και κερδίζει τις εντυπώσεις παρουσιάζοντας μια σειρά από δημιουργικά πιά­τα, τα οποία επαναπροσεγγίζουν την παράδοση υπό το πρίσμα του γόνιμου πειραματισμού και της τόλμης.
Μύκονος Ξεν. «Bill & Coo», Μεγάλη Άμμος, 2289026292-4

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 42
«Botrini’s Rodi»

Botrini’s Rodi 15/20
Τα τοπικά πιάτα της Δωδεκανήσου, οι τοπικές συνταγές της και η εποχικότητα είναι οι ­κύριοι άξονες πάνω στους οποίους κινήθηκε ο Έκτορας Μποτρίνι για να εκφράσει με το δικό του μοναδικό τρόπο τη σύγχρονη τοπική κουζίνα των ακριτικών νησιών μας.
Ρόδος Ξεν. «Bellevue Suites», Ακτή Μιαούλη και Τήλου, 2241075880

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 43
«Σελήνη»

Σελήνη 15/20
Η «Σελήνη» είναι το πρώτο εστιατόριο που εισήγαγε στο λεξιλόγιό μας τον όρο «δημιουργική τοπική κουζίνα», φτιάχνοντας σταδιακά τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί η Σαντορίνη στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.
Σαντορίνη, Πύργος, 2286022249

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 44
Γιώργος Βενιέρης, «Lady Finger»

Lady Finger 14,50/20
Ο ανατρεπτικός σεφ Γιώργος Βενιέρης ξεχωρίζει για τη μοντέρνα και τολμηρή γραφή του με πιάτα όπως η αποδομημένη­, μινιμαλιστική χωριάτικη σαλάτα­, στην οποία την πικράδα της ελιάς­ αντικαθιστά επιτυχημένα η σοκολάτα. Ελληνικός γαστρονομικός μεταμοντερνισμός επιπέδου.
Μύκονος Ξεν. «Andronikos», Δραφάκι, 2289024231

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 45
«Apocalypsis»

Apocalypsis 14/20
Η χρήση εμβληματικών ελληνικών υλικών, σε συνδυασμό με πρωτοποριακές τεχνικές, προσδίδει στις δημιουργίες του σεφ Δημήτρη Παμπόρη σαφή ελληνικότητα και βαθιά νοστιμιά.
Πάτμος Γροίκος, 2247032800

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 46
«Μαυρίκος»

Μαυρίκος 14/20
Εδώ μπορεί να γευτεί κάποιος μια κουζίνα υψηλού επιπέδου, πιστή στην παράδοση της Ρόδου, με τα καλύτερα υλικά αλλά και όλη τη γνώση η οποία απαιτείται για να περάσει αυτή η παράδοση στο μαγειρικό αύριο.
Ρόδος, Λίνδος, 2244031232

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 47
«To Ψαράκι»

Το Ψαράκι 14/20
Απλή κουζίνα, με καθαρές γεύσεις, άψογες πρώτες ύλες, ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά. Αυτοί είναι οι άξονες που ­δίνουν το μαγειρικό στίγμα του Θανάση Σφουγγάρη και αυτούς υπηρετεί στην απλή του ψαροταβέρνα.
Σαντορίνη Βλυχάδα, 2286071485

Μακεδονία

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 48
«Ντομάτα»

Ντομάτα 15/20
Είναι πραγματικά γοητευτική η γευστική Μεσόγειος που ο Χρύσανθος Καραμολέγκος ξεδιπλώνει στο ρεστοράν του στη Χαλκιδική. Γεμάτη αρώματα και γεύσεις, η κουζίνα του σε κερδίζει μέσα από ένα «δίκτυο» μπαχαράτων εντάσεων, φινετσάτων συνθέσεων κι εκφραστικής δεξιοτεχνίας.
Χαλκιδική «Sani Resort», Σάνη, Κασσάνδρα, 2374099465

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 49
Νίκος Κοντοσώρος «Κοντοσώρος»

Κοντοσώρος 14,50/20
Εξαιρετικό δείγμα σύγχρονης ελληνικής κουζίνας. Αξιοποιεί προϊόντα της μακεδονικής γης, χρησιμοποιεί με ήπιο τρόπο σύγχρονες τεχνικές και προτείνει πιάτα κατανοητά, που χαρακτηρίζονται από τεχνική αρτιότητα. Εξαιρετική κάβα και service κρασιού με γνώση.
Φλώρινα Ξινό Νερό, 2386081256

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 50
Αλέξανδρος Λάκκας, «Αλέξης»

Αλέξης 14/20
Η γοητεία του απλού σε μια ανεπιτήδευτη θαλασσινή ταβέρνα, η οποία ψήνει και τηγανίζει με ακρίβεια κι ενίοτε βγάζει από το μανίκι της δυσεύρετα μπιζουδάκια τόσο του αφρού όσο και του βυθού.
Χαλκιδική «Sani Resort», Σάνη, Κασσάνδρα, 2374031176

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 51
«Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω»

Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω 14/20
Εξαιρετικές πρώτες ύλες συντίθενται σε πιάτα που παραπέμπουν με σαφήνεια στην ελληνική παράδοση. Το αποτέλεσμα είναι γευστικό βάθος και ισορροπία άξια μιας κουζίνας υψηλού επιπέδου. Πολύ καλή λίστα ελληνικών τυριών.
Πιερία Αγίου Νικολάου 36, Λιτόχωρο, 2352021300

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 52
«Clochard»

Clochard 14/20
Ο απόλυτος εκφραστής της αστικής κουζίνας στη Βόρεια Ελλάδα συνεχίζει μια πολυετή πορεία με σεβασμό στη μαγειρική παράδοση της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης που συνδυάζει το φαγητό με την ελληνική φιλοξενία.
Θεσσαλονίκη Προξένου Κορομηλά 4, 2310239805

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 53
Βαγγέλης και Θωμάς Πασπάλης, «Θωμάς»

Θωμάς 14/20
Επιλεγμένες τοπικές πρώτες ύλες, πιάτα που εμπνέονται από την τοπική παράδοση κι εκτέλεση συνταγών από «καλό χέρι» διαμορφώνουν ένα γευστικό τοπίο που εκπλήσσει με βάση τη γεωγραφική του θέση. Πολύ καλή λίστα κρασιών.
Φλώρινα Σκλήθρο, 2386031206

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 54
«Μαρίνα»

Μαρίνα 14/20
Με εξαιρετικές πρώτες ύλες και μερακλίδικη απόδοση των αγαπημένων μας θαλασσινών­ σπεσιαλιτέ, το φροντισμένο εστιατόριο της Χαλκιδικής είναι ένα από τα καλύτερα της ­Μακεδονίας – απαραίτητος σταθμός των απαιτητικών ­ψαροφάγων.
Χαλκιδική Νέα Ποτίδεα, 2373041570

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 55
«Πλατεία της Ανθούλας»

Η Πλατεία της Ανθούλας 14/20
Η εξαιρετική δουλειά της οικογένειας Κρήτου πάνω στη μακεδονίτικη κουζίνα και η χρησιμοποίηση εξαιρετικών πρώτων υλών καταλήγουν σε γεύσεις λεπτές και αρμονικές όπως τα αιθέρια μαντί και το πασχαλινό κατσίκι με κρεμμυδάκια και ­δαμάσκηνα.
Χαλκιδική Κρυοπηγή, Κασσάνδρα, 2374053001

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 56
«Τάσος»

Τάσος 14/20
Λίγοι κι εκλεκτοί μεζέδες που ανοίγουν το γεύμα, θαλασσινά και ψάρια συνθέτουν ένα λιτό κατάλογο, ο οποίος συνοψίζει την ελληνική ψαροφαγία στην ουσία της: με άψογο τηγάνι, μοσχοβολιστή σχάρα και γευστικές κατσαρόλες.
Θεσσαλονίκη Φαέθοντος 8, 2310430523

Κρήτη

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 57
Αντώνης Πετρέλης, «Old Mill»

Old Mill 15/20
Η ευφάνταστη χρήση των πιο σύγχρονων μαγειρικών τεχνικών από τον σεφ Αντώνη Πετρέλη υπηρετεί ανατρεπτικά τις εμβληματικές κρητικές κι ελληνικές πρώτες ύλες δίνοντας εκλεπτυσμένες δημιουργίες με διάχυτη αίσθηση εντοπιότητας.
Κρήτη Ξεν. «Elounda Mare», Ελούντα, 2841041102-3, 2841068250

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 58
«Αλέκος»

Αλέκος 14/20
Το γευστικό top του Ρεθύμνου: η κουζίνα του στηρίζεται σε ολόφρεσκα εποχικά υλικά, συχνά δικής τους παραγωγής. Τα πιάτα παραπέμπουν σε σπιτική κουζίνα και το επίπεδο των γεύσεων σηματοδοτεί την παρουσία μαγείρισσας με γνώση κι εμπειρία.
Κρήτη Αρμένοι, Ρέθυμνο, 2831041185

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 59
«Χρυσόστομος»

Χρυσόστομος 14/20
Με έναν άξογο ξυλόφουρνο, μαγειρευτά αλλά και σχάρα, ο «Χρυσόστομος» κάνει στην ουσία χαρτογράφηση της κρητικής γευστικής παράδοσης και την τιμά με τον καλύτερο τρόπο.
Κρήτη Δευκαλίωνος & Ικάρου, Χανιά, 2821057035

Θεσσαλία

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 60
Γιάννης Μπαξεβάνης, Διονύσης Ζαχαρόπουλος,«Έξι Κλειδιά»

Έξι Κλειδιά 14/20
Χαρακτηριστικές πρώτες ύλες και πειραματισμοί με βάση την κουζίνα του βουνού των Κενταύρων, σύγχρονες τεχνικές και σωστή διαχείριση των υλικών από τον νεαρό σεφ Διονύση Ζαχαρόπουλο υπό την υψηλή εποπτεία του Γιάννη Μπαξεβάνη.
Πήλιο Παραλία Καλλιφτέρη, Άφησσος, 2423033720

ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΙΜΗΣ

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 61
«Βασίλαινας»

Βασίλαινας
Σε μια περίοδο με οικονομικές δυσκολίες ο Θανάσης Βασίλαινας καταφέρνει να προσφέρει ελληνική κουζίνα υψηλού επιπέδου σε πολύ προσιτές τιμές (από € 22). Ακόμη και το πληθωρικό menu degustation των εννιά πιάτων (€ 30) είναι ευκαιρία.

Υποστηρικτές της τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων 2014

Χρυσοί Σκούφοι 2014: Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας - εικόνα 62

Περισσότερες πληροφορίες

Σπονδή

Πύρρωνος 5, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Matsuhisa Athens

Astir Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Τηλέμαχος Art Grill

Φραγκοπούλου 19, Κάτω Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Tudor Hall

(ξεν. «King George») Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Aleria

Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο
  • Εστιατόρια

Botrini’s

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Hytra

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος
  • Εστιατόρια

Παπαϊωάννου

Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.